BMW Z4 – alles wat u moet weten

De BMW Z4 is een van de beste sportwagens voor liefhebbers, omdat hij soepel, snel, wendbaar en gemakkelijk te besturen is. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn de Toyota Supra, Porsche Boxster, Porsche Cayman, Audi TT, en Chevrolet Corvette.

Sportwagens zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en de BMW Z4 is daarop geen uitzondering. Ook al kunt u de BMW Z4 gebruiken voor een dagelijks woon-werkverkeer, het is niet ideaal vanwege de totale kosten die ermee gemoeid zijn. Bovendien is de BMW Z4 niet praktisch en daarom niet geschikt voor mensen met kinderen.

Over het geheel genomen is het een uitstekende auto voor picknicks en plezier. Dankzij zijn high-end interieur en geavanceerde infotainmentsysteem. Bovendien presteert hij uitzonderlijk goed, wat betekent dat u in het weekend een leuke rit met uw partner zult hebben.

Geschiedenis van de BMW Z4

De BMW Z4 is een lijn van roadsters gemaakt door BMW. De Z staat voor Zukunft, en hij is geproduceerd in vier verschillende series met drie generaties, waaronder roadster, coupé, sportwagen, en concept varianten.

De BMW Z4 ontstond in 2002 nadat hij de BMW Z3 verving. De eerste generatie werd geproduceerd van 2002 tot 2008, 2e generatie van 2009 tot 2016, en de 3e generatie van 2018 tot heden. Het belangrijkste verschil tussen de BMW Z4 derde generatie en de andere generaties is dat hij wordt geleverd met een soft-top dak, terwijl de andere twee worden geleverd met een hard-top dak.

Kenmerken van de BMW Z4

Uiterlijk

De BMW Z4 is misschien niet de mooiste roadster op de weg, maar hij ziet er spectaculair uit. Deze high-performance auto wordt geleverd met een ongewoon grote nieren grille, LED-koplampen, LED-dagrijverlichting, 18-inch lichtmetalen velgen, en een mooie achterkant driekwart uitzicht dat maken hem er uitstekend uitzien.

  Wat is het BMW premium pakket?

Het interieur van de BMW Z4 is goed gemaakt met materialen en afwerkingen van topkwaliteit. Hij heeft ook meer beenruimte dan de meeste van zijn concurrenten, waardoor hij nog comfortabeler is. Enkele van de opmerkelijke kenmerken binnenin de Z4 zijn het soft-touch SensaTec-Trimmed dashboard, de elektrisch verstelbare M-Sport zetels, en het Vernasca leder.

Prestaties

De BMW Z4 heeft twee uitrustingsmogelijkheden. De eerste is de standaard sDrive30i met een 2,0-liter turbo-inline-4-motor en achterwielaandrijving. Ook deze motor levert tot 255 pk en 295 lb-ft koppel. Hij kan ook in 5,2 seconden van 0 naar 60 versnellen en heeft een topsnelheid van 155 mph.

De tweede uitvoering, de BMW Z4 M40i roadster, wordt geleverd met een 3,0-liter inline-6 benzinemotor met automatische 8-versnellingsbak en achterwielaandrijving. Deze variant is krachtiger, want hij levert tot 382 pk en 368 lb-ft aan koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 km/u en kan hij in 3,9 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Brandstofefficiëntie

Sportwagens staan bekend als brandstofverslinders. Maar dat is niet het geval bij de BMW Z4, want dit is een van de zuinigste cabrio’s in zijn klasse. Hij heeft een EPA rating van 25 mpg in de stad, 32 mpg op de snelweg, en 28 mpg gecombineerd.

Prijs

De BMW Z4 is een betaalbare wagen, want hij is luxueus, comfortabel, presteert uitzonderlijk goed en is gemakkelijk te besturen. De standaard BMW Z4 sDrive30i heeft een basisprijs van $49.900, terwijl de performance uitvoering start vanaf $63.700.

FAQ

Is de BMW Z4 een goede investering?

Als u op zoek bent naar een elegante en leuke auto, dan is de BMW Z4 een uitstekende investering. Hij is prachtig vormgegeven en biedt uitstekende prestaties. Maar als u op zoek bent naar een praktische auto met lage onderhoudskosten, is de BMW Z4 niets voor u.

  BMW M8 Gran Coupe Betrouwbaarheid

Is de BMW Z4 een betrouwbare auto?

Nee, de BMW Z4 is geen betrouwbare auto. Als u de BMW Z4 vergelijkt met zijn concurrenten zoals de Toyota Supra, Porsche Boxster, Chevrolet Corvette en Audi TT, dan zult u merken dat hij tot de minst betrouwbare auto’s in zijn klasse behoort.

BMW Z4 is vrij duur in onderhoud omdat de onderdelen en service nogal duur zijn. Bovendien gaat hij vaak kapot in vergelijking met zijn concurrenten. Toch heeft deze wagen een iets hogere betrouwbaarheidsindex, wat een goede zaak is.

Wat is een hoge kilometerstand voor een BMW Z4?

BMW biedt enkele van de duurzaamste auto’s op de markt aan. De BMW Z4 is daarop geen uitzondering. Maar zoals de meeste BMW’s, werkt de BMW Z4 uitstekend tot 250.000 mijl. Desondanks beginnen de meeste grote BMW problemen nadat de auto meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd.

Daarom, als u van plan bent om een gebruikte BMW Z4 te kopen, zoek dan naar een exemplaar dat niet meer dan 250.000 mijl heeft afgelegd, wat een hoge kilometerstand is voor deze auto. Merk op dat niet alle BMW Z4 meer dan 250.000 mijl heeft afgelegd. Als u wilt dat uw BMW deze kilometerstand haalt, moet u hem goed onderhouden.

Is de BMW Z4 een goede dagelijkse bestuurder?

Nee, dit is geen goede wagen om dagelijks mee te rijden. De onderhoudskosten zijn namelijk veel hoger dan die van gewone auto’s. Bovendien verbruikt hij meer brandstof dan traditionele auto’s, wat betekent dat u meer tijd op de weg zult doorbrengen. Bovendien is het niet praktisch en niet goed als u kinderen heeft die u dagelijks vervoert.

  Welke BMW heeft een V6 motor?

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW Z4?

De BMW Z4 is een uitstekende cabriolet, maar net als elke andere auto heeft ook hij zijn problemen. Enkele daarvan zijn elektrische problemen, defecte koelvloeistofsysteem, motor hapert, olielekken, roest & corrosie op remleidingen, en een defect cabriodak.

Dus, als u van plan bent om de BMW Z4 te bezitten, moet u bereid zijn om op een bepaald punt met een aantal van deze problemen te maken te krijgen. De problemen variëren echter ook per modeljaar. Het is dus mogelijk dat u met een aantal van deze problemen te maken krijgt, maar niet met alle.

Conclusie

Over het algemeen is de BMW Z4 een uitstekende auto die veel mensen graag zouden willen bezitten. De Z4 is een tweedeurs cabriolet met een soft-top die u gemakkelijk kunt openen om van de zon en de wind te genieten. Bovendien heeft hij twee motoropties, zodat de bestuurder kan kiezen tussen een standaard of een performance BMW Z4.

In tegenstelling tot de meeste auto’s in zijn klasse, is de BMW Z4 zeer ruim met veel beenruimte. Bovendien is hij zuiniger met brandstof, maar hij is niet het best presterende model in zijn klasse. Wat betrouwbaarheid betreft, is de BMW Z4 betrouwbaar maar vrij duur in onderhoud. Over het geheel genomen is het een leuke sportwagen met uitstekende prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts