BMW Z4 VS Supra – wat is beter?

Roadsters en coupés zijn niet alleen chique auto’s, maar ze zijn ook snel. Bovendien presteren deze auto’s beter dan sedans en zijn ze gemakkelijker te besturen. Onder de verschillende roadsters en coupés die op de markt worden aangeboden, zijn de BMW Z4 en Supra enkele van de meest opvallende. Maar welke is beter?

Op papier lijkt de BMW Z4 misschien een superieure auto, maar deze twee auto’s liggen heel dicht bij elkaar. Ja, de BMW Z4 presteert iets beter dan de Supra, maar ze hebben bijna dezelfde snelheid. Bovendien heeft de Z4 een luxueuzer interieur dan de Toyota Supra, maar de Toyota Supra ziet er aan de buitenkant eleganter uit dan de BMW Z4.

Het is van vitaal belang op te merken dat de BMW Z4 en de Toyota Supra van hetzelfde platform en dezelfde aandrijflijn komen. Verrassend genoeg zijn hun exterieur en interieur erg verschillend, wat veel mensen in verwarring brengt. Bovendien is de Toyota Supra een coupé, terwijl de BMW Z4 een cabriolet is.

Hoe verhoudt de BMW Z4 zich tot de Toyota Supra?

Uiterlijk en interieur

Als u een sportwagenliefhebber bent, zullen de BMW Z4 en de Toyota Supra u zeker bevallen. Deze twee auto’s zien er spectaculair uit en presteren uitzonderlijk goed op de weg. De Toyota Supra ziet er aan de buitenkant echter aantrekkelijker uit dan de BMW Z4. Dankzij zijn scherpe lijnen, grote heupen, en algehele wendbare design dat de aandacht trekt.

In tegenstelling tot de Toyota Supra heeft de BMW Z4 een subtiel en behoudend design, dat goed is maar niet op hetzelfde niveau als de Supra. Als u dus een auto wilt die meer aandacht trekt als u over de snelweg scheurt, dan is de Toyota Supra het antwoord.

Als het om het interieur gaat, wint de BMW Z4. Dit komt omdat hij beschikt over een aantal top-notch en luxe functies, zoals Sporting Magma Red Vernasca lederen zetels, een 10,25-inch scherm, en een geavanceerd iDrive infotainmentsysteem. De Supra daarentegen heeft een kleiner scherm van 8,8 inch en een aantal mindere voorzieningen in vergelijking met de BMW Z4.

  BMW 328i VS 335i - wat is beter?

Prestaties

Zoals verwacht, hebben deze wagens vergelijkbare prestaties. De BMW Z4 heeft twee versies: de standaard 2,0-liter turbo viercilindermotor die tot 255 pk en 295 lb-ft koppel levert, en een 3,0-liter turbo inline-zescilindermotor (racemodel M40i) die tot 382 pk en 368 lb-ft koppel levert.

Aan de andere kant heeft de Toyota Supra ook twee varianten: de 2,0-liter vier-in-lijn motor met turbo die maximaal 255 pk en 295 lb-ft koppel levert en een 3,0-liter zes-in-lijn motor die maximaal 335 pk en 365 lb-ft koppel levert.

Merk op dat de hogere versies van de Supra en de Z4 beide in 3,8 seconden van 0 naar 60 kunnen accelereren. Toch heeft de BMW Z4 een betere topsnelheid van 165 mph, vergeleken met de Supra’s 160 mph. Over het geheel genomen, hebben deze auto’s bijna dezelfde snelheid als de BMW Z4 is veel zwaarder dan de Supra.

Brandstof efficiëntie

Ondanks dat hij zwaarder is, is de BMW Z4 toch zuiniger dan de Toyota Supra. Deze auto heeft een EPA rating van 25mpg in de stad en 32mpg op de snelweg. De Toyota Supra daarentegen heeft een score van 25mpg in de stad en 30mpg op de snelweg.

Prijs

De basisprijs van de Toyota Supra is $44.300, terwijl de basisprijs van de BMW Z4 $50.800 is. Dus, de BMW Z4 is veel duurder, gezien ze de meeste kenmerken delen.

FAQ

Waar komen BMW Z4 en Toyota Supra onderdelen vandaan?

BMW Z4 en Toyota Supra delen de meeste onderdelen onder hun motorkap. De meeste van deze onderdelen worden door Magna Steyr in dezelfde fabriek in Graz, Oostenrijk geproduceerd of gebouwd. De carrosserie en de meeste interieuronderdelen zijn echter afkomstig van hun respectieve bedrijven. Daarom hebben deze auto’s verschillende afwerkingen voor exterieur en interieur.

  BMW X5 betrouwbaarheid

Waarom gebruikte Toyota BMW voor de Supra?

Toyota gebruikte BMW voor de Supra omdat BMW al over de uitrusting beschikte die Toyota voor zijn nieuwe coupé nodig had. BMW had met name een krachtige 3.0-liter inline-6 motor. Dus, in plaats van hun eigen motor te maken, besloot Toyota deze uit te besteden aan BMW.

Daarom heeft de Toyota Supra twee motor opties van BMW. De eerste motor is de 382-pk versie van BMW’s B58 3.0-liter motor, en de tweede is de 255-pk versie van BMW’s B48 2.0-liter turbo-vier motor.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Toyota Supra of BMW Z4?

De Toyota Supra is goedkoper in onderhoud dan de BMW Z4. Ook al zijn deze wagens uitgerust met dezelfde motor, de onderdelen van de Toyota Supra zijn veel goedkoper dan die van de BMW Z4, en hij gaat niet vaak stuk. Dus, de kosten van reparatie en onderhoud voor de BMW Z4 is veel hoger in vergelijking met die van de Supra.

Bovendien, de kosten van het onderhoud van een BMW Z4 jaarlijks is ongeveer 895 dollar, terwijl die van het onderhoud van een Toyota Supra is ongeveer 345 dollar. Bovendien, als deze auto’s ouder worden, stijgen ook de onderhoudskosten. Merk op dat deze twee auto’s in de loop der jaren ook enkele grote reparaties nodig zullen hebben, wat betekent dat de kosten nog hoger zullen zijn.

Welke auto gaat langer mee – BMW Z4 of Supra?

Aangezien deze twee wagens dezelfde motor hebben, zullen ze waarschijnlijk op hetzelfde moment verouderen. Gemiddeld zullen ze dus meer dan 250.000 mijl meegaan. Maar aangezien de Toyota Supra iets betrouwbaarder is dan de BMW Z4, zal hij iets langer meegaan.

  Beste tweedehands BMW 5 Reeks om te kopen

Trouwens, de algemene duurzaamheid van de auto wordt bepaald door de rijgewoonten van de bestuurder, hoe goed hij zijn auto onderhoudt, en de streek waarin hij woont. Bovendien verouderen auto’s onder zware omstandigheden sneller dan onder gematigde omstandigheden.

Welke auto is leuk om te rijden – Toyota Supra of BMW Z4?

De Toyota Supra en de BMW Z4 zijn niet alleen snel, maar ook gemakkelijker te besturen en te rijden. Niettemin is de Toyota Supra lawaaierig op ruw wegdek en produceert hij ook veel bandenlawaai. Aan de andere kant is de BMW Z4 stiller en gemakkelijker te besturen dan de Toyota Supra. Dus, BMW Z4 is veel leuker om in te rijden.

Conclusie

BMW Z4 is ideaal voor mensen die van roadsters houden, terwijl de Toyota Supra het meest geschikt is voor coupé liefhebbers. Bovendien biedt de BMW Z4 meer luxueuze voorzieningen dan de Toyota Supra. Qua uiterlijk is de Supra knapper aan de buitenkant, terwijl de Z4 er beter uitziet en comfortabeler is van binnen.

Over het geheel genomen hebben deze auto’s een sportieve uitstraling, zijn ze snel en leveren ze uitstekende prestaties. Toch, aangezien de BMW Z4 veel duurder is dan de Supra, maar toch veel kenmerken gemeen hebben, lijkt de Supra de beste deal te zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts