BMW X5 VS BMW X3 – Wat is beter?

Veel mensen verkiezen een SUV boven een sedan omwille van het algemene comfort en de veiligheid. Luxe merken zoals BMW bieden een verscheidenheid aan SUV’s die het voor kopers moeilijk maken om de beste auto voor hun behoeften en eisen te kiezen. Hoe dan ook, welke BMW SUV is beter – BMW X5 of X3?

De BMW X5 is veel groter, krachtiger en comfortabeler dan de BMW X5. Daarentegen is de BMW X3 goedkoper, compacter en betrouwbaarder dan de BMW X5. De uiteindelijke keuze hangt dus af van waar u naar op zoek bent.

Beide auto’s bieden comfortabele interieurs, uitzonderlijke prestaties, geavanceerde technologie en veiligheid. De BMW X5 is echter praktischer dan de BMW X3 vanwege zijn afmetingen. Aan de andere kant is de BMW X3 de perfecte dagelijkse bestuurder omdat hij compacter is en gemakkelijker in de stad te vervoeren.

Welke auto is beter – BMW X5 of BMW X3?

Uiterlijk

Beide SUV’s zien er elegant uit aan de buitenkant en het is gewoon een kwestie van smaak en voorkeur. Toch heeft de BMW X5 een lichte voorsprong omdat hij luxueuzer oogt dan de BMW X3. Bovendien is hij ook groter en intimiderender dan de X3.

De BMW X5 heeft een grote nierengrille aan de voorzijde, adaptieve FULL-LED koplampen, LED mistlampen, een panoramisch schuifdak, adaptieve remlichten aan de achterzijde en 19-inch lichtmetalen velgen met BMW opschrift.

Aan de andere kant wordt de BMW X3 ook geleverd met een nierengrille van bescheiden afmetingen, LED-koplampen met bochtfunctie, LED-mistlampen, dakrails van gesatineerd aluminium, chromen uitlaateindstukken en 18-inch Y-spaaks wielen met BMW-logo. Sommige mensen zullen de BMW X3 look verkiezen boven de BMW X5 look.

  BMW i3 Betrouwbaarheid

Wat het interieur betreft, zien beide SUV’s er stijlvol uit en zijn ze voorzien van Vernasca lederen zetels en een lederen dashboard. Hoewel deze auto’s de meeste interieurkenmerken delen, heeft de BMW X5 een aantal kenmerken zoals verwarmbare voorstoelen standaard, terwijl de X3 deze als optie heeft.

Verrassend genoeg heeft de BMW X3 ook een aantal voorzieningen die de X5 mist. Zo heeft de BMW X3 standaard 12 luidsprekers, terwijl de BMW X5 standaard slechts 10 luidsprekers heeft.

Prestaties

Zoals verwacht presteert de BMW X5 veel beter dan de BMW X3. Beide modellen hebben een breder scala aan aandrijflijnen, waardoor kopers verschillende opties hebben, afhankelijk van hun budget en voorkeur. Hoewel de BMW X5 een groot aantal krachtige uitvoeringen heeft, presteren ook de BMW X3 uitvoeringen op bijna hetzelfde niveau als de BMW X5 uitvoeringen.

De basisversie van de BMW X3, de sDrive30i, wordt geleverd met een 2,0-liter turbo-inline-4 benzinemotor en automatische 8-versnellingsbak. Hij levert maximaal 248 pk en 258 lb-ft koppel. Hij accelereert van 0 naar 60 in 6,4 seconden en heeft een topsnelheid van 149 mph.

De topversie van de BMW X3 is de M40i met een 3,0-liter inline-6 benzinemotor en automatische 8-versnellingsbak. Hij levert tot 382 pk en 365 lb-ft koppel. Hij accelereert van 0 naar 60 in 4,4 seconden en heeft een topsnelheid van 155 mph.

Het basismodel van de BMW X5, de sDrive40i, wordt daarentegen geleverd met een 3,0-liter inline-6 benzinemotor en een 8-traps automatische transmissie. Hij kan tot 335 pk en 331 lb-ft koppel produceren. Hij heeft ook een topsnelheid van 130 mph en kan in 5,3 seconden van 0 naar 60 accelereren.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

Terwijl de high-end trim voor de BMW X5, de M50i is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor die is extreem krachtig. Deze motor levert tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Hij kan in 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph.

Comfort en laadruimte

Op het gebied van comfort en bagageruimte is de BMW X5 de winnaar, omdat hij ruimer is dan de BMW X3. Bovendien heeft de BMW X5 een optie voor een derde rij, terwijl de BMW X3 die niet heeft. Bovendien heeft de X5 meer kofferruimte met of zonder neerklapbare achterbank.

Prijs

Omdat de BMW X5 groter, krachtiger en veiliger is, is hij duurder dan de kleinere maar betrouwbare BMW X5. De basis BMW X3 gaat voor ongeveer $43.000, terwijl de basis BMW X5 voor ongeveer $60.300 gaat.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X5 of X3?

BMW behoort als model tot de minst betrouwbare luxe automerken. Toch is de BMW X3 betrouwbaarder dan de BMW X5. Dat komt omdat de X3 iets boven het gemiddelde scoort op betrouwbaarheid, terwijl de X5 onder het gemiddelde scoort. Ook registreert de X5 over dezelfde periode meer problemen dan de X3.

Welke auto is sneller – BMW X5 of BMW X3?

De BMW X5 is sneller dan de X3. De BMW X5 performance trim, de M50i biedt een topsnelheid van 155 mph en kan accelereren van 0 tot 60 in slechts 3,8 seconden. De prestatievariant van de BMW X3, de M40i, accelereert daarentegen van 0 naar 60 in 4,4 seconden en heeft een topsnelheid van 155 km/u.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW X3 of X5?

De BMW X3 is veel goedkoper in onderhoud dan de BMW X5. In tegenstelling tot de BMW X5, meldt de X3 minder problemen per 100 voertuigen. Bovendien is het een van de meest betrouwbare BMW SUV’s op de markt. De BMW X5 is daarentegen het minst betrouwbare BMW model.

Welke wagen is zuiniger – BMW X5 of X3?

Natuurlijk is de BMW X3 zuiniger dan de BMW X5. Hij heeft een EPA score van 21 mpg in de stad, 28 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 24 mpg. Aan de andere kant, de BMW X5 heeft een score van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 23 mpg.

Final gedachten

Als u op zoek bent naar een BMW SUV voor dagelijks gebruik, dan is de BMW X3 de beste auto voor u. Niet alleen is deze auto compact om gemakkelijk te parkeren, maar hij is ook betrouwbaarder dan de BMW X5. Maar als u een meer praktische, krachtige en veilige SUV wenst, dan is de BMW X5 de beste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts