De beste Audi voor brandstofbesparing

De Audi A8 L plug-in hybride verslaat alle andere Audi’s op het vlak van brandstofbesparing, maar heeft een zeer dure prijs van meer dan 90.000 dollar. Daarom is de winnaar in deze categorie de drie keer goedkopere Audi A3, die met 30 mpg of 7 liter per 100 km iets minder zuinig is. Indien verantwoord gereden op de snelweg, kan hij tot 36 mijl per gallon of een 6,5 liter per 100 km halen.

De Audi A3 Sedan is zuinig

Hoewel er milieuvriendelijkere opties zijn dan de Audi A3, zoals de Audi A8 L plug-in hybride, is puur economisch gezien de A3 sedan een betere optie. De reden daarvoor is dat de A8 L plug-in hybride misschien de verbazingwekkende 54 MPG of 5,2 liter per 100 kilometer biedt, maar hij kost drie keer zo veel als de Audi A3 sedan.

Dus, als je op zoek bent naar een auto die goede benzine kilometers haalt en je bent niet van plan om meer dan een miljoen kilometer te rijden, dan is de A3 sedan de economisch verstandigste keuze. De Audi A3 sedan haalt gemiddeld 30 mpg of 7 liter per 100 kilometer, wat vrij goed is voor een luxe sedan.

De Audi A4 2.0-liter 4-cilinder motor haalt slechts 1 mpg minder dan de A3, wat betekent dat het ook een economisch verstandige optie is voor een luxe sedan. Maar de A3 verslaat hem met een lagere aankoopprijs en een iets beter brandstofverbruik.

De motormodificatie van de 2020 Audi A3, 1498 cm3, 150 pk 4-cilinder benzine, heeft een benijdenswaardig brandstofverbruik met de indrukwekkende 5,6 liter per 100 kilometer gecombineerd brandstofverbruik.

  Wat zijn de beste autowassen voor Audi?

Audi A3 aankoopopties

De Audi A3 is verkrijgbaar in vier koopopties van Sport Premium, Sport Premium Plus, S Line Premium tot S Line premium plus. Met een laagste basisprijs van 34.000 dollar en een hoogste van 40.000 dollar.

De Sport Premium Plus met voorwielaandrijving biedt de beste balans tussen brandstofbesparing, prestaties en uitrusting. En hoewel de viercilindermotor met 184 pk niet zo krachtig is als de S line motor, heeft hij een veel betere brandstofefficiëntie. Bovendien ligt de S line premium plus optie dichter bij de prijsklasse van de Audi A4 dan bij die van de A3. Dus waarom niet een A4 als u voor de S line gaat?

Motor en prestaties

De A4 is niet alleen verkrijgbaar in handgeschakelde en automatische versnellingsbak, maar ook in benzine, hybride en diesel. Bovendien accelereert dit model met handgeschakelde versnellingsbak niet trager dan zijn tegenhanger met automatische versnellingsbak. Terwijl dat bij de meeste andere Audi’s een veel voorkomend probleem is dat gebruikers melden.

Een goed voorbeeld van een goede mix van vermogen, betrouwbaarheid en zuinigheid is de 1.5-liter benzinemotor, met een topsnelheid van 232 km/u, of 144 mph, en een 0-100 km/u van ruwweg 8 seconden.

Audi A3 interieur en uitrusting

De Audi A3 wordt standaard geleverd met lederen zetels, maar biedt de optie van zwart-blauwe of zwart-zilverkleurige stoffen zetelbekleding. Het standaard model wordt ook geleverd met een middenarmsteun voor.

Het standaard model wordt geleverd met een gereedschapsset en een bandenreparatieset in de prijs en er is een optie voor een add-on van een ruimtebesparend reservewiel. Hij wordt ook geleverd met een pre sense voor, parkeersensoren achter, een hill-hold assist, een lane departure warning en cruise control. De rear cross-traffic alert, aan de andere kant, komt op de kostbare prijs van ongeveer 700 Euro / $ 850.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Veiligheid

De 2020 Audi A3 heeft een 9,3/10 veiligheidswaardering gehaald volgens de U.S. News scorekaart. Het slaagde voor alle tests met goede resultaten en had superieure resultaten op de front crash preventie resultaten test. Het enige minpuntje tijdens de tests waren de resultaten van de koplampen, die op zijn best acceptabel werden geacht.

Op het gebied van veiligheid heeft de Audi A3 standaard zij-airbags voor, hoofdairbags en interactie-airbags. Hij heeft ook een gordelverklikker die gebruik maakt van aanwezigheidsdetectie van de passagier, ook achteraan. Voor het airbag-pakket achterin moet echter extra worden betaald.

De Audi A3 heeft bevestigingspunten voor kinderzitjes op de 3 achterzetels. Afhankelijk van waar u zich bevindt, is hij uitgerust met LATCH of ISOFIX verankeringen voor de 2 buitenste zitplaatsen achteraan. Er is ook een optie voor een ISOFIX-kinderzitjeverankering voorin en die wordt gratis meegeleverd.

FAQs

Zijn er andere zuinige auto’s in een vergelijkbare prijsklasse?

Andere luxe sedans die relatief zuinig zijn en concurreren met de Audi A3 zijn de Mercedes-Benz C-klasse, die iets duurder is en de Volvo S60 of Mazda 6, die iets goedkoper zijn, maar desondanks een prima keuze. Een andere optie is de BMW 2-serie. Daarnaast is de Audi A4 een beetje een upgrade, maar die is slechts een beetje duurder.

Is de Audi A3 een goede auto in het algemeen?

De Audi A3 is een instapmodel luxe auto. Hij heeft een relatief hoge prijs en mist een aantal luxueuze kenmerken die rivaliserende merken voor dezelfde prijs wel hebben, maar compenseert dat met een strak design, een goede veiligheidsscore en een balans tussen vermogen en brandstofverbruik. Niet alleen dat, het is uiterst soepel en plezierig om te rijden en brengt een geweldige ophanging.

  Is Audi of BMW prestigieuzer?

Op welk platform is de Audi A3 gebaseerd?

De derde generatie Audi A3 is gebaseerd op het MQB-platform van de Volkswagen Groep, terwijl de eerste en tweede generatie Audi A3’s gebaseerd waren op het A-platform van de Volkswagen Groep, waar veel andere auto’s zoals Audi TT, Volkswagen Caddy en Golf, Touran, en zelfs SEAT gebruik van maken.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Audi A3 en Audi A4?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee Audi-modellen is dat de A3 kleiner, compacter en met minder ruimte voor passagiers en lading is, terwijl de A4 meer beenruimte en hoofdruimte voor de passagiers heeft. Daarnaast heeft het A3-model een iets lager brandstofverbruik, omdat het lichter is.

Welk automerk kost minder in onderhoud, Audi of BMW?

Bij de aankoop van een Audi is het gratis onderhoud niet in de aankoopprijs inbegrepen. BMW-gebruikers gaven in de eerste 10 jaar van gebruik gemiddeld $5.500 meer uit aan onderhoud dan Audi gebruikers. Audi gebruikers geven tussen de $10.000 en $14.000 uit voor 10 jaar onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts