Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Cadillac en Mercedes behoren tot de eerste automerken die werden opgericht. Het zijn beide kwaliteitsmerken in vele opzichten, maar als het op betrouwbaarheid aankomt, scoort Benz hoger.

Mercedes-Benz is betrouwbaarder dan Cadillac. In de laatste Consumer Reports lijst van betrouwbare auto’s, kwam Cadillac op de 29e plaats van 33 merken. De meeste van zijn modellen, zoals de CTS, ATS en Escalade hadden een score van 1 op 5. Daarentegen hadden de meeste Mercedes modellen 2,5 uit 5.

Cadillac heeft in de afgelopen tien jaar meerdere terugroepacties gehad, wat kan hebben bijgedragen aan de lagere betrouwbaarheidsscore. Mercedes heeft daarentegen minder terugroepacties gehad in de afgelopen tien jaar. Dit betekent echter niet dat alle modellen onbetrouwbaar zijn.

Het meest betrouwbare Cadillac-model is de XT5, terwijl de meest betrouwbare Mercedes de E-Klasse is.

Waarom is Cadillac onbetrouwbaarder dan Mercedes-Benz?

Cadillac is onbetrouwbaarder dan Mercedes door meerdere dingen. Ten eerste, Cadillac is goedkoop gemaakt. Ten tweede, het heeft een slechte automatische versnellingsbak. En ten slotte is hij duur in onderhoud over een lange periode.

Goedkoop gemaakt

Cadillac mag dan opscheppen over zijn knappe en futuristische automodellen, maar wanneer u in deze schoonheden stapt, zult u wellicht verrast zijn. Cadillac’s interieur afwerking en functies zijn nergens in de buurt van wat je ziet binnen Duitse luxe merken zoals Mercedes, Audi, of BMW.

Het interieur van een Cadillac lijkt op dat van een Chevrolet, toevallig ook het moederbedrijf. Binnenin de auto is zwart glimmend plastic, moeilijk te bedienen infotainment knoppen, een slecht infotainment systeem, en een low-end versnellingspook. Al deze kenmerken kunnen ervoor zorgen dat Cadillac kopers zich bedrogen voelen als ze denken dat ze een luxe auto kopen.

  Wat zijn de beste compacte auto's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Wanneer u het interieur van de Cadillac vergelijkt met dat van een Benz, zult u een enorm verschil zien. Mercedes-Benz interieurs zijn van een ander niveau. Het goedkope interieur van een Cadillac gaat sneller kapot dan dat van een Benz, waardoor het minder betrouwbaar is. Een Mercedes interieur zal het lang uithouden omdat de meeste onderdelen gemaakt zijn omdat er uitzonderlijke materialen worden gebruikt.

Slechte automatische transmissie

Ondanks dat Cadillac een automatische versnellingsbak heeft, is deze niet op gelijke hoogte met de beste in de industrie. Dit is een resultaat van slechte programmering. Daarom zal het rijden in uw Cadillac niet zo soepel verlopen als in een Benz. Bovendien kan een slecht geprogrammeerde transmissie gemakkelijk verschillende problemen ontwikkelen.

Duur in onderhoud

Een andere reden waarom een Cadillac onbetrouwbaar is, is vanwege de hoge onderhoudskosten. Enkele van de meest voorkomende Cadillac problemen zijn olielekkages, defecten aan de lampen van de richtingaanwijzers en DRL, elektrische raamregelaars kunnen defecten vertonen, AC defecten, en nog veel meer.

Sommige problemen komen vaak voor bij bepaalde Cadillac modellen. Bijvoorbeeld, de CTS achter bezel kan vallen na een paar mijl, terwijl de XLR dak loslaat. Maar als u uw Cadillac goed onderhoudt, hoeft u zich niet veel zorgen te maken.

Wat maakt Mercedes tot een van de meest betrouwbare luxewagens?

Goedkoop in onderhoud

Een van de grootste uitdagingen van het bezitten van een luxe auto is het omgaan met de dure onderdelen en reparaties. Hoewel Mercedes-Benz onderdelen ook niet goedkoop zijn, zijn ze betaalbaarder in vergelijking met Audi en BMW. BMW heeft de duurste onderdelen, gevolgd door Audi.

Minder problemen

Mercedes onderdelen zijn iets duurder dan Cadillac onderdelen, maar Cadillacs hebben meer problemen, waardoor ze minder betrouwbaar zijn om op lange termijn te onderhouden. Dit is ook het geval in vergelijking met Audi of BMW. Over het geheel genomen is BMW het duurst om te onderhouden, gevolgd door Audi, Mercedes, en tenslotte Cadillac.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

FAQ

Welke auto is betrouwbaarder – Mercedes-Benz E-Klasse, BMW 4-serie of Cadillac ATS?

Al deze auto’s zijn zeer betrouwbaar, maar de Mercedes-Benz E-Klasse is de meest betrouwbare van de drie modellen. Hij wordt op de voet gevolgd door de BMW 4-serie, en tot slot het model Cadillac ATS. Cadillac produceert enkele van de minst betrouwbare luxewagens op de markt.

Is Mercedes een beter automerk dan Cadillac?

Ja, dat is het. Niet alleen is Mercedes-Benz al lang in de industrie actief, maar het is ook verantwoordelijk voor enkele van de beste ingenieurs in de autowereld. Over het algemeen produceert Mercedes-Benz betere en krachtigere voertuigen dan Cadillac. Dus, ook al zijn hun auto’s duurder, u krijgt waar voor uw geld.

Waarom zijn Amerikaanse luxe automerken (Cadillac & Lincoln) zo zeldzaam in Europa?

Dat is eenvoudig. Cadillac en Lincoln zijn geen beter product dan andere luxueuze Europese automerken zoals Mercedes, Audi en BMW. Als gevolg daarvan is hun verkoop lager omdat het aangeboden product niet kan tippen aan dat van de concurrenten op het gebied van comfort, prestaties, betrouwbaarheid en zelfs veiligheid.

Welke auto is duurzamer – Cadillac Escalade of Mercedes-Benz S-Klasse?

Deze twee modellen behoren tot de meest duurzame luxe automodellen op de markt. Ze kunnen gemakkelijk meer dan 200.000 mijl afleggen met minder problemen. Toch is de Mercedes-Benz S-Klasse nog steeds betrouwbaarder dan de Cadillac Escalade.

De Mercedes-Benz S-Klasse heeft bewezen een van de meest duurzame voertuigen op de markt te zijn, en hij blijft sterk, zelfs na 10 of zelfs 20 jaar op de weg. De dichtstbijzijnde automodellen die qua duurzaamheid met de S-Klasse concurreren zijn de Lexus LS en de Lincoln Town car.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

Waarom hebben Cadillac en andere luxe Amerikaanse automerken de Amerikaanse markt verloren aan Mercedes, BMW, Audi en andere buitenlandse luxe automerken?

Tijdens de eerste olieschok eind jaren 70 en begin jaren 80 ging het slecht met veel Amerikaanse autobedrijven en ze hebben zich nooit volledig hersteld. Hoe dan ook, veel van de Amerikaanse luxe automerken zoals Cadillac en Lincoln richtten zich veel op de volwassen bevolking en vergaten de opkomende generatie.

Duitse en andere Europese automerken daarentegen zagen deze kloof en besloten producten te maken die de jongere generatie aanspraken. Bovendien hebben de meeste Europese automerken superieure techniek, betere rijeigenschappen, meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, en betere ontwerpen.

Cadillac: Mooi, maar niet betrouwbaar

Cadillac produceert enkele van de mooiste auto’s op de markt. Maar als het op betrouwbaarheid aankomt, is het een van de slechtste. Tegelijkertijd is Mercedes-Benz een van de meest betrouwbare luxe automerken. Het enige Cadillac model dat met Mercedes kan concurreren op het gebied van betrouwbaarheid is de Cadillac XT5.

Over het geheel genomen is Mercedes-Benz de betere auto. Cadillac mag dan mooi ontworpen zijn en goedkoper dan Mercedes, maar Mercedes heeft superieure techniek en andere high-end kenmerken dan Cadillac. Mercedes biedt comfort, stijl, kwaliteit, veiligheid en klasse. Het is moeilijk voor een luxe auto om dat te verslaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts