BMW Z4 VS Jaguar F Type – wat is beter?

Jaguar is een bekend Brits luxe automerk, terwijl BMW een van de toonaangevende Duitse luxe automerken is. Beide merken produceren enkele van de beste luxe cabriolets op de markt. Maar welke cabriolet is beter tussen de BMW Z4 en Jaguar F Type?

De BMW Z4 is gemakkelijker te besturen met meer kofferruimte. Hij is ook zuiniger en zuiniger dan de Jaguar F Type. Aan de andere kant is de Jaguar F Type comfortabeler, krachtiger en sneller dan de BMW Z4. Niettemin is de Jaguar F Type veel duurder dan de BMW Z4, waardoor hij buiten het bereik van de meeste mensen ligt.

Welke auto is beter – Jaguar F Type of BMW Z4?

Uiterlijk en interieur

Eén ding dat altijd opvalt aan cabrio’s is hun slanke en stijlvolle design. Zowel de Jaguar F Type als de BMW Z4 zijn prachtig vormgegeven en betoverend. Hoewel de Jaguar F Type een mooier exterieurdesign heeft, zit de BMW Z4 er niet ver naast.

Enkele kenmerken die opvallen aan de Jaguar F Type zijn de pixel LED koplampen met signatuur DRL en LED achterlichten. Deze twee lichten sluiten naadloos aan op de aerodynamische lijnen van de auto. Niettemin is ook het exterieur van de BMW Z4 charmant met zijn traditionele nierengrille en het driekwartaanzicht achteraan.

Niettemin zijn ook de interieurs van de Jaguar F Type en BMW Z4 betoverend en van topklasse. De ene kiezen boven de andere kan dus een beetje een uitdaging zijn. De Jaguar F Type wordt geleverd met lichtgewicht stoelen die heerlijk zitten. Het interieur is ook luxueus met intuïtieve bediening en de instrumenten zijn duidelijk en eenvoudig.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - wat is beter?

Het interieur van de BMW Z4 is ook uitstekend met voldoende ruimte voor bestuurder en passagier. Net als bij de Jaguar F Type zijn de bedieningselementen overzichtelijk en is gebruik gemaakt van eersteklas materialen. Wat opvalt in het interieur van de BMW Z4 zijn de met Vernasca leder beklede zetels en het met soft-touch SensaTec afgewerkte dashboard.

Deze cabrio’s zijn zowel qua exterieur als interieur bijna even groot. De BMW Z4 heeft een lengte van 170,7 inch, een breedte van 73,4 inch, een hoogte van 51,4 inch en een wielbasis van 97,2 inch. De Jaguar F Type daarentegen heeft een lengte van 176 inch, een breedte van 75,7 inch, een hoogte van 51,5 inch en een wielbasis van 103,2 inch.

De Jaguar F Types is dus iets groter dan de BMW Z4. Het interieur van beide auto’s is ruim, maar de Jaguar F Types heeft redelijk meer beenruimte.

Prestaties

Hoewel BMW’s tot de best presterende auto’s op de markt behoren, is de Jaguar F Type in deze vergelijking veel beter dan de BMW Z4. Beide auto’s zijn verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus, maar zelfs het basismodel van de Jaguar F Type is krachtiger en duurder dan het topmodel van de BMW Z4.

De BMW Z4 heeft de sDrive30i met een 2,0-liter inline-4 benzinemotor die tot 255 pk en 295 lb-ft aan koppel levert. De tweede uitvoering, de krachtige M40i, wordt geleverd met een 3,0-liter turbo inline-6 benzinemotor die tot 382 pk en 368 lb-ft aan koppel levert.

In tegenstelling tot de BMW Z4, die met een inline-4 en inline-6 motor is uitgerust, heeft de nieuwste Jaguar F Types alleen een 5,0-liter supercharged V-8 motor. De basisversie (P450 cabriolet) van de Jaguar F Types is uitgerust met een 5,0-liter V-8 supercharged motor die tot 444 pk en 427 lb-ft aan koppel levert.

  Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

De duurdere Jaguar F Type, de P450 R-Dynamic Convertible, is daarentegen uitgerust met een 5,0-liter supercharged V-8-motor met vierwielaandrijving. De basisversie van de Jaguar F Type heeft een achterwielaandrijving. De P450 R-Dynamic cabriolet levert tot 575 pk en 516 lb-ft koppel.

Met deze gegevens is het duidelijk dat de BMW Z4 niet veel voor de Jaguar F Type onderdoet als het gaat om pure kracht en prestaties. Bovendien heeft de Jaguar F Type een topsnelheid van 186 mph en kan hij in slechts 3,5 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dat is beter dan de BMW Z4 met een topsnelheid van 155 mph en een acceleratie van 0 naar 60 in 3,9 seconden.

Prijs

Met het vermogen en de functies waarmee de Jaguar F Type wordt geleverd, is zijn hoge prijs te rechtvaardigen. De basis Jaguar F Type heeft een basisprijs van 73.000 dollar, terwijl het topmodel een vanaf prijs heeft van 83.000 dollar. De BMW Z4 is daarentegen veel goedkoper: de basisversie kost 49.800 dollar en de topversie 63.600 dollar.

FAQ

Welke auto is sneller – BMW Z4 of Jaguar F Type?

De Jaguar F Type is veel sneller dan de BMW Z4. Niet alleen accelereert hij sneller van 0 naar 100 km/u, maar hij heeft ook een topsnelheid van 186 km/u, vergeleken met de BMW Z4 van 155 km/u. De Jaguar F Type kan van 0 tot 60 optrekken in 3,5 seconden, terwijl de Z4 daar 3,9 seconden over doet.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - wat is beter?

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Jaguar F Type of BMW Z4?

De meeste luxewagens zijn duur in onderhoud. In dit geval zal de Jaguar F Type duurder in onderhoud zijn dan de BMW Z4. Dit komt omdat hij vaker kapot gaat dan de BMW Z4. Daarnaast is de Jaguar F Type ook minder betrouwbaar dan de BMW Z4.

Is de Jaguar F Type het kopen waard?

Het hangt er vanaf wat u zoekt. Als u een luxueuze cabriolet wenst met veel vermogen en snelheid, dan zal de Jaguar F Type u bevallen. Maar als u een zuinige auto met strakke lijnen wilt, is dit niet de auto voor u. Bovendien is hij niet goedkoop, dus mensen met een budget moeten elders kijken.

Waarom worden Jaguars en BMW’s snel minder waard?

Zowel Jaguar als BMW leasen hun wagens. Na afloop van de leaseperiode komen dus veel auto’s op de markt, waardoor de prijzen drastisch dalen. Bovendien verliezen deze wagens snel aan waarde door hun hoge reparatie- en onderhoudskosten.

Samenvatting

Als u een krachtige, comfortabele en snellere luxe cabriolet wilt, dan is de Jaguar F Type de deal-breaker. Maar als u een luxe cabriolet wilt met meer kofferruimte, betere rijeigenschappen, en zuiniger, dan is de BMW Z4 de beste keuze. Over het algemeen presteren beide auto’s uitzonderlijk goed en zijn ze luxueus.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts