BMW X6 VS Porsche Macan – wat is beter?

Een compacte SUV heeft meer uitstraling dan een hatchback of sedan. Tegelijkertijd is hij praktischer en biedt hij meer bergruimte dan een sedan. Als u op zoek bent naar een luxe compacte SUV, dan zijn de BMW X6 en Porsche Macan enkele van de populaire modellen. Maar welke is beter?

De BMW X6 biedt meer comfort, luxe en is praktischer dan de Porsche Macan. Terwijl de Porsche Macan betere rijeigenschappen en prestaties biedt en stijlvoller is. Bovendien is de Porsche Macan iets goedkoper, maar met vergelijkbare functies en capaciteiten.

Al met al zijn deze twee auto’s uitzonderlijk en het zal afhangen van wat u wenst in een compacte SUV. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikken over toptechnologie en veiligheidsvoorzieningen. Met deze vergelijking kunt u zien welke auto niet alleen bij uw budget past, maar ook bij uw wensen.

Welke auto is beter – Porsche Macan of BMW X6?

Uiterlijk en interieur

De BMW X6 ziet er uitstekend uit in vergelijking met de vorige modellen. De Porsche Macan ziet er echter nog steeds knapper en wendbaarder uit dan de nieuwste BMW X6. Hij is uitgerust met uitstekende kenmerken zoals de side blades met 3D structuurelement, voorkant met geïntegreerde luchtinlaten in de carrosseriekleur, LED achterlichten, en 19-inch lichtmetalen velgen.

Hoewel de Porsche Macan een traditioneel maar betoverend design heeft, ziet de BMW X6 er ook strak uit met een schuin dak, een panoramisch zonnedak, een grote nierengrille, adaptieve koplampen en 20-inch wielen. Beide SUV’s zullen de voorbijgangers dus gebiologeerd achterlaten.

De Porsche Macan mag dan een uitzonderlijk exterieur hebben, maar de BMW X6 heeft een geavanceerder en luxueuzer interieur. Bovendien is het interieur van de BMW X6 zeer aantrekkelijk en geavanceerd. Het is ook ruimer dan het interieur van de Porsche Macan.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - wat is beter?

In tegenstelling tot de BMW X6 heeft de Porsche Macan de meeste oude kenmerken van het vorige model behouden, waardoor hij enigszins onaantrekkelijk is geworden. Porsche heeft bijvoorbeeld het instrumentenpaneel niet vervangen door een nieuwe digitale eenheid. Daardoor ziet de auto er verouderd uit, vergeleken met de BMW X6 met de nieuwste functies.

De Porsche Macan is kleiner dan de BMW X6. Hij heeft een wielbasis van 110,5 inch, een lengte van 186,1 inch, een breedte van 76,1 inch en een hoogte van 63,8 inch. De grotere BMW X6 daarentegen heeft een wielbasis van 117,1 duim, een lengte van 194,8 duim, een breedte van 78,9 duim en een hoogte van 66,3 duim.

Prestaties

Op het vlak van prestaties springt de Porsche Macan eruit. Ook al heeft de BMW X6 enkele krachtige uitvoeringen, hij kan niet op tegen de sportievere Porsche Macan. Niet alleen presteert de Porsche Macan uitzonderlijk goed, hij is ook gemakkelijker te besturen door zijn lichtere design.

De Porsche Macan heeft drie uitrustingsniveaus, te weten basis, S en GTS. Het basismodel wordt geleverd met een 2,0-liter turbo inline-4 gasmotor en levert een maximum van 261 pk en 295 lb-ft koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 144 mph en kan in slechts 5,8 seconden van 0 naar 60 accelereren.

De tweede uitvoering, de Porsche Macan S, is uitgerust met een 2,9-liter twin-turbo V6-gasmotor met een maximumvermogen van 375 pk en een koppel van 383 lb-ft. Hij heeft ook een topsnelheid van 160 mph en kan van 0 naar 60 in slechts 4,4 seconden.

  BMW X6 VS Maserati Levante - wat is beter?

Last but not least is de Porsche Macan GTS uitgerust met een 2,9-liter twin-turbo V6 gasmotor die maximaal 434 pk en 405 lb-ft aan koppel levert. Bovendien kan hij in 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft hij een topsnelheid van 167 mph. Merk op dat de topsnelheid en acceleratie alleen worden bereikt met het Sport Chrono Pakket.

De BMW X6 presteert misschien niet zo uitmuntend als de Porsche Macan, maar hij is nog steeds zeer krachtig en levert uitstekende prestaties. De BMW X6 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus, waaronder sDrive40i, xDrive40i en M50i. Hoe hoger de uitrustingsniveaus, hoe duurder hij wordt.

De BMW xDrive40i wordt geleverd met een 3,0-liter inline-6 benzinemotor die tot 335 pk en 330 lb-ft aan koppel levert. Hij heeft een topsnelheid van 151 mph en accelereert van 0 naar 60 in slechts 5,3 seconden. Dat is sneller dan de basisuitvoering van de Porsche Macan.

De BMW M50i daarentegen is uitgerust met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor die een maximum van 523 pk en 553 lb-ft koppel levert. Hij heeft ook dezelfde acceleratie als de Porsche Macan, want hij klokt 4,1 seconden van 0 naar 60 mph. Hij heeft echter een lagere topsnelheid van 155 mph, waardoor hij vrij traag is.

Prijs

De Porsche Macan is goedkoper dan de BMW X6. Het basismodel van de BMW X6 kost $ 67.300, terwijl de high-end uitvoering $ 86.200 kost. De Porsche Macan in de basisuitvoering kost $ 54.800, terwijl de meer geavanceerde uitvoering $ 79.800 kost.

FAQ

Welke auto is sneller – BMW X6 of Porsche Macan?

De Porsche Macan is sneller dan de BMW X6. Meer bepaald is de Porsche Macan GTS sneller dan de BMW X6 M50i. Hoewel deze wagens 4,1 seconden nodig hebben om van 0 naar 60 te versnellen, heeft de Porsche Macan een topsnelheid van 167 km/u, terwijl de BMW X6 slechts 155 km/u haalt.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Welke auto is goedkoper in onderhoud – BMW X6 of Porsche Macan?

Geen van deze auto’s is goedkoper in onderhoud. Aangezien beide auto’s luxe compacte SUV’s zijn, zijn ze nogal een hoofdpijn wanneer ze stuk gaan. Desalniettemin zijn Porsches doorgaans goedkoper in onderhoud dan BMW’s. Verwacht daarom iets meer uit te geven aan de BMW X6 dan aan de Porsche Macan.

Zijn Porsche Macan en BMW X6 de prijs waard?

Ja, deze twee uitstekende Duitse machines zijn elke dollar waard die u eraan uitgeeft. De SUV’s zijn prachtig vormgegeven en voorzien van top-notch luxe en veiligheidsvoorzieningen. Ze zijn ook krachtig en kunnen zich meten met elke high-end compacte SUV.

De kosten voor reparatie en onderhoud kunnen echter hoog oplopen. Bovendien zijn de initiële kosten vrij hoog, wat sommige geïnteresseerde kopers kan afschrikken.

Samenvatting

Porsche Macan en BMW X6 zijn twee uitstekende compacte SUV’s met luxueuze kenmerken en uitstekende prestaties. Toch is de Porsche Macan de betere auto, omdat hij gemakkelijker te besturen is, sneller is en mooier oogt. Terwijl de BMW X6 ideaal is voor wie een luxueuze, geavanceerde, ruime en meer praktische compacte SUV wil.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts