BMW X6 VS Ford Explorer – wat is beter?

Ford Explorer is het best verkochte Amerikaanse automerk, terwijl BMW tot de best verkochte luxe automerken op de markt behoort. Met de SUV rage die gaande is, is het kiezen van de juiste SUV van cruciaal belang, ongeacht de herkomst. Daarom vergelijken we de BMW X6 met de Ford Explorer om te zien welke SUV beter is.

De BMW X6 is de betere auto voor degenen die verlangen naar een geavanceerde, comfortabele, luxe, high-performance, en veilig compacte SUV. Terwijl de Ford Explorer is perfect voor mensen die verlangen naar een ruime, zuinige, praktische en betaalbare SUV.

Ford is beroemd voor het ontwikkelen van de “lopende band,” terwijl BMW is populair voor de verkoop van luxe voertuigen en motorfietsen. De Ford Explorer is een van de best verkochte Amerikaanse SUV’s, terwijl de BMW X6 is een van de best verkochte luxe compacte SUV’s.

Welke auto is beter – BMW X6 of Ford Explorer?

Uiterlijk en interieur

BMW X6 en Ford Explorer zijn niet zo in het oog springend als hun concurrenten, zoals de Porsche Cayenne, Audi Q8, en Mercedes GLC Coupe. Desalniettemin zijn deze twee auto’s prachtig vormgegeven en zien ze er prachtig uit. De BMW X6 ziet er iets aantrekkelijker uit dan de Ford Explorer, maar dat is subjectief.

De BMW X6 komt met een wendbaar exterieur met top-notch functies. Hij heeft een grote grille, een panoramisch schuifdak, standaard 20-inch wielen, adaptieve LED-koplampen, LED-mistlampen, en een luifel die wordt gecompleteerd door vlezige spatborden.

De Ford Explorer heeft daarentegen een traditionele SUV-achtige carrosserie. Op de top van dat, Ford Explorer heeft een gespierd design, dat een energiek ogende grille, adaptieve LED-koplampen, en 18-inch aluminium wielen heeft. Het is misschien niet de beste van ontwerpen, maar het is nog steeds in het oog springende.

  Beste twin-turbo BMW modellen

De BMW X6 heeft nog steeds een beter interieur, omdat het meer luxe is dan de Ford Explorer. Hij beschikt over high-end functies die ook comfort en luxe uitstralen, iets wat bij Ford ontbreekt. Het infotainment is ook een stapje hoger dan dat van de Ford Explorer.

De Ford Explorer heeft echter een ruimer en comfortabeler interieur, omdat hij groter is dan de compacte BMW X6. Deze auto heeft derde-rij stoelen, wat betekent dat hij plaats biedt aan maximaal 7 passagiers. Toch moet de derde-rij stoel alleen worden gereserveerd voor kinderen, want het is niet erg comfortabel voor volwassenen. Bovendien heeft de Ford Explorer meer laadruimte, waardoor hij praktischer is.

De Ford Explorer is langer en hoger dan de BMW X6. Hij heeft een wielbasis van 119,1 inch, een lengte van 198,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 70,2 inch. Terwijl de BMW X6 een wielbasis heeft van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch.

Prestaties

De Ford Explorer heeft meerdere uitrustingsniveaus, terwijl de BMW X6 slechts drie uitrustingsniveaus heeft. Het basis uitrustingsniveau van de Ford Explorer is de Ford Explorer Base RWD, terwijl het meest geavanceerde uitrustingsniveau de Ford Explorer ST-Line 4WD is. De BMW X6 heeft daarentegen de sDrive40i, xDrive40i en M50i.

De Ford Explorer Base RWD trim wordt geleverd met een 2,3-liter intergekoelde turbo premium loodvrije inline-4 motor met 10 automatische transmissies. Het levert een maximum van 300 pk en 310 lb-ft van koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 143 mph en kan van 0 tot 60 versnellen in 5,9 seconden.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Hoewel het basismodel van de Ford Explorer niet krachtig is, presteert hij toch redelijk goed in vergelijking met zijn concurrenten. Terwijl de Ford Explorer ST-Line 4WD wordt geleverd met een 3,3-liter V-6 motor met een elektromotor. Deze levert maximaal 400 pk en 415 lb-ft aan koppel. Hij kan van 0 naar 60 versnellen in 5,2 seconden en heeft een topsnelheid van 143 mph.

Anderzijds is de basisversie van de BMW X6 krachtiger dan de basisversie van de Ford Explorer. Hij is uitgerust met een 3,0-liter turbo inline-6 motor met 8-traps automatische transmissie. Hij levert tot 335 pk en 331 lb-ft koppel. Deze uitvoering accelereert van 0 naar 60 in 5,3 seconden en heeft een topsnelheid van 151 km/u.

De BMW X6 M50i is de krachtigste uitvoering en wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met 8-traps automatische transmissie. De motor levert tot 523 pk en 553 lb-ft van koppel. Hij heeft een topsnelheid van 155 mph en kan van 0 naar 60 in 4,1 seconden.

Over het geheel genomen presteert de BMW X6 veel beter dan de Ford Explorer. Dus, als u bereid bent om te besteden om een high-performance auto te krijgen, de Ford Explorer is de beste optie.

Prijs

Het is geen toeval dat de BMW X6 veel duurder is dan de Ford Explorer. De uitzonderlijke prestaties, high-tech functies, luxe materialen, en een geweldige rij-ervaring komen op een prijs. De basisprijs van de BMW X6 bedraagt 67.300 dollar, terwijl de basisprijs van de Ford Explorer 34.500 dollar bedraagt.

  Is BMW 2.0 turbo motor betrouwbaar?

FAQ

Welke auto is sneller – BMW X6 of Ford Explorer?

De BMW X6 is sneller dan de Ford Explorer. De snelste BMW X6 heeft 4,1 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te rijden en heeft een topsnelheid van 155 km/u. Terwijl de snelste Ford Explorer er 5,2 seconden over doet om van 0 naar 60 te accelereren met een topsnelheid van 151 mph.

Welke auto is betrouwbaarder – BMW X6 of Ford Explorer?

Zoals de meeste mainstream auto’s is ook de Ford Explorer betrouwbaarder dan de BMW X6. Niet alleen gaat de BMW X6 vaker kapot dan de Ford Explorer, maar de onderdelen en service zijn ook duurder dan die van de Ford Explorer.

Welke auto is zuiniger – BMW X6 of Ford Explorer?

Als u brandstofkosten wilt besparen en een kleinere ecologische voetafdruk wilt hebben, is de Ford Explorer de beste keuze. Dit komt omdat Ford Explorer wordt geleverd met een EPA rating van 21 mpg in de stad, 28 mpg op de snelweg, en 24 mpg gecombineerd. BMW X6 heeft een score van 21 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd.

Final gedachten

De BMW X6 is iets geavanceerder dan de Ford Explorer. Hij komt met een luxer interieur, een stijlvol exterieur, top-notch veiligheidsvoorzieningen, grote kracht, en uitstekende prestaties. Terwijl de Ford Explorer ruimer, praktischer, zuiniger en betaalbaarder is dan de BMW X6.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts