BMW X6 VS Porsche Cayenne – wat is beter?

Toen BMW met de X6 een nieuwe voertuiglijn introduceerde, de zogenaamde sportcoupé of SUV-coupé, dachten veel mensen dat ze gek waren geworden. Maar een decennium later heeft de BMW X6 verschillende concurrenten. Hoe dan ook, welke SUV coupé is beter – BMW X6 of Porsche Cayenne?

De BMW X6 SUV coupé is beter geschikt voor mensen die op zoek zijn naar luxe, stijl, en uitstekende rijeigenschappen. Aan de andere kant, de Porsche Cayenne Coupe is ideaal voor mensen die willen uitzonderlijke prestaties, snelheid en betrouwbaarheid.

Beide voertuigen zijn gemaakt op basis van hun tegenhangers SUV’s, die zijn BMX X5 voor de X6 en Porsche Cayenne voor de Porsche Cayenne coupe. Dus, als je een meer praktische SUV wilt, in plaats van een stijlvolle en sportieve coupé, kies dan voor de BMW X5 SUV of Porsche Cayenne.

Welke auto is beter – BMW X6 of Porsche Cayenne coupé?

Uiterlijk en interieur

Aangezien deze auto’s SUV coupes zijn, zien ze er allebei eleganter uit dan typische SUV’s. Vooral voor liefhebbers van sportwagens. Ze hebben ook een laag design, waardoor ze er sportiever uitzien dan hun SUV tegenhanger. Toch ziet de Porsche Cayenne er aantrekkelijker uit dan de BMW X6.

Enkele kenmerken die de Porsche Cayenne coupé doen opvallen zijn de scherpere achteruitgang aan de achterzijde, smallere zijruiten en LED koplampen en achterlichten. De BMW X6 ziet er ook uitzonderlijk uit, met een aflopende daklijn, een grote nierengrille, 20-inch wielen en een panoramisch zonnedak.

Het interieur van beide auto’s is ook stijlvol en mooi. Het interieur van de BMW X6 oogt echter luxueuzer en comfortabeler dan dat van de Porsche Cayenne. Het is ook sportiever met voorzieningen zoals gewatteerd leder, koolstofvezel, een kristallen schakelpook en LED sfeerverlichting.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Andere topkenmerken van de X6 zijn de met Vernasca leder beklede stoelen, het SensaTec kunstleder op het dashboard, het dubbele 12,3-inch scherm en de elektrisch verstelbare voorstoelen met 16-voudige verwarming voor een ontspannen rit. In plaats van een sportiever interieur zoals de BMW X6, heeft de Porsche Cayenne coupé een eenvoudig design.

Bovendien is het vergelijkbaar met andere Porsche modellen, want het is eenvoudig, stijlvol, goed afgewerkt, en zeer aantrekkelijk. Bovendien beschikt hij over veel technische snufjes en is hij ook nog eens ruim. Tot de topfuncties behoren een prachtig 12,3-inch scherm waarop alles is af te lezen, elektrisch verstelbare voorstoelen in acht richtingen, klimaatregeling met twee zones en een sleutelloze ontsteking.

De BMW X6 heeft een wielbasis van 117,1 inch, een lengte van 194,8 inch, een breedte van 78,9 inch en een hoogte van 66,3 inch. De Porsche Cayenne coupé daarentegen heeft een wielbasis van 114 inch, een lengte van 193,7 inch, een breedte van 78,1 inch en een hoogte van 66,8 inch.

Prestaties

Op dit moment presteert de Porsche Cayenne coupé veel beter dan de BMW X6. Dit komt omdat hij meer vermogen en snellere uitvoeringen heeft dan de BMW X6. Beide wagens hebben drie versies, wat betekent dat kopers kunnen kiezen uit verschillende gamma’s van wagens.

De BMW X6 heeft het basismodel sDrive40i met een vanafprijs van $64.300, de vierwielaangedreven xDrive40i die meer dan $66.500 kost, en de high-end M50i die meer dan $85.400 kost. De Porsche Cayenne daarentegen heeft de basis coupé met een vanafprijs van $70.300, de S coupé met een prijs van ongeveer $86.900, en de GTS met een basisprijs van ongeveer $108.900.

  BMW M5 betrouwbaarheid

Het basismodel van de BMW X6 wordt geleverd met een 3,0-liter turbo inline-6 gasmotor met een 8-traps automatische transmissie en vierwielaandrijving. Hij produceert een maximum van 335 pk en 330 lb-ft koppel. Hij heeft 5,3 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren en heeft een topsnelheid van 151 km/u.

Het meer geavanceerde model, de X6 M50i, wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor, een 8-traps automatische transmissie en vierwielaandrijving. Hij levert een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel. Bovendien kan hij in slechts 4,1 seconden van 0 naar 60 rijden en heeft hij een topsnelheid van 155 mph.

Hoewel de BMW X6 veel beter presteert dan de meeste compacte SUV coupes op de markt, is hij geen partij voor de Porsche Cayenne Coupe. De basis Porsche Cayenne Coupe wordt geleverd met een 3,0-liter turbo V6 gasmotor met 8-traps automatische transmissie. Het heeft ook een AWD-systeem en kan accelereren van 0 tot 60 in 5,6 seconden en heeft een topsnelheid van 157 mph.

De duurdere variant, de Porsche GTS, wordt geleverd met een 4,0-liter twin-turbo V8 gasmotor met een 8-traps automatische transmissie en een vierwielaandrijving. Deze krachtige motor levert tot 541 pk en 457 lb-ft koppel. Bovendien kan hij in slechts 3,1 seconden van 0 naar 60 mph rijden met een topsnelheid van 186 mph.

Prijs

De Porsche is duurder dan de BMW X6 omdat hij meer vermogen heeft en beter presteert. De basisprijs van de BMW X6 bedraagt 67.300 dollar, terwijl de basisprijs van de Porsche Cayenne coupé 69.000 dollar bedraagt.

  Beste BMW motorolie

FAQ

Welke auto is sneller – BMW X6 of Porsche Cayenne coupé?

Als u hun topmodellen vergelijkt (BMW M50i VS Porsche Cayenne GTS), zult u merken dat de Porsche Cayenne veel sneller is. Niet alleen accelereert hij sneller van 0 tot 60 met 3,1 seconden dan 4,1 seconden voor de BMW, maar hij heeft ook een topsnelheid van 186 mph, vergeleken met BMW’s 155 mph.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW X6 of Porsche Cayenne coupé?

BMW’s staan erom bekend veel problemen te hebben dan de meeste luxe auto’s. Porsche daarentegen is een van de meest betrouwbare luxewagens op de markt. Bovendien gaan BMW’s vaker stuk dan Porsches. En aangezien beide onderdelen duur zijn om aan te schaffen, zal Porsche op lange termijn de goedkopere auto zijn om te onderhouden.

Is Porsche Cayenne beter dan BMW X5?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. De Porsche Cayenne is ruimer en sneller dan de BMW X5, terwijl de BMW X5 comfortabeler is en meer geschikt voor off-road activiteiten dan de Porsche Cayenne.

Conclusie

De concurrentie tussen de BMW X6 en de Porsche Cayenne SUV coupé is zo sterk dat het moeilijk is om een winnaar aan te wijzen. Hoe dan ook, de BMW X6 biedt meer comfort en luxe, terwijl de Porsche Cayenne SUV betere prestaties en een meer ontspannen rit biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts