BMW X6 VS Maserati Levante – wat is beter?

Als u in de markt bent voor een luxueuze en krachtige SUV, is de kans groot dat u de Maserati Levante en de BMW X6 tegenkomt. Deze twee compacte SUV’s beschikken over high-end technologische en luxueuze kenmerken. Maar welke auto is beter dan de andere?

BMW X6 is de betere auto als het gaat om comfort, brandstofverbruik en betrouwbaarheid. Aan de andere kant is de Maserati Levante de betere auto op het gebied van prestaties, vermogen en veiligheid. Al met al zijn deze auto’s goed gebouwd met top-notch luxe functies.

Maserati Levante en BMW X6 bieden plaats aan maximaal vijf personen. Ze zijn ook praktisch omdat ze veel laadruimte hebben. Ze verschillen echter in prestaties, comfort, technologie, esthetiek, en zelfs de initiële kosten.

Een van de twee auto’s kiezen is dus nooit een gemakkelijke keuze. Maar met deze vergelijking hoeft dat geen probleem te zijn, want u zult een auto vinden die aan uw wensen en budget voldoet.

Welke auto is beter – BMW X6 of Maserati Levante?

Uiterlijk en interieur

Als het op design en styling aankomt, hebben Italiaanse auto’s altijd een streepje voor gehad op hun Duitse tegenhanger. De Maserati Levante ziet er stijlvoller en moderner uit dan de BMW X6. De Maserati Levante ziet er spectaculair uit met zijn scherpe koplampen en achterlichten. Bovendien heeft hij een holle lijn over de wielen, waardoor hij eruitziet als een supercar.

Andere opvallende kenmerken van de Maserati Levante zijn de vier uitlaatpijpen aan de achterzijde en de 20-inch Efesto Platinum wielen. Merk op dat de duurdere versies zijn uitgerust met een aantal extra functies. Toch, ook al is de BMW X6 niet zo mooi als de Maserati Levante, hij ziet er ook spectaculair uit.

  BMW 7 serie betrouwbaarheid

De BMW X6 wordt geleverd met een grote grille omlijst door prachtige adaptieve LED-koplampen en LED-mistlampen. Hij heeft ook een panoramisch zonnedak met een luifel aan de achterkant en 20-inch wielen. Het is ook cruciaal om op te merken dat het basismodel van de Maserati Levante niet is uitgerust met LED-lampen, en dat die alleen standaard te vinden zijn op de Modena S.

Hoewel de Maserati Levant een beter exterieur heeft, schiet het interieur enigszins tekort. De BMW X6 heeft een luxueuzer en high-end interieur, ondanks dat de Levante veel duurder is. Dat komt omdat de materialen in de Levante niet van topkwaliteit zijn in vergelijking met die in de BMW X6.

Enkele van de materialen die de BMW X6 boven de Maserati Levante plaatsen, zijn de mix van Vernasca leder op de zetels en deurpanelen gecombineerd met SensaTec kunstleder op het dashboard. Hij heeft ook een groot 12,3-inch scherm met een esthetische cabine en een hightech uitstraling.

Qua afmetingen is de BMW X6 groter, maar de Maserati Levante is langer. De Maserati Levante heeft een wielbasis van 118,3 inch, een lengte van 197 inch, een breedte van 77,5 inch en een hoogte van 66,1 inch. De BMW X6 heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch.

Prestaties

De basis BMW X6 presteert beter dan de basis Maserati Levante. Wanneer we echter de geavanceerde versies vergelijken, presteert de Maserati Levante veel beter en komt hij in de buurt van de Porsche Cayenne, de best presterende SUV in zijn klasse.

  BMW M6 Betrouwbaarheid

De BMW X6 heeft drie uitvoeringsniveaus: BMW X6 sDrive40i, xDrive40i, en M50i. Daarnaast heeft de Maserati Levante ook drie uitrustingsniveaus: GT, Modena en Modena S. Hoe hoger het uitrustingsniveau, hoe krachtiger en duurder de auto.

De basis BMW X6 is uitgerust met een 3.0-liter turbo inline-6 gasmotor met een 8-traps automatische transmissie die het vermogen naar alle vier de wielen stuurt. Hij levert ook tot 335 pk en 331 lb-ft koppel. Bovendien accelereert hij van 0 naar 60 in 5,3 seconden en heeft hij een topsnelheid van 151 mph.

De topversie van de BM X6 M50i is voorzien van een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met een automatische 8-versnellingsbak en vierwielaandrijving. Bovendien levert hij een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel. Deze auto kan ook accelereren van 0 tot 60 in 4,1 seconden en heeft een topsnelheid van 155 mph.

Aan de andere kant, Maserati Levante’s basismodel (GT) wordt geleverd met een 3,0-liter twin-turbo V6 gas met een 8-traps automatische transmissie en een AWD-systeem. De motor levert tot 345 pk en 369 lb-ft koppel. Hij kan ook in 5,8 seconden van 0 naar 60 mph rijden met een topsnelheid van 146 mph.

De Maserati Levante in de high-end uitvoering (Modena S) heeft een 3,8-liter twin-turbo V8 gasmotor met 8-traps automatische transmissie en een AWD-systeem. Bovendien levert de motor een maximum van 550 pk en 538 lb-ft koppel. Hij kan ook in 4,0 seconden van 0 naar 60 mph accelereren en heeft een topsnelheid van 181 mph.

Prijs

De Maserati Levante is veel duurder dan de BMW X6. De basis BMW X6 kost ongeveer $ 67.300, terwijl de basis Maserati Levante ongeveer $ 79.300 kost, wat veel duurder is dan de BMW X6. Bovendien kost de Levante in de topklasse $ 115.300, terwijl de X6 in de topklasse $ 86.200 kost.

  Maakt BMW een auto met vierwielaandrijving?

FAQ

Welke auto is sneller – Maserati Levante of BMW X6?

De Maserati Levante is de snellere auto. De Maserati Levante Modena S accelereert van 0 naar 60 in slechts 4,0 seconden en heeft een topsnelheid van 181 mph. De BMW X6 M50i daarentegen kan in 4,1 seconden van 0 tot 60 optrekken en heeft een topsnelheid van 155 mph.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Maserati Levante of BMW X6?

De Maserati Levante is veel duurder in onderhoud dan de BMW X6. Maserati is een van de meest onbetrouwbare auto’s op de markt. Bovendien is zijn interieur slecht afgewerkt met inferieure materialen, wat betekent dat u het sneller zult moeten upgraden dan de BMW X6.

Welke auto is zuinig – BMW X6 of Maserati Levant?

Dat hangt af van de Maserati Levante en BMW X6 modellen die u vergelijkt. Als het bijvoorbeeld gaat om de Maserati Levante Modena S en de BMW X6 M50i, dan is de BMW de zuinigste auto. Over het geheel genomen is de BMW X6 zuiniger dan de Maserati Levante.

Conclusie

De BMW X6 heeft een chique en luxueus interieur, terwijl de Maserati Levante betere prestaties levert en er stijlvoller uitziet. De BMW X6 is betrouwbaarder, terwijl de Maserati Levante ruimer is. Over het algemeen biedt de BMW X6 waar voor zijn geld, terwijl de Maserati Levante over minder hoogwaardige voorzieningen beschikt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts