Chevrolet Spark EV betrouwbaarheid

Chevrolet produceert al jaren auto’s die betrouwbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. De EV-versie van de Spark’s 3e generatie werd onthuld in 2013, en het was Chevrolet’s eerste elektrische auto na 1999. De Spark EV werd in 2016 uit productie genomen, maar het is nog steeds een betrouwbare EV-keuze voor stadsritten.

Overzicht

De Spark EV is net als het gewone Spark-model voorzien van veel handige functies. De EV heeft een 21,3 kWh batterijpakket, wat een geschatte actieradius geeft van ongeveer 82 mijl. Hij beschikt ook over de optie snelladen, waarmee hij in slechts 20 minuten tot 80% kan worden opgeladen.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van auto’s is voor veel mensen een belangrijk punt van zorg. Chevrolet heeft zich op de markt gemanifesteerd als een betrouwbaar automerk met een betrouwbaarheidsscore van 3,5 op 5,0. De onderhoudsarme en betaalbare auto’s die ze produceren zijn echt een geweldig alternatief voor luxe auto’s.
De Spark EV is uit productie genomen door Chevrolet, maar is nog steeds beschikbaar op de markt als een goede tweedehands auto. Er zijn problemen geweest met de remmen en het elektrische systeem van de auto, maar geen enkele auto is kogelvrij. De Spark EV is nog steeds een van de meest betrouwbare auto’s van Chevrolet.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen en -metingen van een auto zijn een enorm verkoopargument. Chevrolet heeft nooit grotere klachten gehad over de veiligheidsvoorzieningen van hun auto’s. De Spark EV wordt ook geleverd met tal van geweldige bestuurder assistentie functies, zoals bandenspanning controle, tractie controle, anti lock remmen, en 10 airbags.

  BMW 2-serie Gran Coupe betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Onderhoud aan elektrische auto’s is meestal niet erg duur, maar ook deze auto’s hebben onderhoud nodig. De Spark EV heeft niet veel bewegende delen, maar heeft toch onderhoud nodig aan zijn remsysteem, ophangingssysteem, elektrisch systeem, en meer. De gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten inclusief alle reparaties liggen rond de $445.

FAQ

Is de Chevrolet Spark EV een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Chevrolet Spark EV is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Chevrolet Spark EV?

De Chevrolet Spark EV is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Wat zijn de pk’s van de Chevrolet Spark EV en heeft hij een turbo?

De Chevrolet Spark EV heeft 140 pk en 327 lb-ft koppel.

Wat voor soort wielen heeft hij?

De Chevrolet Spark EV heeft 15 x 6 inch aluminium voorwielen en 15 x 6,5 inch aluminium achterwielen.

Hoe lang gaat een accu mee in een Chevy Spark?

Een gemiddelde autobatterij gaat drie tot vijf jaar mee. Controleer de accu van uw Chevrolet Spark regelmatig en vervang deze indien nodig. Je moet uitkijken naar tekenen dat je accu te oud of zwak wordt.

Is de Chevy Spark EV snel?

Dankzij de geavanceerde elektromotor en het batterijsysteem van de Spark EV haalt hij een topsnelheid van 90 km/u en een actieradius van 82 mijl. De EPA schat dat de Spark EV ook een brandstofverbruik zal hebben van 119 gecombineerde MPGe stad/weg.

  Cadillac XT5 Betrouwbaarheid

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts