Demografische gegevens van kopers van luxe auto’s

Luxe auto’s zijn ontworpen om u een speciaal gevoel te geven omdat ze veel technologie, hoogwaardige materialen en een algehele superieure comfortervaring bieden. Niet iedereen kan zich echter zo’n premium bezit veroorloven, vooral omdat ze ook meer geld kosten om te onderhouden.

Luxe auto’s zoals grote sedans en SUV’s meestal afschrijven als een gek en de meeste mensen de neiging om te financieren of leasen ze, want dat maakt een veel meer financiële zin. Hoe dan ook, ze zijn duur om te kopen, duur om te onderhouden, en duur om te tanken, omdat ze meestal worden geleverd met grotere cilinderinhoud motoren.

De gemiddelde leeftijd is een belangrijke demografische factor als het gaat om auto-aankopen en 45 is de gemiddelde leeftijd van autokopers in de VS. Luxe premium auto’s worden meestal gekocht door oudere kopers, terwijl de jongere bevolking vooral in het segment van de compacte auto’s zit.

Wat het geslacht betreft, domineren mannen nog steeds de meeste autosegmenten, behalve het segment van de compacte SUV’s en crossovers, dat populairder is bij vrouwen. Deze cijfers verschillen aanzienlijk op individueel niveau, vooral voor de duurste auto’s die er zijn.

Luxe auto’s kopen – Leeftijdsgroepen

Luxe auto’s zijn dure activa, wat betekent dat je veel geld moet verzamelen voordat je er een comfortabel kunt kopen. Natuurlijk zijn er veel mensen die bereid zijn hun budget op te rekken om een luxe auto te kopen, maar deze mensen zijn niet de demografische groep waarnaar we op zoek zijn.

De meeste luxewagens worden gekocht door kopers tussen 50 en 60 jaar oud. Een gemiddelde koper van een compacte luxeauto is 51 jaar oud, terwijl een gemiddelde koper van een middelgrote luxeauto 56 jaar oud is. Grote luxe auto’s worden meestal geassocieerd met oudere mensen en volgens een paar online bronnen, een gemiddelde grote-luxe auto koper is 59 jaar oud.

  Beste cabrio's voor lange bestuurders

Voor luxe-SUV’s geldt min of meer hetzelfde, maar het lijkt erop dat de gemiddelde leeftijdsgroep die luxe-SUV’s koopt, steeds jonger wordt. Zo is een gemiddelde koper van een compacte luxe-SUV 52 jaar oud, een gemiddelde koper van een middelgrote luxe-SUV 53 jaar oud en de gemiddelde koper van een grote luxe-SUV ongeveer 57 jaar.

Luxe auto’s kopen – percentage vrouwelijke kopers

Zoals eerder vermeld, worden de meeste auto’s nog steeds gekocht door mannen, maar de statistieken zijn aan het veranderen en er zijn een paar segmenten waar vrouwen de hitlijsten beginnen aan te voeren. Het lijkt erop dat vrouwen niet zo geïnteresseerd zijn in luxe auto’s als mannen.

Slechts 37,9% van de kopers van compacte luxe auto’s zijn vrouwen. Bij middelgrote luxeauto’s is het verschil nog groter: slechts 28,4% van de klanten is vrouw. In het segment van de grote luxeauto’s domineren mannen echter het meest, want slechts 22,5% van de vrouwen is geïnteresseerd in de aankoop van een grote luxeauto.

SUV’s zijn een beetje anders omdat 47,5% van de compacte luxe SUV’s vrouwen zijn. Wat het segment van middelgrote luxe SUV’s betreft, zijn vrouwen slechts goed voor ongeveer 38,3% van de verkoop. Als je echter naar het “gewone” compacte/kleine SUV-segment kijkt, is ongeveer 55% van alle compacte/kleine SUV-verkopen vrouw.

Hoe kopen mensen een luxewagen?

Zoals eerder gezegd kosten luxeauto’s veel geld en hebben ze de neiging om als een gek af te schrijven. Het is dan ook geen bijzonder goede financiële beslissing om een auto van $100k te kopen die waarschijnlijk 50% van zijn oorspronkelijke waarde zal verliezen in slechts 5 jaar tijd.

  Wat is de beste pendelauto?

Dit betekent dat u meer dan $25 per dag verliest als u een luxe auto koopt. Om niet zoveel geld te verliezen, financieren de meeste kopers van luxeauto’s hun auto. Naast financiering schrijven ze de auto ook af als bedrijfskosten, wat de hele beproeving een beetje aannemelijker maakt.

Het is ook belangrijk op te merken dat de meeste kopers van luxe auto’s de neiging hebben om hun auto’s te financieren op een relatief korte termijn in vergelijking met de meeste kopers, wat betekent dat ze lagere tarieven zullen betalen in vergelijking met de massa-markt autokopers.

De duurste luxeauto’s met een beperkte oplage, gemaakt door dure merken, zijn anders omdat auto’s als deze niet zoveel waarde verliezen als de meeste luxeauto’s. Dit betekent dat mensen meer bereid zijn om voor dit soort auto’s te betalen omdat ze ook vaak als investering worden gebruikt.

FAQ Sectie

Wat zijn de populairste luxe auto’s in de VS?

Volgens enkele online bronnen geven de meeste Amerikanen de voorkeur aan luxewagens van Lexus, Tesla, BMW en Mercedes. De Tesla Model 3 is de nummer 1 best verkochte luxe auto in de VS voor 2020 met meer dan 200k verkochte eenheden. De tweede plaats is weggelegd voor de Lexus RX met meer dan 100k verkochte exemplaren.

De populairste verkochte luxeauto’s van BMW in de VS zijn de BMW X3 met 60k verkochte eenheden en de BMW X5 met meer dan 50k verkochte eenheden. De populairste luxewagen van Mercedes is de Mercedes GLC compacte SUV. Mercedes heeft voor heel 2020 meer dan 50k exemplaren van de Mercedes Benz GLC in de VS afgeleverd.

  Wat is de meest comfortabele auto voor senioren?

Wat zijn de goedkoopste luxeauto’s die momenteel in de VS te koop zijn?

Als u een echte luxe auto wilt, maar u wilt geen enorme bedragen betalen, zijn er een paar legitieme luxe auto’s die u voor relatief betaalbare prijzen kunt kopen. Als u een gloednieuwe luxe Mercedes wilt, moet u zeker eens kijken naar de Mercedes Benz A-Klasse sedan die ongeveer $32k nieuw kost.

De goedkoopste luxe auto aangeboden door Lexus is de Lexus UX die ook begint bij $ 32k. Je kunt de Cadillac CT4 krijgen voor ongeveer hetzelfde bedrag als deze twee. De Audi A3 is duizend dollar duurder terwijl de BMW X1 compacte SUV rond de $35k kost.

Heeft het zin om een luxe auto te kopen?

Luxeauto’s zijn zoals de naam misschien al doet vermoeden – luxegoederen. Ze zijn niet noodzakelijk, en sommigen zouden zelfs kunnen beweren dat luxeauto’s niets anders zijn dan geldverspilling. Niemand kan echter ontkennen dat het rijden in een luxeauto u een unieke ervaring biedt die niet geëvenaard kan worden door een meer waardegerichte auto.

Als de prijs dus te rechtvaardigen is, is het de moeite waard om een luxe auto te kopen. Hoe het ook zij, het is nooit een goed idee om uw budget voor een luxe auto te overschrijden, want u moet de auto ook comfortabel kunnen onderhouden. Tenslotte moet u ook rekening houden met een forse afschrijving, want dat is iets waar de meeste luxe auto’s tegenwoordig mee te kampen hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts