De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen

BMW is een van de meest waardevolle merken om tweedehands aan te kopen vanwege de hoge afschrijvingsgraad. U kunt een zeer goed onderhouden wagen krijgen waarin u met plezier zult rijden, voor een sterk gereduceerde prijs. De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen is rechtstreeks van de vorige particuliere eigenaar.

Waarom een tweedehands BMW kopen van een particuliere eigenaar in plaats van een dealer?

Door particulier van een vorige eigenaar te kopen, kunt u niet alleen een betere deal krijgen door de prijs enorm te beïnvloeden, maar u kunt ook een betere wagen krijgen als u de tips van dit artikel volgt.

Dealers zijn professionals. Als een verkoper je naar binnen leidt bij de dealer, is de kans groot dat je bij een auto terechtkomt. Ervoor zorgen dat u al het onderzoek hebt gedaan voordat u een dealerschap binnengaat of naar de particuliere eigenaar gaat, zal al het verschil in de wereld maken.

Het is veel moeilijker om de overhand te krijgen in onderhandelingen tegen een dealerschap. Particuliere eigenaren hebben vaak niet het budget voor professionele foto’s, en ze schilderen en poetsen het voertuig niet voordat elke potentiële koper de auto komt bekijken. Dit betekent dat u meer krassen en inconsistenties kunt vinden om een lagere prijs te krijgen.

Particuliere eigenaars weten meer over hun auto dan de dealer

U krijgt informatie uit de eerste hand over wat er in de loop der jaren met het voertuig is gebeurd. De privé-eigenaar zal er al een tijdje mee gereden hebben voor hij hem verkocht. Zij zouden moeten weten hoe de auto zich gedraagt, of hij fouten of eigenaardigheden heeft. Terwijl een dealer de auto slechts ergens vandaan heeft gehaald met weinig kennis over het verleden.

  BMW vs. Infiniti betrouwbaarheid - wat is beter?

Zij zullen kennis hebben van het model en het merk, maar weinig van de auto zelf, en dat is bij de meeste BMW’s het belangrijkst.

Belangrijke vragen om te stellen aan de privé-eigenaar voor de aankoop

Het is heel belangrijk om de juiste vragen te stellen, om te weten te komen of de eigenaars eerlijk zijn of niet. Als u ze betrapt op liegen over iets kleins, liegen ze hoogstwaarschijnlijk ook over iets anders, misschien iets ernstigers zoals eerdere ongelukken of motorpech.

Zijn zij de eerste eigenaar van de auto?
Als zij de eerste eigenaar van de auto zijn, kennen zij de hele geschiedenis ervan. Als u hen vraagt of er ooit een ongeluk mee is gebeurd en zij zeggen van niet, maar later ontdekt u met de VIN-check dat het wel het geval is geweest, ga dan weg en kijk nooit meer om. Dit brengt ons bij de volgende vraag.

Is de auto betrokken geweest bij ongelukken?
Als de auto bij een klein ongeluk betrokken is geweest, moet u zich niet haasten. Maar als er schade aan de motor is geweest, wees dan voorzichtig.

Wat is het VIN-nummer?
Controleer ook altijd of het VIN op de motor overeenkomt met dat in de documenten van het voertuig.
Nog belangrijker, maak altijd een proefrit met de auto en neem er de tijd voor. Probeer alle functies die er zijn en geniet van de rit. U koopt per slot van rekening een BMW.

  Beste BMW om te veranderen

Welk onderzoek moet u doen voor u een tweedehands BMW koopt

Voordat u begint, zorg ervoor dat u alles weet over het model dat u overweegt te kopen. Ken de verscheidenheid van de verschillende modellen, uitrustingsniveaus en motoropties van het voertuig.

Leer het specifieke model kennen

Vaker wel dan niet zal een slimme koper meer over het automodel weten dan de persoon van wie hij het koopt. Door uw kennis over het merk en het voertuig aan te tonen aan de verkoper, krijgt u vaak een korting en een machtspositie tijdens de onderhandelingen.

Wees voorbereid op toekomstige waardevermindering

Verwacht niet dat u de BMW later voor dezelfde prijs kunt verkopen als u hem kocht. BMW wagens verliezen snel hun waarde. De kosten van onderhoud is ook iets waar u rekening mee moet houden voor u tot aankoop overgaat. Onderdelen voor luxewagens zijn soms moeilijk te krijgen, en ze zijn net zo duur als ze klinken.

Controleer de privégeschiedenis van het voertuig

Welk voertuig u ook koopt, BMW of niet, zorg er altijd voor dat u een wagenhistorisch verslag of VHR krijgt. Dit zal u helpen om meer te weten te komen over de vorige eigenaar. Zo kunt u te weten komen of er ongelukken zijn gebeurd, of er sprake is geweest van retentierechten, garanties, enzovoort.

Welke VHR’s gebruiken?

U kunt de vorige eigenaar vragen naar het VIN (Vehicle Identification Number) en online zoeken naar het gratis rapport. VHRs die zeer betrouwbaar zijn en omvatten, maar zijn niet beperkt tot, AutoCheck, Carfax, en het NMVTIS (National Motor Vehicle Title Information System)

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Controleer de garantie

Controleer naast het VHR en het historierapport ook altijd of het voertuig nog in garantie is en wat de staat van de garantie is. Informeer wat er onder valt, en of er al iets gedekt is. U kunt ook navragen of het mogelijk is om de garantie te verlengen voor toekomstig gebruik door bij te betalen

Vergelijk prijzen

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat u de prijs vergelijkt met andere soortgelijke auto’s op de markt, zowel van dealers als van particuliere eigenaren.

Tweedehands BMW FAQ

Is het de moeite waard om een 10 jaar oude tweedehands BMW te kopen?

Een 10 jaar oude BMW kan een goede waarde zijn, maar alleen als u niet van plan bent hem dagelijks te gebruiken. De reden daarvoor is het aantal reparaties dat zich elke maand zou opstapelen. Het zal waarschijnlijk gemiddeld meer dan $400 aan reparaties per maand kosten.

Kunnen tweedehands BMW wagens betrouwbaar zijn?

Afhankelijk van het BMW model, en of het goed onderhouden is, kunnen oude BMW wagens zeer betrouwbaar zijn. De oudere E36 en E46 modellen behoren tot de meest betrouwbare wagens die ooit door BMW gemaakt werden.

Waarom daalt de BMW restwaarde zo snel?

BMW wagens verliezen na aankoop om verschillende redenen snel aan waarde en waarde. Een van de belangrijkste redenen is dat meer dan 50 procent van de verkochte BMW’s leasewagens zijn. Andere redenen voor de waardevermindering zijn onverantwoord rijgedrag, slecht onderhoud door onervaren eerste eigenaars en de oververzadigde markt van oude BMW wagens.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts