BMW Z4 VS Audi TT – wat is beter?

Roadsters zijn prachtige auto’s waarmee de bestuurder de auto met een druk op de knop kan omtoveren in een coupé of sedan. Zowel Audi als BMW bieden een aantal van de beste roadsters op de markt. Maar welke roadster is beter – Audi TT of BMW Z4?

De BMW Z4 is meer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een luxe cabriolet die comfortabel, ruim en rustig rijdt. Aan de andere kant is de Audi TT het meest geschikt voor mensen die een luxe cabriolet willen die sportiever, gemakkelijker te besturen en gestroomlijnder is.

Toch hebben deze twee roadsters heel wat te bieden, want het zijn allebei uitstekende luxe sportwagens. Wanneer het dak open is, is de Audi TT de betere auto om in te rijden, terwijl de BMW Z4 comfortabeler is wanneer het dak open is. Bovendien rijdt de Audi TT wendbaarder dan de BMW Z4.

Kiezen tussen deze twee roadsters is niet eenvoudig, want ze hebben allebei uitstekende eigenschappen. Daarom helpt deze vergelijking om de beste eigenschappen van elke auto te belichten, zodat geïnteresseerde kopers gemakkelijk de ene auto boven de andere kunnen verkiezen.

Welke auto is beter – BMW Z4 of Audi TT?

Uiterlijk en interieur

BMW en Audi produceren enkele van de meest stijlvolle auto’s op de markt. De BMW Z4 en Audi TT roadsters zijn beide prachtig ontworpen en betoverend. Toch springt de Audi TT er meer uit in vergelijking met de BMW Z4 roadster. Dankzij zijn ongecompliceerde exterieurlijnen en kenmerkende single-frame grille.

De BMW Z4 is misschien niet zo opvallend als de Audi TT, maar hij is ook lieflijk. Enkele kenmerken waardoor hij er fantastisch uitziet, zijn de traditionele nierengrille en het driekwart-aanzicht achteraan met een korte stuit en goed geïntegreerde achterlichten.

  Wat kost de vervanging van een BMW band?

Wat interieurdesign en looks betreft, heeft de BMW Z4 echter een streepje voor op de Audi TT. Dat is te danken aan zijn ruime cabine en zijn logische voorzieningen van topniveau. De BMW Z4 beschikt over voorzieningen als een soft-touch SensaTec dashboard, Vernasca lederen zetels en elektrisch verstelbare zetels.

Naast een stijlvol interieur hebben de bestuurder en passagier ook meer beenruimte en hoofdruimte, waardoor deze auto praktischer is dan de Audi TT. Bovendien, als u naar een ver oord reist, is de kofferruimte ook groter, wat betekent dat u meer bagage kunt meenemen.

Het interieur van de Audi TT staat misschien niet op hetzelfde niveau als dat van de BMW Z4, maar het zit er niet ver naast. Integendeel, het interieur van de Audi TT is goed afgewerkt in vergelijking met dat van de BMW Z4. De auto beschikt over voorzieningen als fijn nappaleder, standaard 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en standaard nekverwarming.

Prestaties

Roadsters zijn bedoeld om uitstekende prestaties, wegligging en topsnelheid te bieden. Dat is het geval bij zowel de BMW Z4 als de Audi TT. De BMW Z4 presteert uitmuntender dan de Audi TT. Bovendien heeft hij twee uitrustingsopties, terwijl de Audi TT slechts één uitrustingsoptie heeft.

De BMW Z4 heeft de sDrive30i en M40i roadster. De Audi TT heeft daarentegen alleen de 45 TFSI, Quattro. Beide BMW’s versies zijn krachtiger dan de Audi TT roadster. De basisversie van BMW wordt geleverd met een 2,0-liter turbo inline-4 benzinemotor met 8-traps automatische transmissie. Hij levert maximaal 255 pk en 295 lb-ft koppel.

  Is BMW 2.0 turbo motor betrouwbaar?

De meer geavanceerde BMW Z4 (M40i) levert tot 382 pk en 368 lb-ft koppel. Bovendien accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 3,9 seconden, terwijl de basisversie dezelfde afstand in 5,2 seconden aflegt. De Audi TT roadster accelereert in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u, wat langzamer is dan de beide BMW Z4 versies.

Bovendien is de Audi TT 45 TFSI Quattro uitgerust met een 2.0-liter turbo inline-4 benzinemotor met een 7-traps automatische transmissie, die beter presteert dan de 8-traps automatische transmissie van de BMW Z4. Bovendien levert de motor een maximum van 228 pk en 258 lb-ft koppel.

Prijs

De Audi TT is veel goedkoper dan de BMW Z4. Natuurlijk is de basis BMW Z4 goedkoper, terwijl de hogere versie duurder is. De basisprijs van de Audi TT is ongeveer $54.600, terwijl de basisprijs van de lagere BMW trim rond de $49.800 ligt en $63.600 voor de hogere trim.

FAQ

Welke auto is sneller – BMW Z4 of Audi TT?

De BMW Z4 accelereert sneller dan de Audi TT. Daarom is hij sneller dan de Audi. Hij heeft slechts 3,9 seconden nodig om van 0 naar 60 te gaan. De Audi daarentegen doet er 5,5 seconden over. Echter, als het gaat om topsnelheid, hebben deze auto’s een maximale topsnelheid van 155 mph.

Aangezien deze twee auto’s dezelfde topsnelheid hebben, zal de lichtere Audi TT iets sneller zijn dan de BMW Z4. Bij de start zal de BMW Z4 echter sneller vertrekken dan de Audi TT, maar door zijn zwaarte zal hij op de racebaan langzaam inlopen en de BMW Z4 passeren.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

Is BMW Z4 betrouwbaarder dan Audi TT?

Over het algemeen zijn Audi’s betrouwbaarder dan BMW’s. Volgens vele betrouwbaarheidsbeoordelaars scoort de Audi TT hoger dan de BMW Z4. Bovendien gaat BMW in vergelijking met Audi meestal vaker stuk. Bovendien zijn hun reserveonderdelen en reparatiekosten ook veel hoger dan die van Audi. Verwacht dus geld uit te geven als u de BMW Z4 rijdt.

Welke auto is gemakkelijker te besturen – Audi TT of BMW Z4?

De BMW Z4 mag dan het voordeel van kracht en snelheid hebben, maar de Audi TT stuurt veel beter dan de Z4. Dat komt omdat hij lichter is en makkelijk de bocht om kan, in tegenstelling tot de zwaardere BMW Z4. Toch is de Audi TT luidruchtiger als het dak open is, terwijl de BMW Z4 een soepele rit biedt.

Conclusie

De BMW Z4 is het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een ruime, comfortabele en stille luxe roadster, terwijl de Audi TT ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een sportievere, mooiere en gemakkelijker te besturen roadster. De Audi TT is ook betrouwbaarder dan de BMW Z4, maar de laatste is luxueuzer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts