BMW vs. Infiniti betrouwbaarheid – wat is beter?

Ondanks de veel voorkomende misvatting dat Japanse auto’s betrouwbaarder zijn dan Duitse, scoren de meeste Infiniti modellen zoals de Q70, Q50 en QX60 slechts 2,5 op 5 in de J.D. Power betrouwbaarheidsscore, wat onder het gemiddelde is en minder dan de meeste BMW’s. De BMW X6 bijvoorbeeld scoort een solide 4,5 op 5, waarmee hij twee keer zo betrouwbaar is als de Infiniti. Andere BMW modellen zoals de 2 Serie, 3 Serie, en X5 kregen allemaal 4 op 5.

Is BMW echt betrouwbaarder dan Infiniti?

Betrouwbaarheidscijfers alleen zeggen niet alles over een automerk. Elk individueel automodel van elk merk heeft een andere betrouwbaarheidsscore en andere veelvoorkomende problemen. Om een betere vergelijking te kunnen maken, naast de algemene betrouwbaarheidsbeoordeling, kijken we naar een aantal van de meest voorkomende klachten van eigenaren over de twee merken.

Meest problematische Infiniti modellen

Van de 362 klachten gevonden op carcomplaints.com, met betrekking tot Infiniti voertuigen, deelden de meest problematische modellen meer gemeenschappelijke problemen dan je zou verwachten.
De meest problematische Infiniti modellen:
2000 Infiniti G35
2014 Infiniti Q50
2015 Infiniti Q50
2017 Infiniti Q60
● 2002 Infiniti QX4
2009 Infiniti G37

Meest voorkomende Infiniti problemen

De meest voorkomende problemen onder deze voertuigen die werden gemeld door de gemeenschap waren:

 1. Controle over de bestuurdersstoel:
  Veel gebruikers hebben gemeld dat ze de controle over de bestuurdersstoel zijn kwijtgeraakt, waarbij de stoel plat ging en niet meer in de normale stand terugkwam. Dit vereist een totale vervanging van de standaard stoel die resulteert in een kostprijs van ongeveer $ 1.500.
 2. Gebarsten radiateurs en radiateurlekken:
  Gebarsten radiatoren en radiator lekken werden het vaakst gemeld in QX56 Infiniti voertuigen en kan uiteindelijk lekken transmissievloeistof en beschadiging van de transmissie van uw auto. In dit geval zou u hoogstwaarschijnlijk zowel de transmissie als de radiator moeten repareren, wat u een vreselijke $4.000 kost.
 3. Het falen van differentieel:
  Dit probleem werd het vaakst gemeld door bestuurders van 2007 Infiniti QX57. De kosten van het vervangen van een differentieel is rond de $2000, afhankelijk van uw land of staat. Dit is misschien wel het meest voorkomende probleem met de aandrijflijn van Infiniti auto’s.
 4. De sensor van de airbag werkt niet goed:
  Infiniti G37 2011 modellen hebben meer dan eens melding gemaakt van defecten aan de airbagsensor. Sommige bestuurders beweren dat alle G37 van vóór 2011 dit probleem hebben. Dit probleem, ondanks het feit dat het niet klinkt als iets heel dringends om op te lossen, is een big deal omdat u een passagier zou kunnen verwonden als u de pech heeft bij een ongeval betrokken te raken. De gemiddelde kostprijs om airbag snesors te herstellen ligt tussen $5.000 en $6.000.
  Beste tweedehands BMW X3 om te kopen

De meest problematische BMW modellen

Surfend over carcomplaints.com vonden we een totaal van 767 BMW klachten, waardoor ze twee keer zo veel als die van Infiniti. Aan de andere kant, als we de 20.000 verkochte voertuigen van Infiniti in 2019 vergelijken met de 2,17 miljoen van BMW, klinkt dat aantal alsof de verhouding sterk overhelt in het voordeel van BMW.
De award voor het slechtste BMW model met de meeste klachten gaat naar de 2013 BMW X5. De 2011 BMW X5 moet ook niet worden onderschat als het gaat om onverwacht defect raken en het kost u een ton om te repareren.
De slechtste modellen met de laagste gerapporteerde betrouwbaarheid en de meeste problemen zijn:
2011 BMW X5
2007 BMW 335i
2013 BMW X3
2008 BMW 335i
2013 BMW X5
De meest voorkomende problemen met de aandrijflijn zijn het afslaan tijdens het rijden, het bereiken van hoge temperaturen en motorstoringen.

Meest voorkomende BMW problemen

Andere zeer vaak voorkomende problemen die bestuurders hebben ervaren met hun BMW’s zijn onder andere:

 1. Water lekt in het interieur
  Dit is het vaakst voorgekomen bij de 2008 BMW X5 en kost maar liefst $10.000 om te repareren. En hoewel dit niet de meest voorkomende reparatie is, wordt het hier vermeld als een van de meest ongemakkelijke omdat het het interieur kan beschadigen, waardoor de reparatiekosten stijgen met elke dag die onopgemerkt blijft.
 2. Defecte elektronica
  Omdat BMW vaak innoveert op het gebied van elektronica en functies, krijgt u vaak te maken met defecten. Zo melden sommige modellen vaak dat elektrische ramen niet sluiten of openen. Het eerste wat u moet controleren als zoiets met uw BMW gebeurt, is de zekeringkast van uw auto. De reparatiekosten lopen sterk uiteen.
 3. Berucht koelvloeistofsysteem
  Het koelvloeistofsysteem van BMW is berucht om de hoge eisen die het stelt. Als u niet de aanbevolen antivries gebruikt, kunt u de levensduur van uw auto hoogstwaarschijnlijk met de helft verkorten. Veel mensen vermijden om dezelfde reden BMW’s te rijden buiten de garantieperiode.
  Als uw koelvloeistofsysteem defect raakt terwijl u onderweg bent, zult u daar hoogstwaarschijnlijk lang moeten wachten. Deze problemen doen zich meestal voor bij voertuigen die meer dan 80.000 mijl worden gereden en kunnen overal tussen $750 voor kleine lekken tot $1500 voor grote problemen kosten.
 4. Olielekkages en lekkende oliefilterpakkingen
  Ondanks het feit dat dit geen zeer dure reparatie is, (slechts een paar honderd dollar), is dit misschien wel het meest voorkomende wat u zult ervaren als u meer dan 100.000 mijl met een BMW rijdt. De kleppen en doppen zijn gemaakt van plastic, wat ertoe leidt dat ze bij hoge temperaturen barsten en uiteindelijk gaan lekken.
  Is een BMW SUV een goede auto?

Eindoordeel

Aan het eind van de dag is het aan u om te kiezen. BMW’s reparaties zijn iets duurder dan die van Infiniti en beide auto’s hebben een beruchte reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. Veel mensen zeggen dat ze niet in een Duitse auto zullen rijden als hij buiten de garantie valt, maar dat hangt sterk af van de modellen, want er zijn BMW’s waarmee regelmatig meer dan 200.000 mijl wordt gereden.

FAQ

Zijn Infiniti’s beter dan Lexus en BMW?

Zowel Lexus als BMW zijn over het algemeen iets betrouwbaarder dan Infiniti. Aan de andere kant heeft de Infiniti een prachtig design en een luxe uitstraling. Als betrouwbaarheid u tegenhoudt, ga dan voor een model met een bewezen staat van dienst, zoals de FX35.

Gaat de Infiniti-productie nog lang mee?

Er zijn veel speculaties dat het merk Infiniti, dat eigendom is van Nissan, tegen begin 2030 failliet zal gaan, aangezien ze onlangs meer dan 10 procent van hun verkoop op de Amerikaanse markt hebben verloren. Alleen al in 2019 leverden ze wereldwijd minder dan 20.000 voertuigen af, vergeleken met de verbluffende meer dan 2 miljoen verkochte auto’s van BMW.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts