BMW X6 VS Jaguar F Pace – wat is beter?

De BMW X6 mag dan de pionier onder de SUV coupes zijn, maar veel luxe topmerken zoals Mercedes, Audi, Porsche en Jaguar geven BMW het nakijken. Dus, als je in de markt bent voor een SUV Coupe, is het kiezen van de beste SUV niet eenvoudig. Maar welke compacte SUV is beter tussen de Jaguar F Pace en BMW X6?

De Jaguar F Pace is de betere SUV Coupé als u een stijlvolle, zuinige en betaalbare SUV Coupé wenst. De BMW X6 daarentegen is ideaal voor wie op zoek is naar een luxueuzere, performantere, technologisch vooruitstrevendere en comfortabelere SUV Coupé.

Welke auto is beter – BMW X6 of Jaguar F Pace?

Uiterlijk en interieur

Sommige mensen zullen de sportievere look van de BMW X6 verkiezen, terwijl anderen misschien houden van de traditionele SUV-look waarmee de Jaguar F Pace wordt geleverd. Al bij al is de Jaguar F Pace de auto die er beter uitziet. Niet alleen is hij compacter dan de BMW X6, maar hij heeft ook een aantal kenmerken die hem laten opvallen.

De Jaguar F Pace heeft een dynamische uitstraling. De look is ook vooruitstrevend en assertief, waardoor hij er buitengewoon uitziet. Voorzieningen zoals de dubbele uitlaten, LED-koplampen, LED-achterlichten en een gewelfde, gespierde neus zorgen voor een betere aerodynamica, waardoor hij er nog spectaculairder uitziet.

Aan de andere kant, de BMW X6 is niet ver af in termen van uiterlijk. Sommige mensen vinden deze SUV Coupé aantrekkelijker dan de Jaguar F Pace. Hij heeft kenmerken zoals een grote nierengrille, ingesloten tussen twee adaptieve LED-koplampen en LED-mistlampen. Bovendien heeft hij een aflopende achterdaklijn met een panoramisch schuifdak.

  BMW VS Ferrari betrouwbaarheid - wat is beter?

Beide interieurs zijn van topklasse, maar het interieur van de BMW X6 is aantrekkelijker dan dat van de Jaguar F Pace. Deze auto’s hebben lederen zetels, een gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem en grote touchscreens. Het touchscreen van de Jaguar F Pace is iets kleiner dan dat van de BMW X6. Het meet 11,4 inch, terwijl het touchscreen van de BMW X6 12,3 inch is.

Qua afmetingen is de BMW X6 behoorlijk langer en hoger dan de Jaguar F Pace. Hij heeft een wielbasis van 117,1-inch, een lengte van 194,8-inch, een breedte van 78,9-inch en een hoogte van 66,3-inch. Terwijl de Jaguar F Pace een wielbasis heeft van 113,2-inch, een lengte van 186,9-inch, een breedte van 81,5-inch en een hoogte van 65,5-inch.

Prestaties

De BMW X6 heeft drie uitrustingsniveaus, terwijl de Jaguar F Pace vier uitrustingsniveaus heeft. De BMW X6 heeft de uitrustingsniveaus xDrive40i, sDrive40i en M50i. De Jaguar F Pace heeft de uitrustingsniveaus P250, P250 S, P340 S en P400 R-Dynamic S.

De basisversie van de BMW X6 xDrive40i wordt geleverd met een 3,0-liter turbo inline-6 benzinemotor met automatische 8-versnellingsbak en vierwielaandrijving. Hij levert ook een maximum van 335 pk en 331 lb-ft koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 151 mph en kan hij in 53 seconden van 0 naar 60 accelereren.

De BMW X6 M50i is het hoogste uitrustingsniveau en wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met 8-traps automatische transmissie en AWD-systeem. De motor levert een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel. Hij heeft een topsnelheid van 155 mph en kan van 0 naar 60 in 4,1 seconden.

Op het gebied van prestaties is de BMW X6 veel beter dan de Jaguar F Pace. In tegenstelling tot de BMW X6 is de basisversie van de Jaguar F Pace, de P250, uitgerust met een 2,0-liter turbo-in-lijn-4 gasmotor die tot 246 pk en 269 lb-ft aan koppel levert. Bovendien haalt hij een topsnelheid van 135 km/u en accelereert hij van 0 naar 60 in 6,9 seconden.

  Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

De Jaguar F Pace in topuitvoering, de P400 R-Dynamics S, heeft een 3,0-liter turbo-inline-6-gasmotor met 8-traps automatische transmissie en AWD-systeem. Hij levert een maximumvermogen van 395 pk en een koppel van 406 lb-ft. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 mph en kan hij in 5,1 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Prijs

De BMW X6 is duurder dan de Jaguar F Pace. Dat hoeft niet te verbazen, want de X6 is geavanceerder en praktischer dan de Jaguar F Pace. De basis Jaguar F Pace, de P250 kost ongeveer $50.000, terwijl de basis BMW X6, de xDrive40i ongeveer $67.300 kost.

De high-end uitvoering van de Jaguar F Pace, de P400 R-Dynamic S kost daarentegen ongeveer 65.300 dollar, terwijl de high-end BMW X6 M50i ongeveer 86.300 dollar kost. De Jaguar F Pace biedt dus waar voor uw geld, terwijl de BMW X6 het meest geschikt is voor mensen die het beste model in zijn klasse willen.

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – Jaguar F Pace of BMW X6?

BMW mag dan onbetrouwbaar zijn, Jaguar is nog onbetrouwbaarder dan BMW. Jaguar registreert meer problemen dan BMW, wat betekent dat de eigenaar meer tijd in de garage zal doorbrengen dan de BMW. Dus, als u wilt besparen op de kosten van reparatie en onderhoud, is BMW X6 de betere SUV coupé.

Welke auto is sneller – BMW X6 of Jaguar F Pace?

De BMW X6 is de snellere wagen. Dat komt omdat de high-end versie (M50i) in slechts 4,1 seconden van 0 naar 60 kan accelereren en een topsnelheid van 155 mph heeft. De high-end uitvoering van de Jaguar F Pace evenaart de snelheid met 155 mph, maar accelereert in 5,1 seconden van 0 naar 60 mph.

  BMW X6 M Betrouwbaarheid

Is de Jaguar F Pace zuiniger dan de BMW X6?

Ja, de Jaguar F Pace is zuiniger dan de BMW X6. Dat komt omdat hij een EPA-waardering heeft van 22 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en 24 mpg gecombineerd. Terwijl de BMW X6 een score heeft van 21 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd.

Daarom zal de eigenaar van de Jaguar F Pace minder geld uitgeven aan brandstof dan de eigenaar van de BMW X6. Bovendien heeft de Jaguar F Pace ook een beter rijbereik op de snelweg van 585,9 mijl vergeleken met de 560 mijl van de BMW X6.

Bottom line

BMW X6 en Jaguar F Pace zijn twee uitstekende compacte SUV’s. De BMW X6 is echter de betere optie voor wie een hoogperformante, luxueuze, comfortabele en technologisch geavanceerde auto wil. Aan de andere kant is de Jaguar F Pace ideaal voor mensen die een stijlvolle, zuinige en betaalbare compacte SUV willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts