BMW ix3 VS Mercedes EQC – wat is beter?

BMW ix3 en Mercedes EQC behoren tot de top van de volledig elektrische cross-overs op de markt. Deze twee auto’s hebben een uitstekende actieradius, zijn luxueus, krachtig en comfortabel. Maar welke auto is beter – Mercedes EQC of BMW ix3?

Als u op zoek bent naar een zuinigere auto met een uitstekende actieradius, dan is de BMW ix3 de beste. Maar als u een snellere auto wilt met meer vermogen en ruimte, dan is de Mercedes EQC de betere deal. Bovendien is de Mercedes EQC luxueuzer, terwijl de BMW ix3 veel gemakkelijker te besturen is.

Toch zijn beide auto’s uitstekend en bieden ze waar voor hun geld. Bovendien kunnen kopers kiezen uit verschillende varianten, zodat ze een ruime keuze hebben. De BMW ix3 heeft drie varianten: xDrive 40, xDrive 40 sport en xDrive 50 sport.

De Mercedes EQC daarentegen heeft ook drie varianten: de EQC 400 4Matic, EQC 400 4Matic sport, en EQC 400 AMG Line. Al deze modellen zijn uitzonderlijk en presteren op hoog niveau. Hoe geavanceerder de variant, hoe duurder de auto.

Welke is beter BMW ix3 of Mercedes EQC?

Uiterlijk en interieur

De Mercedes EQC ziet er zowel van binnen als van buiten spectaculair uit. De Mercedes EQC is gemaakt op basis van de Mercedes-Benz GLC, terwijl de BMW ix3 is gemaakt op basis van de BMW X3. Beiden zien er dus uitzonderlijk uit, maar de EQC heeft over het algemeen de beste binnen- en buitenkant.

Bovendien is de Mercedes EQC luxueuzer en ruimer dan de BMW ix3. Integendeel, de ix3 heeft een grotere kofferbak en laadruimte dan de EQC.

Prestaties

Mercedes EQC wordt geleverd met twee motoren, terwijl de BMW ix3 wordt geleverd met één motor. Daardoor levert de Mercedes EQC meer pk’s (408) dan de BMW ix3 (286 pk). Bovendien levert de BMW ix3 slechts een maximum koppel van 295 lb-ft, terwijl de EQC tot 560 lb-ft koppel levert.

  Is de BMW iX3 volledig elektrisch?

De Mercedes EQC accelereert ook sneller, en wel sneller dan de BMW ix3. Verrassend genoeg hebben beide auto’s een topsnelheid van 112 mph, maar de Mercedes EQC accelereert van 0 naar 60 in 4,8 seconden, terwijl de BMW ix3 daar 6,8 seconden over doet.

Actieradius

Op het gebied van actieradius heeft de BMW ix3 een betere actieradius, ook al wordt hij geleverd met één motor. Deze auto heeft een maximale actieradius van 285 mijl, terwijl de EQC maximaal 220 mijl kan afleggen. Merk op dat de batterij volledig moet zijn voor deze auto’s om dit bereik te bereiken.

Batterijcapaciteit

Mercedes EQC wordt geleverd met de sterkere batterij, namelijk een batterij van 80 kWh, terwijl de ox3 wordt geleverd met een batterij van 74 kWh. Merk op dat de 80-kWh batterij tot 40 minuten nodig heeft om volledig op te laden met een gelijkstroomlader, terwijl de 74-kWh batterij 30 minuten nodig heeft om op te laden met dezelfde lader.

FAQ

Welke auto is sneller – Mercedes EQC of BMW ix3?

Als het op snelheid aankomt, is Mercedes EQC iets sneller dan BMW ix3. Dat komt omdat de eenmotor van de BMW slechts een maximumvermogen van 286 pk levert, terwijl de Mercedes EQC tot 408 pk levert. Merk op dat de Mercedes EQC wordt geleverd met twee motoren. Bovendien levert de BMW ix3 295 lb-ft koppel, terwijl de EQC 560 lb-ft koppel levert.

Over het geheel genomen is de Mercedes EQC sneller en vlotter dan de BMW ix3. Dus, als u een snellere auto wilt, is de EQC de betere keuze.

  Wat zijn de sportieve Mercedes modellen?

Wat betreft de snelle acceleratie is de Mercedes EQC nog steeds sneller, want hij accelereert van 0 naar 60 in slechts 5,1 seconden, terwijl de BMW ix3 van 0 naar 60 accelereert in 4,8 seconden.

Is de Mercedes EQC betrouwbaar?

Ja, de Mercedes EQC is zeer betrouwbaar. En omdat hij minder bewegende onderdelen heeft, is deze auto zelfs betrouwbaarder dan Mercedes SUV’s met gasmotor. U zult dus minder problemen registreren, en de gebruikskosten van de auto zullen ook lager zijn dan de gemiddelde Mercedes-Benz SUV’s.

Welke auto is ruimer – Mercedes EQC of BMW ix3?

Beide auto’s zijn ruim met bijna identieke afmetingen. De Mercedes EQC is echter iets groter dan de BMW ix3. Maar in termen van kofferruimte is de BMW ix3 iets groter, met een totaal van 510 liter met de tweede rij omhoog en 1.560 liter wanneer ingeklapt.

De Mercedes EQC heeft daarentegen een totale inhoud van 500 liter en 1.460 liter wanneer hij is opgeklapt. De totale afmetingen van de Mercedes EQC zijn een wielbasis van 2873 mm, een lengte van 4762 mm, een breedte van 1884 mm en een hoogte van 1624 mm. De BMW ix3 heeft een wielbasis van 2864mm, een lengte van 4746mm, een breedte van 1891mm, en een hoogte van 1683mm.

Welke crossover moet ik kiezen – Mercedes EQC, Audi e-Tron, of BMW ix3?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u snelheid en prestaties wilt, is de Mercedes EQC de beste optie. En als u efficiëntie en een grote actieradius wilt, is de BMW ix3 de ideale crossover. Maar als u stijl en ruimte zoekt, is de Audi e-Tron de beste keuze.

Over het algemeen zijn al deze auto’s uitstekend en bieden ze luxueuze functies. Ze presteren ook uitstekend en behoren tot de beste crossovers op de markt.

  Is het slecht om je Tesla altijd super op te laden?

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW ix3 of Mercedes EQC?

Beide wagens zijn duur in onderhoud. Ondanks dat het volledig elektrische auto’s zijn, zijn het nog steeds luxe auto’s, wat betekent dat hun onderdelen duur zijn om aan te schaffen als de auto kapot gaat. Ook de kosten voor reparatie en onderhoud zijn hoog.

Mercedes is echter meestal goedkoper in onderhoud dan BMW. Dit komt omdat BMW onderdelen veel duurder zijn dan Mercedes onderdelen. Toch is het verschil niet zo groot, en omdat deze auto’s volledig elektrisch zijn, zijn de onderhoudskosten iets goedkoper dan hun ICE tegenhanger.

Conclusie

De BMW ix3 en de Mercedes EQC zijn twee uitzonderlijke volledig elektrische luxe compacte SUV’s. De BMW ix3 heeft een grotere actieradius dan de Mercedes EQC, en hij is ook zuiniger omdat hij met één motor wordt geleverd. Aan de andere kant presteert de Mercedes EQC beter, is hij ook sneller, sneller en krachtiger dan de BMW ix3.

Al met al zijn deze SUV’s allebei goed gebouwd, en het hangt ervan af wat je zoekt. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat de BMW ix3 veel duurder is dan de Mercedes EQC, ook al heeft de laatste meer geavanceerde functies dan de eerste. De BMW ix3 kost ongeveer 68.900 dollar, terwijl de Mercedes EQC zo’n 68.600 dollar kost.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts