Dodge Avenger betrouwbaarheid

De Avenger is een vierdeurs sedan, die in 2014 uit productie werd genomen, maar het is een goede optie als een gebruikte auto. De auto had veel functies voor zijn categorie. Het uiterlijk van de auto is ook geweldig met zijn lange voorkant. De auto is ook geweldig op het gebied van prestaties.

Overzicht

De auto is beroemd vanwege zijn gebruik in de autosport. De tweede generatie had vele uitrustingsniveaus, en hij had ook een snelle 3.6 L Pentastar V6 motor. Hij heeft een automatische 6-versnellingsbak of een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De auto heeft veel kenmerken met een grote naam in veiligheid en betrouwbaarheid.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is erg belangrijk bij het kopen van een oude auto. Dodge is nooit het meest betrouwbare merk geweest, maar het heeft zijn betrouwbaarheid de laatste jaren verbeterd. Het staat in de top 10 van betrouwbare merken in de ranglijst van Consumer Reports. De Avenger is een oude, maar betrouwbare optie.
De Avenger heeft een geweldige betrouwbaarheidsscore van 4,0 van de 5,0 door Repairpal. De auto staat op 17 van de 36 compacte auto’s. De Avenger heeft een groot voordeel in zijn betrouwbaarheid vanwege zijn veiligheid ranking en lage onderhoudskosten. Het is echter geen kogelvrije auto, en hij heeft zeker een aantal kleine problemen.

Veiligheid

De Avenger presteerde behoorlijk in zijn crashtests en kreeg een algemene beoordeling van “Aanvaardbaar” in crashtests. De auto werd door IIHS gekozen tot “Top Safety Pick” omwille van zijn goede veiligheid. Hij beschikt ook over uitstekende rijhulpsystemen zoals ABS, tractiecontrole, elektronische stabiliteit, enz.

  BMW X6 betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Dodge wagens kosten meestal niet veel in vergelijking met geïmporteerde wagens. De onderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar, en ze zijn goedkoop ook. De Avenger is een oude auto, dus je zou een goed geconditioneerde auto moeten kopen om je kosten voor onderhoud en reparatie te minimaliseren. Desalniettemin heeft de Avenger een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $541, wat goed is.

FAQ

Is de Dodge Avenger een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Dodge Avenger is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Dodge Avenger?

De Dodge Avenger is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Mid-Size Cars

Wat zijn de pk’s in een Dodge Avenger en heeft hij een turbo?

De Dodge Avenger heeft 283 pk en 260 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.6 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Dodge Avenger?

13.5 Cubic Feet ( 0,382 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Dodge Avenger heeft 18 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Welke problemen hebben Dodge Avengers?

Transmissie problemen werden gemeld te hebben beïnvloed Avengers met automatische transmissies, met inbegrip van inconsistente schakelen respons en ruwe / grillig schakelen. Dit probleem was aanwezig in zowel de 1995-2000 jaar modellen en de 2008-2014 modeljaren. Het was echter een groot probleem voor de Dodge Avenger 2008.

  Dodge Challenger betrouwbaarheid

Wat is de levensverwachting van een Dodge Avenger?

Gemiddeld gaat een Dodge Avenger tussen 190.000 – 220.000 mijl mee. De Dodge Avenger moet ongeveer 0,26 keer per kalenderjaar naar de garage voor ongeplande reparaties. Er is een kans van 11% dat er een ernstig probleem optreedt. Bovendien betalen Dodge Avenger-eigenaars jaarlijks gemiddeld 542 dollar voor reparaties.

Hebben Dodge Avengers transmissieproblemen?

Dit is een veel voorkomend probleem bij auto’s dat makkelijk te herkennen is. Transmissie problemen in 2013 Dodge Avenger kan omvatten schakelen vertragingen of knarsen bij het versnellen, auto schudden op de wegen, fluitende geluiden of een brandende geur van onder de motorkap.

Waarom werd de Dodge Avenger stopgezet?

Dit model wordt afgeraden omwille van zijn lage Ratings. Dodge stopte de Avenger uit zijn mainstream product line-up na 2014. Echter, het was nog steeds beschikbaar in dag-verhuur wagenparken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts