BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid – wat is beter?

BMW is populair om zijn elegante, luxueuze en prestatiegerichte auto’s. Aan de andere kant is Volkswagen populair om zijn uitstekende bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en verscheidenheid. Maar welke auto is betrouwbaarder en beter dan de andere?

Volkswagen bouwt betrouwbaardere auto’s dan BMW. Echter, BMW is ook gestegen in de betrouwbaarheidsranglijst en staat boven merken als Mercedes-Benz en Audi. Hoe dan ook, Volkswagen heeft nog steeds een voorsprong, maar het verschil is erg klein.

Toch is deze vergelijking niet eerlijk, omdat BMW luxe en high-performance auto’s maakt, terwijl Volkswagen zich richt op betaalbare mainstream auto’s. Dus, aangezien BMW met meer geavanceerde technologische functies komt, is het gemakkelijker te breken in vergelijking met Volkswagen.

Als het gaat om welke auto beter is, wordt het onderwerp subjectief. Sommige mensen zullen gaan voor de Volkswagen vanwege zijn betrouwbaarheid, gemak van onderhoud en reparatie, en de bredere pool van auto’s die het biedt. Aan de andere kant zullen sommige mensen de voorkeur geven aan BMW vanwege zijn kwaliteit en verfijnde interieur, uitstekende rijeigenschappen, comfort, en uitzonderlijke prestaties.

Welke auto is beter – BMW 3-Serie of Volkswagen Golf?

Uiterlijk

Beide auto’s zien er spectaculair uit, maar de BMW 3-Serie ziet er iets eleganter uit dan de Volkswagen Golf. Deze auto heeft een elegante en agressieve uitstraling, terwijl de Volkswagen Golf een evenwichtig exterieur heeft met een eenvoudige styling.

BMW heeft ook een geavanceerder en rijker interieur dan de Golf. Aangezien de BMW 3-Serie een luxe auto is en Volkswagen een mainstream auto, is het normaal dat het interieur van deze auto chiquer is dan dat van de VW.

De BMW is ook langer dan de Volkswagen. Zo heeft de BMW 330i een wielbasis van 112,2 inch, een lengte van 185,7 inch, een breedte van 71,9 inch en een hoogte van 56,8 inch. De VW Golf daarentegen heeft een wielbasis van 103,8 inch, een lengte van 167,6 inch, een breedte van 70,8 inch en een hoogte van 58,2 inch.

  Wie maakt BMW olie?

Al met al is de BMW langer, mooier en voorzien van top-notch features dan de Volkswagen Golf. Desalniettemin is de Volkswagen Golf nog steeds een uitstekende auto met een eenvoudig design en een ruim interieur.

Prestaties

Als snelheid en kracht is wat u zoekt, dan is de BMW 3-Serie nog steeds de betere auto. De BMW 330i is uitgerust met een 2,0-liter motor die tot 255 pk en 295 lb-ft aan koppel levert. Daarentegen is de Volkswagen 1.4 TI Golf uitgerust met een 1.4-liter motor die 147 pk en 184 lb-ft koppel levert.

Wat snelheid betreft, accelereert de BMW 330i van 0 naar 60 in 3,4 seconden, terwijl de Volkswagen 1.4 TSI Golf in 8,8 seconden accelereert. Bovendien heeft de BMW een topsnelheid van 155 mph, terwijl de VW Golf een topsnelheid van 127 mph heeft.

Betrouwbaarheid

Aangezien beide wagens uit Duitsland komen, mag je verwachten dat ze betrouwbaar zijn. Niettemin is de Volkswagen Golf betrouwbaarder dan de BMW 3-Serie. In tegenstelling tot BMW 3-Serie, registreert de VW Golf minder problemen, wat betekent dat u minder tijd en geld kwijt bent bij de monteur. BMW is echter sterk verbeterd en staat bovenaan de betrouwbaarheidslijst van Duitse luxewagens.

Prijs

Zoals verwacht, is de BMW 330i veel duurder dan de Volkswagen 1.4 TSI Golf. Ja, beide auto’s zijn goed gebouwd met uitstekende eigenschappen, maar de BMW 3-Serie is van een ander niveau. Daarom is zijn basisprijs bijna dubbel zo hoog als die van de VW Golf.

  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Het basismodel van de BMW 330i kost ongeveer $41.500, terwijl het basismodel van de VW Golf ongeveer $23.200 kost.

FAQ

Welke auto is sneller – Volkswagen of BMW?

Als het om snelheid gaat, is BMW sneller dan Volkswagen. BMW is niet alleen een luxewagen, maar maakt ook enkele van de beste sportwagens. De BMW 3-serie is bijvoorbeeld sneller dan de Volkswagen 1.4 TSI Golf. Dit geldt zowel voor de acceleratie als de topsnelheid.

De BMW 330i accelereert van 0 naar 60 in slechts 3,4 seconden, terwijl de Volkswagen 1.4 TSI Golf daar 8,8 seconden over doet. Bovendien heeft de BMW 330i een topsnelheid van 155 mph, terwijl de Volkswagen 1.4 TSI Golf 127 mph heeft. Op het circuit en op de snelweg zal de BMW dus aan het langste eind trekken.

Welke auto is goedkoper in onderhoud tussen BMW en Volkswagen?

Volkswagen is goedkoper in onderhoud. Eerst en vooral is VW betrouwbaarder dan BMW. Ten tweede is BMW een premium auto, terwijl Volkswagen een mainstream auto is. Daarom zijn luxe auto’s, zoals gebruikelijk, duurder in onderhoud dan gewone auto’s.

Bovendien zijn BMW-onderdelen duurder in aankoop dan Volkswagen-onderdelen. Bovendien meldt BMW meer problemen dan VW, wat betekent dat u meer tijd in de garage zult doorbrengen, wat de kosten van reparaties en onderhoud zal verhogen.

Is Volkswagen een goede dagelijkse auto?

Ja, Volkswagen is een uitstekende wagen voor dagelijks gebruik. In tegenstelling tot BMW, Mercedes, Porsche en Audi zijn Volkswagens zuinig in verbruik en goedkoper in onderhoud. Het zijn dus uitstekende auto’s voor dagelijks gebruik. Volkswagen Golf heeft een EPA rating van 29 mpg in de stad en 39 mpg op de snelweg. Aan de andere kant, BMW 3-Serie heeft een waardering van 26 mpg in de stad en 36 mpg op de snelweg.

  Hoe lang gaan BMW's mee?

Welke auto gaat langer mee tussen Volkswagen en BMW?

Hoe lang uw auto meegaat hangt af van hoe goed u hem onderhoudt. Als u uw auto goed onderhoudt en goede rijgewoonten aanleert, zou uw auto meer dan 200.000 mijl mee moeten gaan. Volkswagen en BMW gaan beide meer dan 150.000 kilometer mee.

Verwacht dus dat uw BMW of Volkswagen ergens tussen 100.000 mijl en 200.000 mijl meegaat. Over het algemeen is BMW iets duurzamer omdat de meeste van hen meer dan 150.000 mijl klokken, terwijl de meeste VWs meer dan 100.000 mijl klokken.

Welke auto biedt een grotere verscheidenheid aan voertuigen?

Van alle Duitse automerken biedt Volkswagen de meeste automerken en modellen aan. Ja, BMW en Mercedes hebben een verscheidenheid aan auto’s te bieden, maar ze blijven nog steeds achter bij Volkswagen op het gebied van verscheidenheid. Volkswagen biedt auto’s aan in bijna alle categorieën, terwijl BMW in sommige categorieën tekortschiet.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een betrouwbare auto met een verscheidenheid aan automerken en modellen om uit te kiezen, ga dan voor Volkswagen. Maar als u uitstekende prestaties, comfort, luxe en snelheid wilt, dan is BMW de beste keuze. U zult echter ook meer moeten betalen voor een BMW in vergelijking met een Volkswagen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts