BMW X6 VS Hellcat – wat is beter?

BMW maakt enkele van de best presterende auto’s op de markt, terwijl Dodge bekend staat om het produceren van enkele van de snelste sedans op de markt. Maar welke auto tussen de BMW X6 en de Dodge Charger Hellcat is de betere auto?

Als u comfort, luxe, stijl, veiligheid en functionaliteit wenst, dan is de BMW X6 de juiste keuze. Maar als u vermogen, prestaties en een betere wegligging wilt, is de Dodge Charger Hellcat de beste optie. Bovendien, met de BMW, krijgt u de “Ultieme rijervaring,” terwijl Dodge Charger Hellcat zal bieden een sportieve rit.

De BMW X6 is een compacte SUV, terwijl de Dodge Charger Hellcat een sedan is. Beide luxe auto’s bieden echter plaats aan vier personen en hebben een ruime kofferbak. Daarom zijn ze ideaal voor een gezin of een road trip. Afgezien van dat, dit zijn twee verschillende monsters gericht op verschillende mensen.

Welke auto is beter – Hellcat of BMW X6?

Uiterlijk en interieur

Het exterieur van de BMW X6 ziet er spectaculairder uit dan het exterieur van de Dodge Charger Hellcat. In tegenstelling tot de BMW X6, heeft de Dodge Charger zijn ontwerp lange tijd behouden met slechts een paar wijzigingen. Aan de andere kant, de BMW X6 ziet er modern uit met top-notch functies.

Enkele kenmerken die de BMW X6 doen opvallen zijn de grote nierengrille ingesloten tussen twee adaptieve LED koplampen met mistlampen. Bovendien wordt de X6 geleverd met een slanke daklijn met een panoramisch zonnedak. Het zonnedak is een geweldige voorziening omdat het de inzittenden in staat stelt om zowel overdag als ’s nachts van het licht te genieten.

Ook al is de Dodge Charger Hellcat niet zo mooi als de BMW X6, hij is nog steeds aantrekkelijk en heeft een energieke uitstraling waar veel sportwagenbestuurders van houden. Net als de BMW X6 wordt hij geleverd met 20-inch wielen, waardoor hij er nog sportiever uitziet. Andere kenmerken zijn HID koplampen met LED running lights en een C-vormig accent over de profielen.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Het interieur van de BMW X6 ziet er nog steeds weelderiger en geavanceerder uit dan dat van de Dodge Charger Hellcat. Dit komt omdat het interieur van de Dodge Charger er verouderd en goedkoop uitziet. Niettemin heeft het nog steeds een aantal uitstekende functies, zoals dual-zone automatische controle, geventileerde elektrische voorstoelen, drukknop ontsteking, en nog veel meer.

Het interieur van de BMW X6 is daarentegen veel luxueuzer, met materialen van topkwaliteit en hoogwaardige voorzieningen, zoals stoelen in Vernasca-leder, SensaTec kunstleder, dubbele 12,3-inch schermen, in 16 richtingen verstelbare voorstoelen met verwarming, en een esthetisch interieur.

Verrassend genoeg is de Dodge Charger Hellcat langer dan de BMW X6. De Hellcat heeft een wielbasis van 120-inch, een lengte van 201-inch, een breedte van 78,3-inch en een hoogte van 57,6-inch. De X6 is echter, zoals verwacht, hoger dan de Hellcat. Hij heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch.

Prestaties

De Dodge Charger Hellcat is een van de best presterende sedans op de markt. Hoewel de BMW X6 uitstekend presteert, is hij geen partij voor de krachtige en uitstekende Dodge Charger Hellcat. Bovendien hebben zowel de Dodge Charger Hellcat als de BMW X6 drie afwerkingsopties. Dit geeft kopers de mogelijkheid om verschillende opties te hebben.

  Dodge Grand Caravan Betrouwbaarheid

De Dodge Charger Hellcat basisuitvoering is de Charger SRT Hellcat Widebody RWD. Deze uitvoering is voorzien van een 6,2-liter premium V-8 motor met intergekoelde supercharger en automatische 8-versnellingsbak. Hij levert tot 717 pk en 650 lb-ft koppel. Bovendien kan hij in 3,8 seconden van 0 naar 60 accelereren met een topsnelheid van maximaal 124 mph.

Hoewel de Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody wordt geleverd met dezelfde motor als het basismodel, is hij behoorlijk krachtig. Dit komt omdat hij een uitstekende 797 pk en 707 lb-ft koppel levert. Hij accelereert ook sneller van 0 naar 60 in slechts 3,4 seconden met een topsnelheid van 126 mph.

De BMW X6 presteert ook goed in vergelijking met andere auto’s in zijn klasse. Het basismodel, de xDrive40i, is uitgerust met een 3,0-liter turbo inline-6 motor die tot 335 pk en 331 lb-ft aan koppel levert. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 151 mph en kan hij van 0 naar 60 rijden in 5,3 seconden.

De BMW X6 in hogere uitvoering is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8-motor die de Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody een run voor zijn geld geeft. De motor levert een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel. Bovendien heeft hij een betere topsnelheid van 155 mph maar een lagere 0 tot 60 mph van 4,1 seconden.

Prijs

De Dodge Charger Hellcat is duurder dan de BMW X6. De basis Dodge Charger SRT Hellcat Widebody kost ongeveer $ 72.000, terwijl de high-end trim (SRT Hellcat Redeye Widebody RWD) ongeveer $ 87.000 kost. Terwijl de basis BMW X6 67.300 dollar kost, terwijl de high-end trim rond de 86.200 dollar kost.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – BMW of Hellcat?

BMW is betrouwbaarder dan Dodge. In het verleden was Dodge betrouwbaarder dan BMW, maar dat is veranderd nu BMW langzaamaan een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt aan het worden is.

  Dodge Challenger betrouwbaarheid

Welke auto is sneller – BMW X6 of Hellcat?

Wat de acceleratie betreft, is de Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody sneller dan de BMW M50i. De eerstgenoemde kan in 3,5 seconden van 0 naar 60 accelereren, terwijl de laatstgenoemde dat in 4,1 seconden doet. Maar als het gaat om topsnelheid, de laatste is veel beter met 155 mph, terwijl de eerste heeft 126 mph.

De Charger Hellcat accelereert dus sneller, terwijl de BMW X6 sneller is op het circuit.

Welke auto is zuiniger – Hellcat of BMW X6?

De BMW X6 is de zuinigste wagen. Afgezien van het feit dat de Hellcat een grotere motor heeft, levert hij meer vermogen, wat betekent dat er veel brandstof nodig is. Daarom heeft hij een EPA-waardering van 12 mpg in de stad, 21 mpg op de snelweg, en 12 mpg gecombineerd. Terwijl de BMW X6 21 mpg haalt in de stad, 25 mpg op de snelweg en 23 mpg gecombineerd.

Conclusie

BMW X6 en Dodge Charger Hellcat zijn twee uitstekende auto’s in termen van vermogen en prestaties. De BMWX6 is echter betrouwbaarder, comfortabeler, luxueuzer en ruimer dan de Dodge Charger Hellcat. Daarentegen is de Dodge Charger Hellcat krachtiger, sneller en heeft een betere wegligging.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts