BMW ix3 VS Polestar 2 – wat is beter?

Volledig elektrische auto’s zijn niet alleen zuinig met brandstof, maar ze verkleinen ook de CO2-voetafdruk. En nu veel grote automerken meedoen aan de elektrische race, zijn er betere en geavanceerdere volledig elektrische auto’s op komst. Maar welke volledig elektrische auto tussen de BMW ix3 en Polestar 2 is beter?

Dat hangt af van wat je zoekt. Als je uitzonderlijke prestaties en snelheid wilt, is de Polestar 2 de betere auto. Als u echter op zoek bent naar een luxueus interieur, betere rijeigenschappen en meer ruimte, dan is de BMW ix3 de ideale optie. Bovendien heeft hij een betere actieradius dan de Polestar 2.

De BMW ix3 is afgeleid van de BMW X3, terwijl de Polestar 2 is afgeleid van Volvo’s performance-lijn, “Polestar.” De BMW ix3 is een compacte luxe crossover SUV, terwijl de Polestar 2 een crossover liftback is. Daarom is de BMW ix3 veel groter en ruimer dan de Polestar 2.

Hoe verhoudt de BMW ix3 zich tot de Polestar 2?

Uiterlijk en interieur

De BMW ix3 ziet er aantrekkelijker en moderner uit dan de Polestar 2. Dit geldt zowel voor het interieur als het exterieur. Ten eerste heeft de BMW ix3 een sportievere uitstraling waar de meeste crossover-liefhebbers van houden. Ten tweede brengen de aerodynamische elementen en blauwe accenten de elektrische essentie van de auto volledig tot zijn recht.

Aan de andere kant ziet de Polestar 2 volledig elektrische auto er plat uit, maar nog altijd beter dan sommige auto’s op de markt. Dankzij zijn eigenaardige op origami geïnspireerde koplampen, intrekbare frameloze spiegels en 19-inch dubbelspaaks zwarte diamantgeslepen lichtmetalen velgen.

Ook het interieur van de BMW ix3 is van topklasse: met Vernasca lederen bekleding, een panoramisch glazen schuifdak, sportstoelen en een 12,3 inch volledig digitaal instrumentarium. De Polestar 2 daarentegen heeft een eenvoudig maar toch luxueus interieur. In de Polestar 2 worden geen producten van dierlijke oorsprong gebruikt, maar het ziet er nog steeds geweldig uit.

  Wat is het BMW M sportpakket?

De Polestar 2 wordt geleverd met een gebruiksvriendelijk touchscreen, een dikke middenconsole waarin het touchscreen is ondergebracht, en heel veel standaard voorzieningen. Over het geheel genomen ziet de BMW ix3 er beter en luxueuzer uit dan de Polestar 2. Bovendien is de BMW ix3 duurder dan de Polestar 2, want hij heeft een vanafprijs van 68.900 dollar, terwijl de Polestar 2 een basisprijs heeft van 45.900 dollar.

Prestaties

Als u op zoek bent naar prestaties, dan is de Polestar 2 de betere auto. De Polestar 2 heeft twee uitrustingsopties met verschillende prestaties. De eerste Polestar 2 wordt geleverd met een enkele motor en heeft voorwielaandrijving. Deze uitvoering is niet erg krachtig, want hij levert maximaal 231 pk en 243 lb-ft aan koppel.

De tweede Polestar 2 uitvoering heeft een dubbele motor en vierwielaandrijving. Ook deze levert een maximum van 408 pk en 487 lb-ft aan koppel. In tegenstelling tot de Polestar 2-variant met één motor die in 7,0 seconden van 0 naar 60 accelereert, heeft deze variant slechts 4,5 seconden nodig om van 0 naar 60 te accelereren.

Verrassend genoeg is de Polestar 2 met dubbele motor krachtiger dan de BMW ix3. De BMW ix3 wordt namelijk geleverd met een enkele motor die maximaal 282 paardenkrachten levert en in slechts 6,8 seconden van 0 naar 60 kan accelereren.

Actieradius

De BMW ix3 heeft de beste actieradius, want hij kan tot 286 mijl ver komen, terwijl de Polestar 2 slechts 270 mijl kan afleggen. De Polestar 2 met dubbele motor heeft echter een nog kortere actieradius van maximaal 249 mijl, wat betekent dat de batterij nog sneller leeg zal zijn.

Accucapaciteit

Wat accuvermogen betreft, kan de BMW ix3 nog steeds bogen op een krachtige accu, want het accupakket is krachtiger dan dat van de Polestar 2. Het accupakket van de BMW ix3 is een 80 kWh accu, terwijl de accu van Polestar 2 een 78 kWh accu is.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - wat is beter?

FAQ

Is de BMW ix3 vierwielaangedreven of achterwielaangedreven?

De BMW ix3 is een achterwielaangedreven auto. Dit in tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten met vierwielaandrijving. Daarom is de BMW ix3 geen goede SUV voor off-road activiteiten, want hij heeft geen uitstekende tractie zoals zijn tegenhanger met vierwielaandrijving. De achterwielaandrijving maakt hem echter lichter, zuiniger en efficiënter dan zijn concurrenten met AWD.

Kan ik de BMW ix3 gebruiken om te slepen?

Ja, u kunt de BMW ix3 gebruiken om te trekken. De trekcapaciteit is echter beperkt, wat betekent dat u niet meer kunt trekken dan u kunt. Deze volledig elektrische SUV heeft een trekvermogen van 1.653 kilo, wat vrij laag is vergeleken met andere elektrische SUV’s. Dat komt vooral omdat hij geen 4WD heeft.

Welke auto is sneller – BMW ix3 of Polestar 2?

De Polestar 2 is sneller dan de BMW ix3. De BMW ix3 accelereert van 0 naar 60 in 6,8 seconden, terwijl de Polestar 2 van 0 naar 60 accelereert in 4,5 seconden. Als u echter de eenmotorige Polestar 2 trim vergelijkt, merkt u dat deze iets langzamer is dan de BMW ix3, want hij heeft 7 seconden nodig om van 0 naar 60 te accelereren.

Qua snelheid is de Polestar 2 nog altijd sneller dan de BMW ix3, want hij haalt een topsnelheid van 127 km/u, terwijl de BMW ix3 een topsnelheid van 112 km/u haalt. De Polestar 2 met enkele motor is ook trager dan de BMW ix3, die een topsnelheid van 100 mph haalt.

Is de Polestar 2 betrouwbaarder dan de BMW ix3?

Dit is een zeer uitdagende vraag aangezien deze auto’s niet zijn getest door de NHTSA OF IIHS. Beide wagens zijn echter van betrouwbare merken en lijken betrouwbaar. Niettemin heeft de Polestar 2 een aantal terugroepacties gehad vanwege een defecte omvormer, waardoor de BMW ix3 op dit moment een betrouwbaardere auto is.

  Wat is het verschil tussen Polestar 1 en Polestar 2?

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Polestar 2 of BMW ix3?

Polestar is de performance-lijn van Volvo. Als het op reparatie en onderhoud aankomt, zijn Volvo’s over het algemeen goedkoper in onderhoud dan BMW’s. Ook al zijn beide auto’s volledig elektrische luxe auto’s, het onderhoud van een Polestar zal veel goedkoper zijn dan het onderhoud van de BMW ix3.

Dit komt omdat BMW’s sneller stuk gaan dan Volvo’s. Bovendien zijn de kosten voor reparatie en onderhoud voor BMW’s ook hoger in vergelijking met Volvos. Dus, Polestar 2 zal veel goedkoper te onderhouden zijn op de lange termijn.

Samenvatting

Na het bekijken van de vergelijking tussen de BMW ix3 en Polestar 2, staat de BMW ix3 in veel categorieën boven de Polestar 2. Eerst en vooral is hij geavanceerder, ruimer, praktischer, gemakkelijker te besturen en heeft hij een betere actieradius dan de Polestar 2.

Daarentegen is de Polestar 2 het meest geschikt voor mensen die een snellere, veiligere en goedkopere volledig elektrische crossover liftback willen. Al met al zijn deze auto’s uitstekend en zullen ze uw brandstofkosten verlagen. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en bieden ze plaats aan maximaal vijf personen. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van keuze en budget.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts