BMW X6 VS Audi Q8 – wat is beter?

BMW staat erom bekend een leuke en opwindende rijervaring te bieden, terwijl Audi populair is om zijn looks en comfort. Maar welke auto tussen de BMW X6 en Audi Q8 is beter?

BMW X6 en Audi Q8 zijn luxe compacte SUV’s. Niettemin, de BMW X6 is geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar kracht, brandstofefficiëntie, betere rijeigenschappen en snelheid. Aan de andere kant is de Audi Q8 ideaal voor mensen die op zoek zijn naar stijl, comfort, ruimte en betrouwbaarheid.

Dus, als je in de markt op zoek bent naar een luxe compacte SUV, kan je het moeilijk hebben om tussen deze twee uitstekende auto’s te kiezen. Dat komt omdat ze vergelijkbare kenmerken hebben en uitstekend presteren. Maar met deze vergelijking komt u uit bij een auto die zowel aan uw wensen als aan uw budget voldoet.

Welke auto is beter – BMW X6 of Audi Q8?

Uiterlijk en interieur

BMW en Audi maken enkele van de meest stijlvolle auto’s op de markt. De BMW X6 is prachtig ontworpen en mooier dan de BMW X5. De Audi Q8 ziet er echter knapper en stijlvoller uit dan de BMW X6. Dankzij functies zoals 21-inch wielen, LED-achterlichten met animatie, elektrische achterklep, en nog veel meer.

De BMW X6 is misschien niet zo knap als de Audi Q8, maar hij heeft wel een wendbaardere look. Dankzij zijn grotere grille en voorkant die hem een gespierde look geeft. Bovendien heeft hij ook adaptieve LED-koplampen, 20-inch wielen en een subtiele dubbele dakspoiler aan de achterzijde.

Naast een prachtig exterieur heeft de Audi Q8 ook een uitzonderlijk en top interieur. Bovendien is het interieur ruimer dan dat van de BMW X6, met meer beenruimte en hoofdruimte achterin. Bovendien zijn de uitrustingen zeer premium en luxueus dan die in de BMW X6.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - wat is beter?

Enkele interieurkenmerken waarmee de Audi Q8 zich onderscheidt van zijn concurrenten zijn echt houten inzetstukken, fijn leder, in acht richtingen elektrisch verstelbare verwarmde stoelen met lendenregeling in vier richtingen, en automatische klimaatregeling met drie zones.

Hoewel het interieur van de Audi Q8 uitmuntend is, heeft de BMW X6 ook een luxueus en comfortabel interieur. In ieder geval heeft de X6 ook meer beenruimte voorin dan de Audi Q8. De Audi Q8 heeft echter ook meer bagageruimte, zelfs met de achterbank neergeklapt.

De BMW X6 heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch. De Audi Q8 daarentegen heeft een wielbasis van 117,9 inch, een lengte van 196,6 inch, een breedte van 78,5 inch en een hoogte van 67,2 inch.

Met de bovenstaande afmetingen is de Audi Q8 iets hoger en hoger dan de BMW X6.

Prestaties

Audi Q8 en BMW X6 beschikken over drie uitrustingsniveaus. De BMW X6 heeft de sDrive40i, xDrive40i, en M50i. Terwijl de Audi Q8 beschikt over de Premium 55 TFSI quattro, Prestige 55 TFSI quattro en Premium Plus 55 TFSI quattro. Alle Q8-uitvoeringen leveren hetzelfde vermogen, terwijl de X6-uitvoeringen verschillen in de mate waarin vermogen wordt geleverd.

De basis Audi Q8, de Premium 55 TFSI Quattro, is uitgerust met een 3,0-liter V6-turbomotor op gas. De motor levert tot 335 pk en 369 lb-ft van koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 130 mph en kan hij in 5,6 seconden van 0 naar 60 accelereren. De Audi Q8 Prestige en Premium Plus trim leveren ook hetzelfde vermogen en dezelfde snelheid.

  Het beste BMW model voor het geld

Het basismodel van de BMW X6, de xDrive40i, wordt daarentegen geleverd met een 3,0-liter turbo inline-6 gasmotor. Deze levert tot 335 pk en 331 lb-ft koppel, wat iets minder is dan dat van de basis Audi Q8. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 151 mph en kan hij van 0 naar 60 versnellen in slechts 151 mph.

Hoewel de basis BMW X6 niet krachtig is, levert de top-uitvoering uitstekende kracht en prestaties. De BMW X6 M50i is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor die maximaal 523 pk en 553 lb-ft koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 155 km/u en kan in 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Wat de prestaties betreft, presteert de BMW X6 in de hogere versie beter dan alle Audi Q8 versies. De lagere BMW X6 uitvoering presteert echter niet beter dan het basismodel van de Audi Q8.

Prijs

Audi Q8 en BMW X6 zijn high-end luxe compacte SUV’s. Daarom zijn ze beide duur. Echter, de BMW X6 is iets goedkoper dan de Audi Q8. De basis BMW X6 gaat voor $ 67.300, terwijl de basis Audi Q8 gaat voor $ 70.300. De X6 is dus budgetvriendelijker dan de Q8.

FAQ

Welke auto is sneller- BMW X6 of Audi Q8?

BMW X6 is de snellere auto. Dit komt omdat alle Audi Q8 trim hetzelfde niveau van vermogen produceert, in tegenstelling tot de BMW X6, die hoge trims heeft die uitstekend presteren. De topsnelheid van de BMW X6 is 155 km/u, terwijl de Audi Q8 130 km/u haalt. Ook kan Audi Q8 van 0 naar 60 versnellen in 5,6 seconden, terwijl de X6 dat in 4,1 seconden doet.

  Welke Audi haalt het beste brandstofverbruik?

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW X6 of Audi Q8?

Zoals de meeste luxe SUV’s zijn ook de Audi Q8 en BMW X6 duur in onderhoud. De Audi Q8 is echter iets goedkoper in onderhoud omdat hij niet vaak stuk gaat. Bovendien zijn de onderdelen ook goedkoper dan die van BMW.

Is de Audi Q8 het geld waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u bereid bent om uit te geven om een luxueuze, krachtige, comfortabele en stijlvolle compacte SUV te krijgen, dan is hij het geld waard. Maar als u een meer praktische, betaalbare en zuinige auto wilt, dan is hij het geld niet waard.

Bottom line

Kiezen tussen Audi Q8 en BMW X6 is niet eenvoudig, want ze zijn allebei stijlvol, elegant, comfortabel, luxueus, en presteren uitzonderlijk goed. Toch overtreft de BMW X6 de Audi Q8 als het gaat om prestaties, rijgedrag, snelheid en brandstofefficiëntie. Integendeel, de Audi Q8 is beter op het gebied van comfort, betrouwbaarheid, ruimte en stijl.

Over het geheel genomen zijn deze twee auto’s krachtig en zullen mensen hun hoofd omdraaien als u door de straat rijdt. Ze zijn ook veilig en zeer stijlvol, waardoor ze enkele van de beste compacte SUV’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts