BMW M3 Betrouwbaarheid

De M3 is een sportmodel van de 3-serie die bestaat uit vierdeurs compacte sedans en stationwagons. De M3 is al jaren in de autosport te vinden. Onlangs kondigde BMW de 6e generatie aan die bekend staat als de G80 M3. De nieuwe M3 modellen hebben naast de gewone achterwielaandrijving ook een AWD systeem.

Overzicht

De M3 wordt aangedreven door de BMW S58 motor, een 3,0 liter twin-turbo 6-cilinder lijnmotor. Deze motor is goed voor maar liefst 473 pk en is ook leverbaar met handgeschakelde versnellingsbak, maar alleen met een RWD systeem. Het AWD systeem geeft de auto’s extra grip op de weg.

Betrouwbaarheid

BMW maakt al heel lang sportwagens en is al heel lang actief in de autosport. Ze maken zeker niet de meest betrouwbare auto’s op de markt, maar ze werken wel aan de duurzaamheid van de motor. De oudere modellen van de M3 hebben goed gepresteerd op het gebied van betrouwbaarheid.
Het nieuwere G80-model is echter pas vorig jaar gelanceerd en het is moeilijk om de auto in slechts één jaar te beoordelen. Als we kijken naar de modellen uit het verleden, kan de M3 met optimale zorg en onderhoud behoorlijk betrouwbaar blijken om jaren mee te gaan. Hij scoort net onder het gemiddelde van 55 voor betrouwbaarheid, wat goed genoeg is voor een auto als deze.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

Veiligheid

Veiligheid is een groot aandachtspunt bij Duitse auto’s zoals de BMW’s. De oudere M3-modellen hebben een zeer behoorlijke veiligheidsscore gehad. Ook de 2021 doet niet onder voor de vorige generaties en BMW heeft het erg goed gedaan op het gebied van veiligheid. De M3 werd door de IIHS opgenomen in de Top Safety Pick.

Onderhoud en herstelling

Het reguliere onderhoud en olie verversen kost niet veel met garantie, maar met de garantie verlopen kost het wel veel. Het preventieve onderhoud wordt gedaan om de auto langer mee te laten gaan, en de M3 heeft daar zeker veel van nodig vanwege zijn extreem zwaar belaste motor. Met geplande bezoeken en een aantal ongeplande bezoeken kost de M3 u ongeveer $1.000 per jaar.

FAQ

Is de BMW M3 een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De BMW M3 is een Rear-Wheel-Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW M3?

De BMW M3 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Compact Cars

Hoeveel pk heeft een BMW M3 en heeft hij een turbo?

De BMW M3 heeft 473 pk en 406 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded I-6 met een cilinderinhoud van 3.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

De BMW M3 heeft 18 X 9,5 inch gesmede aluminium voorwielen en 19 X 10,5 inch gesmede aluminium achterwielen.

  Wat zijn de beste cabriolets qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Welke M3 is het meest betrouwbaar?

Op dit moment is de S65 mijn favoriete M3 motor. Deze motoren hebben slechts twee mogelijke problemen: defecte stanglagers of defecte gasklepactuatoren.

Is de BMW M3 een goede daily driver?

Deze nieuwe M3 is gebaseerd op de 2019 3 Serie sedan. Hij volgt het M3-thema dat het een praktische dagelijkse bestuurder is, maar heeft genoeg snelheid om circuitgebruik te ondersteunen.

Welk jaar is de meest betrouwbare M3?

Het kan moeilijk zijn om het beste jaar voor een BMW M3 te bepalen, en het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. De E46-generatie wordt algemeen als de beste beschouwd, met een model uit 2006 dat beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak, een competitiepakket en geen schuifdak.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts