BMW Z4 VS Porsche Boxster – wat is beter?

BMW en Porsche produceren enkele van de beste Duitse sportwagens op de markt. Net als de meeste sportauto’s produceren deze twee merken auto’s die uitzonderlijk goed presteren, een uitstekende wegligging hebben en opwindend zijn om in te rijden. Maar welke auto is beter tussen de BMW Z4 en de Porsche Boxster?

De BMW Z4 en de Porsche Boxster zijn allebei uitstekende auto’s met veel mogelijkheden. Het is een hele uitdaging om de ene auto boven de andere te verkiezen, omdat ze allebei verschillende dingen te bieden hebben. De BMW Z4 is ideaal voor mensen die een comfortabele, krachtige en luxueuze cabriolet willen, terwijl de Porsche 718 Boxster uitstekende rijeigenschappen, een sportief rijgedrag en een geweldige acceleratie biedt.

Hoewel deze high-end Duitse auto’s cabriolets zijn, heeft de Porsche Boxster een sportievere uitstraling en presteert vergelijkbaar met andere sportauto’s in vergelijking met de BMW Z4. Integendeel, de BMW Z4 is praktischer, ruimer en comfortabeler dan de Porsche 718 Boxster.

Hoe verhoudt de BMW Z4 zich tot de Porsche Boxster?

Uiterlijk en interieur?

De Porsche 718 Boxster en de BMW Z4 zijn beide prachtig ontworpen en zullen de aandacht trekken van toeschouwers als ze door de straat cruisen. Echter, de Porsche Boxster heeft een mooier exterieur design en afwerking in vergelijking met de BMW Z4. Hij zal dus meer aandacht trekken door zijn sportieve design.

De Porsche 718 Boxster is voorzien van het elegante Porsche Dynamic Light System met bi-xenonkoplampen en LED-looplichten. En met zijn slanke en traditionele design, zal deze auto meer mensen op de weg trekken dan de BMW Z4.

Integendeel, de BMW Z4 overtreft de Porsche 718 Boxster als het gaat om interieurdesign en afwerking. De Z4 heeft niet alleen een hoogwaardig interieur, maar is ook ruim. Het beschikt over voorzieningen zoals Vernasca leder in rood of cognac, een uitstekende pasvorm van de panelen en een fantastische plaatsing van de bedieningselementen.

  Is BMW 2.0 turbo motor betrouwbaar?

Terwijl de BMW Z4 een levendig en bloeiend interieur heeft, schiet het interieur van de Porsche 718 Boxster behoorlijk tekort. Zo missen de stoelen in de Porsche Boxster de verstelbare bekleding van de BMW Z4 stoelen. Bovendien is het infotainmentscherm van Porsche kleiner dan dat van de Z4, maar het is wel goed geïntegreerd in de middenconsole.

Al met al zijn deze twee auto’s goed gebouwd en zien ze er zowel van binnen als van buiten elegant uit. Maar als je exterieur schoonheid wilt, dan is Porsche de winnaar. Daar staat tegenover dat BMW een luxueuzer, ruimer en geavanceerder interieur heeft dan de Porsche 718 Boxster.

Prestaties

Verrassend genoeg presteren de BMW Z4 en de Porsche Boxster uitstekend. Ze leveren gelijkaardig vermogen en zijn zeer snel. Ze hebben echter ook verschillende varianten, die belangrijk zijn om te benadrukken als het gaat om prestaties.

De BMW Z4 heeft twee varianten: de sDrive30i Roadster met een 2,0-liter turbo inline-4 benzinemotor met 8-traps automatische transmissie. Deze motor levert een maximum van 255 pk en 295 lb-ft koppel. De tweede variant is de M40i Roadster met een 3,0-liter turbo inline-6 gasmotor met 8-traps automatische transmissie.

Bovendien produceert de BMW Z4 M40i Roadster een maximum van 382 pk en 368 lb-ft koppel. Met een dergelijk vermogen is de BMW Z4 M40i krachtiger dan alle Porsche Boxster varianten. Aan de andere kant heeft de Porsche Boxster in totaal vijf varianten, waaronder de Boxster, Boxster T, Boxster S, Boxster GTS 4.0 en Boxster 25 Years Edition.

  Alles wat u moet weten over de Porsche 911 motornummercontrole

Het basismodel van de Porsche 718 Boxster wordt geleverd met een 2,0-liter vlakke 4-turbomotor op gas met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Deze motor levert een maximum van 300 pk en 280 lb-ft aan koppel. De krachtigste uitvoering, de Boxster GTS 4.0, is uitgerust met een 4,0-liter vlakke 6-gasmotor die tot 394 pk en 317 lb-ft koppel levert.

Wanneer u de top BMW Z4 en Porsche Boxster varianten vergelijkt, zult u merken dat beide even snel zijn. De BMW Z4 accelereert van 0 naar 60 in slechts 3,9 seconden, terwijl de Porsche Boxster daar 3,8 seconden over doet. Daarbovenop heeft de Porsche Boxster een topsnelheid van 182 mph, terwijl de BMW Z4 een topsnelheid van 162 mph heeft.

Wegligging

Als het op weggedrag aankomt, is de Porsche 718 Boxster veel gemakkelijker te besturen dan de BMW Z4. Toch, als je de Z4 vergelijkt met andere concurrenten, ligt hij voor op hen. De Porsche Boxster is lichter, wat betekent dat de controle over de auto ook veel gemakkelijker is, meer zelfs na bochten.

Prijs

Zoals verwacht, is de BMW Z4 veel goedkoper dan de Porsche Boxster. De basisprijs van de Porsche Boxster is $62.500, terwijl de basisprijs van de BMW Z4 $50.000 is. Dus als u waar voor uw geld wilt, is de BMW Z4 de betere auto omdat hij zoveel biedt voor minder in vergelijking met de Porsche 718 Boxster.

FAQ

Welke auto is sneller – BMW Z4 of Porsche Boxster?

Een paar jaar geleden was de BMW Z4 de snellere auto, want hij had slechts 3,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren, terwijl de Porsche Boxster daar 4,5 seconden voor nodig had. Maar op dit moment heeft Porsche het GTS 4.0 model geïntroduceerd, dat sneller en sneller is dan de Z4. Deze auto heeft 3,8 seconden nodig om van 0 naar 60 te accelereren en haalt een topsnelheid van 182 km/u, tegenover 162 km/u voor de Z4.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

Is BMW beter dan Porsche?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. BMW biedt betere prestaties, maar Porsche is sneller en biedt sportievere auto’s dan BMW. Bovendien zijn de wagens van Porsche betrouwbaarder, terwijl BMW over meer geavanceerde functies beschikt. Dus, de keuze is aan u, afhankelijk van wat u verkiest.

Welke auto is luxueuzer – Porsche Boxster of BMW Z4?

Normaal gesproken zijn Porsche SUV’s en sedans luxueuzer dan BMW SUV’s en sedans. Maar in dit geval is de BMW Z4 luxueuzer dan de Porsche Boxster. Dat is te danken aan het geavanceerde en hoogwaardige interieur van de BMW Z4, dat er spectaculairder uitziet dan dat van de Porsche.

Samenvatting

Na het vergelijken van deze twee geweldige sportwagens, zou het kiezen van de ene over de andere geen hindernis mogen zijn. Hoe dan ook, de Porsche 718 Boxster is over het algemeen de beste auto omdat hij topsnelheid biedt, beter stuurt en betrouwbaarder is. Desalniettemin presteert de BMW Z4 uitstekend, is hij geavanceerder en comfortabeler.

Prijstechnisch is de BMW Z4 veel goedkoper dan de Porsche Boxster. Hij is echter wel zwaarder en duurder om te repareren. Al met al zijn deze roadsters uitstekend en hangt het af van uw budget en voorkeur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts