De beste Audi auto voor sneeuw

Audi is verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van de krachten van de vierwielaandrijving bij het grote publiek. Na het volledig domineren van de rally scene met hun 4WD quattro, waren de dingen nooit meer hetzelfde. Alle fabrikanten schakelden over op 4WD voertuigen nadat Audi de technologie naar voren bracht.

Dankzij de gelijkmatige verdeling van het vermogen over elke grip, hebben 4WD of AWD voertuigen aanzienlijk meer grip en tractie dan FWD of RWD voertuigen.

Dat is de reden waarom in besneeuwde omstandigheden AWD voertuigen de manier zijn om vooruit te komen. In deze moderne tijden, een van de beste Audi voertuigen voor de sneeuw is de A4 Allroad Quattro.

2020 Audi A4 Allroad

De 2020 Audi A4 Allroad Quattro is een ongelooflijk visueel esthetische manier om zich door de winterklimaten te jagen. Het hart van dit moderne beest is een 248 pk sterke viercilinder turbomotor die zorgt voor een behoorlijke hoeveelheid pit.

Al dat vermogen wordt gekoppeld aan Audi’s briljante Quattro AWD-systeem. Het resultaat is een auto die in alle verschillende omstandigheden een verfijnde rijervaring weet te leveren.

Zowel de Sedan als de Estate variant van de auto zijn ideaal voor het rijden in de sneeuw. Gebruikers die wat meer ruimte wensen, kunnen opteren voor de estate-versie. De Allroad zorgt voor een rijgedrag dat het premium prijskaartje van de auto direct weerspiegelt.

  Hebben Audi-auto's veel problemen?

Interieur

Aan de binnenkant van de A4 Allroad wordt u onmiddellijk begroet door een gevoel van luxe. Alles is tot in de puntjes verzorgd en uitzonderlijk afgewerkt. Standaard is de Audi Allroad onder meer uitgerust met lederen zetels, een panoramisch schuifdak en een elektrisch bediende laadklep.

Wie kiest voor het topmodel, krijgt bovendien de beschikking over verwarmde en geventileerde voorstoelen, verwarmde achterstoelen, een verwarmd stuurwiel en een schitterend Bang ; Olufsen audiosysteem. Het interieur is bijzonder geschikt voor de kou dankzij het ongelooflijk knusse gevoel dat het geeft.
Hoe koud het ook wordt, de verwarmde stoelen van de Audi zorgen ervoor dat u warm blijft, hoe koud het ook wordt.

Prestaties

Wat de beschikbare aandrijflijnen betreft, is de A4 Allroad alleen leverbaar met een 248 pk sterke 2,0-liter viercilinder turbomotor. Die is gekoppeld aan een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling, die superzacht is en het vermogen gelijkmatig verdeelt.
De motor klinkt geweldig en heeft veel pit. De combinatie met Audi’s Quattro AWD-systeem is een hemelse combinatie. De versnellingsbak heeft de mogelijkheid om te schakelen naar gelang de wensen van de bestuurder. Wanneer hard wordt gereden en het pedaal wordt ingetrapt, kan de versnellingsbak snel schakelen en ongelooflijk nauwkeurig overgaan.

In de stad komt de versnellingsbak tot rust en schakelt hij gemakkelijk en onopvallend. Wanneer u het pedaal intrapt, zult u de snelheid van de auto echt voelen. Hij accelereert van 0-100 km/u in een werkelijk snelle 5,2 seconden.

  De beste Audi voor brandstofbesparing

Een van de dingen die mensen afschrikken om een wagon te kopen, is het weggedrag en de prestaties. De A4 Allroad slaagt erin om dat allemaal achter zich te laten en rijdt meer als een auto dan als een SUV. Dankzij het AWD-systeem is hij ongelooflijk capabel in de bochten.

Prestaties op sneeuw

Over het AWD-systeem gesproken, het is in de sneeuw waar de Audi echt zal schitteren. De controle verliezen in de sneeuw is een van de engste sensaties voor elke bestuurder. De A4 Allroad is echter goed uitgerust om alle gevaren van het rijden in de sneeuw het hoofd te bieden.

De Quattro-aandrijving werkt samen met de versnellingsbak om de nodige hoeveelheid vermogen te moduleren tijdens het rijden door de sneeuw. Grip is het allerbelangrijkste bij het rijden in de sneeuw.

De A4 Allroad is een auto die het hele jaar door kan presteren, ongeacht de weersomstandigheden. Sneeuw zal dankzij de instelbare wielophanging en het Quattro AWD-systeem zeker geen afschrikwekkend effect hebben.

Conclusie

Rijden in de sneeuw is geen gemakkelijke taak voor een gewone auto en het gebruik van een FWD of RWD zal een enorme uitdaging vormen.

De A4 Allroad met Quattro AWD is echter perfect opgewassen tegen besneeuwd terrein. Dankzij het behaaglijke interieur rijdt u, ongeacht de extreme omstandigheden buiten, in extreem comfort en luxe!

  Beste prestaties luchtfilters voor B7 Audi

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts