BMW X2 – Alles wat u moet weten

De BMW X2 is een van de fijnste subcompacte SUV’s op de markt. Hoewel de meeste van zijn concurrenten, zoals de Audi Q3 en Mercedes-Benz GLA klasse met een meer high-end interieur komen, biedt de X2 de beste prestaties.

De BMW X2 is een subcompacte luxe crossover SUV met uitstekende rijeigenschappen en prestaties. Hij is niet zo praktisch als de BMW X1 of Audi Q3, maar hij is ook zuinig met brandstof en ruim. Zoals de meeste auto’s in zijn klasse heeft de X2 een beperktere laadruimte dan zijn grotere broers en zussen.

Geschiedenis van de BMW X2

De BMW X2 is een subcompacte luxe crossover SUV gemaakt door BMW. Hij behoort tot dezelfde klasse als de BMW X1, maar is sportiever en minder praktisch dan zijn tegenhanger. Deze auto werd voor het eerst onthuld als de BMW concept X2 op de 2016 Paris Motor Show. De verkoop startte echter in 2018.

De BMW X2 is gebaseerd op hetzelfde systeem met voorwielaandrijving als de BMW X2. Daarbovenop heeft hij dezelfde wielbasis als de X1 en Mini Countryman. Hij is ook verkrijgbaar als sDrive28i of xDrive28i, net als de BMW X1. Niettemin is er ook een derde versie, de M35i variant, voor diegenen die prestaties eisen.

Kenmerken van de BMW X2

Uiterlijk

De BMW X2 is een van de best uitziende subcompacte SUV’s in zijn klasse. Hij heeft een stijlvol en elegant exterieur met een prachtig interieur. Het exterieur van de X2 ziet er eleganter uit dan het boxy design van de X1. De X1 heeft echter een beter, geavanceerder en luxueuzer interieur dan de X2.

Prestaties

Wat de BMW X2 beter maakt dan de BMW X1 zijn de uitzonderlijke prestaties. Het is echter vermeldenswaard dat de basismodellen van de BMW X2 en X1 dezelfde kenmerken hebben. Ze hebben een 2.0-liter inline-4 motor met 8-traps automatische transmissie.

  De slechtste BMW om tweedehands te kopen

Bovendien levert de motor tot 228 pk en 258 lb-ft koppel. De auto’s verschillen echter in topacceleratie en topsnelheid. De X1 kan in 6,3 seconden van 0 naar 60 accelereren, terwijl de X2 daar 6,4 seconden over doet. Daarentegen is de X2 sneller met een topsnelheid van 143 mph, terwijl de X1 129 mph haalt.

De BMW X2 wordt ook geleverd met de M35i, dat is het prestatiemodel en die is sneller dan de X1. Deze auto levert tot 302 pk en kan van 0 tot 60 optrekken in slechts 4,6 seconden.

Comfort en laadruimte

Omdat de BMW X2 een subcompacte SUV is, is hij niet zo ruim als de BMW X1. Dat geldt zowel voor de cabine als voor de laadruimte. Ja, de BMW X2 biedt plaats aan maximaal vijf passagiers, maar hij is wat krap in vergelijking met de BMW X1. Dus sommige lange mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen.

Behalve een krappe cabine heeft de BMW X2 ook een krappe laadruimte. Hij heeft in totaal 21,6 kubieke meter laadruimte achter de achterbank en 50,1 kubieke meter ruimte als de achterbank is opgeklapt.

Brandstofefficiëntie

De BMW X2 is een van de zuinigste BMW’s die u ooit zult tegenkomen. Hij is zelfs nog zuiniger dan de BMW X1. Hij heeft een EPA score van 24 mpg in de stad, 32 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 27 mpg. Aan de andere kant, de X1 heeft een waardering van 23 mpg in de stad, 31 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 26 mpg.

  BMW M5 betrouwbaarheid

Prijs

De basisprijs van de BMW sDrive28i ligt rond de $36.600, maar kan variëren naargelang de locatie. Bovendien zal de prijs van de xDrive28i ongeveer $ 2.000 meer bedragen. De M35i is het duurst, want hij kost meer dan 48.000 dollar. Merk op dat de BMW X2 voor bijna dezelfde prijs wordt verkocht als de X1, maar de X1 is geavanceerder en praktischer.

FAQ

Is de BMW X2 betrouwbaar?

Nee, de BMW X2 is geen betrouwbare auto. Dat komt omdat hij door de meeste betrouwbaarheidsbureaus onder het gemiddelde wordt beoordeeld. Bovendien zijn de kosten voor reparatie en onderhoud ook hoog. Sterker nog, de BMW X2 meldt meer problemen dan zelfs de BMW X1.

Ook al is de BMW X2 niet erg betrouwbaar, toch kunt u zijn betrouwbaarheid verbeteren door u te houden aan het geplande service onderhoud en goede rijgewoonten.

Wat is de hoge kilometerstand van de BMW X2?

De hoge kilometerstand voor de BMW X2 bedraagt meer dan 150.000 mijl. Dit is normaal voor de meeste BMW’s, hoewel sommige betrouwbaardere modellen zoals de BMW 3 Reeks en 5 Reeks meer dan 200.000 mijl afleggen. Niettemin, als u een gebruikte BMW X2 wilt kopen, overweeg er dan een met minder dan 150.000 mijl.

Welke BMW is beter – BMW X1 of X2?

Dat hangt af van wat u wenst. Als u een snelle, stijlvolle en high-performance auto wilt, is de BMW X2 de beste keuze. Maar als u een betrouwbaardere, goedkopere, ruimere en praktischere auto wilt, is de BMW X1 de beste optie. Al bij al zijn deze wagens uitstekend en zullen ze u een vlotte rit bezorgen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW X2?

Voordat u in de BMW X2 investeert, is het van vitaal belang om enkele problemen te kennen waarmee u waarschijnlijk te maken zult krijgen. De veel voorkomende problemen van de BMW X2 zijn onder andere een defect koelvloeistofsysteem, een lekke oliepakking, softwarefout met de krukassensor, problemen met de buitenste portiergrepen en kortsluiting van de batterij met hoog voltage.

  Hoe werkt een BMW plug-in hybride?

Is de BMW X2 duur in onderhoud?

Natuurlijk, ja. Het onderhoud van de BMW X2 is duurder dan dat van de BMW X1. Dat komt omdat hij meer storingen ontwikkelt dan de BMW X1. Bovendien is hij minder betrouwbaar dan de BMW X1, wat meer uitgaven voor onderhoud en reparaties betekent. Bovendien zijn de kosten voor onderdelen en service hoger dan bij gewone auto’s.

Samenvatting

Over het geheel genomen is de BMW X2 een van de coolste subcompacte luxe SUV’s waarin u kunt investeren. Hij wordt geleverd met een stijlvolle en ruime cabine, hij is veilig, snel, elegant, en met een ruim interieur. In tegenstelling tot de BMW X1, heeft de X2 line-up een performance variant, die sneller is en beter presteert.

Toch heeft deze auto enkele uitdagingen die belangrijk zijn om op te merken. Zo is hij behoorlijk duurder dan andere auto’s in zijn klasse, terwijl die meer te bieden hebben. Bovendien heeft hij enkele veelvoorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Al met al is het een goede investering voor mensen die een luxueuze en compacte SUV willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts