BMW X5 VS BMW X6 – Wat is beter?

Wanneer u op zoek gaat naar de beste middelgrote luxe SUV’s op de markt, is de kans groot dat u op de BMW X5 en X6 stuit. Beide auto’s zijn goed gebouwd, luxueus en beschikken over eersteklas voorzieningen. Ondanks dat ze veel overeenkomsten hebben, verschillen deze auto’s ook veel van elkaar. Maar welke auto is beter?

Als u op zoek bent naar stijl en prestaties, dan is de BMW X6 de betere auto. Maar als u op zoek bent naar praktisch nut, kracht en veiligheid, dan is de BMW X5 de ideale auto. Deze wagens delen hetzelfde platform, maar verschillen in design en gebruik. Daarom is het van vitaal belang om uit te zoeken welke auto het beste bij uw behoeften en budget past.

Welke auto is beter – BMW X5 of BMW X6?

Uiterlijk

Als u houdt van het traditionele box design van een SUV, dan zal de BMW X5 u bevallen. Maar als u een meer stijlvolle en sportievere look wilt, is de BMW X6 de beste auto om te overwegen. Al met al zien beide SUV’s er spectaculair uit en zullen ze de aandacht trekken van toeschouwers als ze door de straat cruisen.

Bovendien hebben beide auto’s een luxueus en geavanceerd interieur, hoewel het interieur van de BMW X6 iets luxueuzer is dan dat van de BMW X5. Bovendien hebben beide wagens pakketten die u kunt toevoegen om ze nog beter te maken.

Prestaties

Aangezien deze auto’s hetzelfde platform delen, presteren ze ongeveer hetzelfde. Ze hebben gelijkaardige motoren, ophanging en veiligheidstechnologieën. Desondanks verschillen de BMW X5 en X6 enigszins in prestaties. De BMW X5 presteert bijvoorbeeld uitstekend in het terrein, terwijl de X6 niet goed is voor off-road rijden.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Beide auto’s hebben een sDrive40i, xDrive40i en M50i variant. Deze auto’s leveren dezelfde pk’s, koppel en topsnelheid. Het is dus een kwestie van smaak en voorkeur om de een boven de ander te verkiezen. Merk op dat BMW X6 varianten vrij luxueuzer zijn dan BMW X6 basismodellen. Dat is de reden waarom ze iets duurder zijn, ondanks dat ze kleiner zijn.

Comfort en Lading

Beide wagens zijn ruim en praktisch. De X5 is echter praktischer dan de X6 omdat hij iets ruimer is. Het exterieurdesign van de X5 zorgt voor meer binnenruimte dan dat van de X6. De aflopende achterste daklijn van de X6 neemt wat ruimte in beslag, waardoor hij minder hoofdruimte heeft dan de BMW X5.

De BMW X5 heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,3 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 68,7 inch. De X6 heeft ook een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch. De X5 is dus behoorlijk groter dan de X6.

Bovendien is de X5 groter dan de X6 en biedt hij plaats aan zeven passagiers, terwijl de X6 slechts plaats biedt aan vijf passagiers.

Prijs

Omdat de BMW X5 redelijk geavanceerder is dan de BMW X6, is hij iets duurder. De basis BMW X5 sDrive40i gaat voor $60.600, terwijl de basis BMW X6 sDrive40i voor $67.300 gaat.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X5 of X6?

Natuurlijk, het is de BMW X6. De BMW X6 staat iets boven het gemiddelde als het gaat om betrouwbaarheid. De BMW X5 daarentegen scoort iets onder het gemiddelde. De X5 is minder betrouwbaar omdat verschillende gebruikers veel problemen hebben gerapporteerd dan elk ander BMW model.

Welke auto is sneller – BMW X5 of X6?

Dat hangt af van de variant die u wilt. Verrassend genoeg leveren de performance-trims van de BMW X5 (M50i) en BMW X6 (M50i) dezelfde topsnelheid. Deze auto’s leveren tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Ze kunnen in 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren en hebben een topsnelheid van maximaal 155 mph.

Maar als het op algemene prestaties aankomt, heeft de BMW X6 een lichte voorsprong vanwege zijn totale gewicht. De X6 is lichter dan de X5 met een gewicht van 4.784 kg, terwijl de X5 4.824 kg weegt. Merk op dat dit hun leeggewicht is.

Welke auto is duurder in onderhoud – BMW X6 of BMW X5?

De BMW X5 is duurder in onderhoud dan de BMW X6. Over het algemeen zijn BMW’s duurder in onderhoud. Niettemin is de BMW X5 het minst betrouwbare BMW model. Verwacht dus dat hij meer problemen meldt en meer aandacht vraagt dan de BMW X6. Dit betekent ook meer bezoeken aan de monteur, wat zich vertaalt in meer kosten.

Hebben BMW X5 en X6 dezelfde problemen?

Ja en nee. Hoewel BMW X5 en X6 hetzelfde platform delen, hebben ze niet dezelfde gemeenschappelijke problemen. Toch zijn er enkele problemen die beide auto’s delen, zoals oververhitting van de motor, olielekkage, slijtage van de deurgrepen, verlies van remkracht en defecte elektronica.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Sommige problemen kunnen echter alleen bij elk model worden aangetroffen. Zo heeft de BMW X5 problemen met de transmissie, krakend geluid, gerammel en extreem windgeruis. De BMW X6 daarentegen heeft problemen met rammelende deuren, problemen met de dieselmotor, losse achterklepspoiler en motorstoringen.

Welke auto is zuiniger – BMW X5 of X6?

Verbazingwekkend genoeg behoren BMW SUV’s tot de meest brandstofefficiënte luxe SUV’s op de markt. De BMW X5 heeft een EPA score van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd. Daarentegen heeft de BMW X6 een EPA score van 21 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 23 mpg.

Met deze vergelijking, is de BMW X5 iets zuiniger dan de BMW X6. Hij verbruikt dus iets minder brandstof.

Samenvatting

BMW X5 en BMW X6 zijn twee uitstekende mid-size SUV’s. De BMW X5 is echter praktischer en veiliger om in te rijden dan de BMW X6, terwijl de BMW X6 ideaal is voor uitzonderlijke prestaties en stijl. Als het gaat om de initiële prijs, is de BMW X6 iets duurder, terwijl de BMW X5 duurder is in onderhoud.

Dus, als u een sportieve rit wilt voor weekends of picknicks, is de BMW X6 de beste auto. Maar als u een ruime en krachtige auto wilt die ook off-road kan rijden, is de BMW X5 de beste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts