Dodge Dart Betrouwbaarheid

Dodge is bekend om zijn auto’s met een hoog vermogen zoals de Charger en Challenger. Echter, de Dart was een budget compacte 4-deurs sedan auto gemaakt voor dagelijks gebruik en betrouwbaarheid. De auto heeft een aantal goede looks, en het interieur is ook aantrekkelijk voor een gebruikte auto. Hij werd in 2016 uit productie genomen, maar is nog steeds verkrijgbaar op de markt van oude auto’s.

Overzicht

De Dart werd in 2012 geïntroduceerd met als doel een goede dagelijkse rit met veel functies. tijdens zijn productie had hij vele uitrustingsniveaus. Er waren drie motortypes met 2.0 L I4 motor, 1.4 L turbo motor, en 2.4 L I4 motor. Er was zowel een handgeschakelde als automatische transmissie. De auto heeft ook een goed infotainmentsysteem.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is altijd belangrijk omdat goed betrouwbare auto’s minder problemen veroorzaken en minder geld kosten. Dodge staat bekend om zijn sportwagens, maar ze hebben de laatste tijd zeker hun betrouwbaarheidsscore verbeterd. Ze zijn genoemd in de top 10 betrouwbaarheid lijst door de Consumer Reports.
De Dart werd geïntroduceerd met het doel om betrouwbaar te worden, maar het is niet de beste betrouwbare optie. J.D Power beoordeelde zijn betrouwbaarheid met slechts 3 van de 5 sterren. Over het geheel genomen heeft hij een ondergemiddelde betrouwbaarheidsscore vanwege de vele problemen die zijn gemeld tegen de motor van de auto.

  Dodge Durango SRT 392 Betrouwbaarheid

Veiligheid

De betrouwbaarheidsscore is misschien niet de beste van de Dart, maar de veiligheidskenmerken en ratings zijn topklasse. Het is een 5-sterren veiligheidsauto, met zijn naam in de IIHS ‘Top Safety Pick in 2012. De auto heeft veel voorzieningen, waaronder standaard 10 airbags, een antiblokkeerremsysteem, hill-start assist, parkeerhulp, tractiecontrole, etc.

Onderhoud en reparatie

De Dart is uit productie genomen, dus het is zeker dat u een oude Dart zou kopen. Afhankelijk van de staat, zou u ongeveer 600 dollar per jaar moeten sparen voor al zijn onderhoud. De onderdelen zijn niet de duurste, maar de kans is groot dat de auto moet worden gerepareerd.

FAQ

Is de Dodge Dart een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Dodge Dart is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Dodge Dart?

De Dodge Dart is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Mid-Size Cars

Hoeveel pk heeft een Dodge Dart en heeft hij een turbo?

De Dodge Dart heeft 184 pk en 174 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.4 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Dodge Dart?

13.1 Cubic Feet ( 0,371 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Dodge Dart heeft 17 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Dodge Caliber Betrouwbaarheid

Hebben Dodge Darts veel problemen?

De 2013 Dodge Dart was de eerste die werd uitgebracht. Dit model had de meeste klachten op CarComplaints.com. Bijna 400 klachten werden ontvangen, waarvan de meeste draaiden om problemen met de transmissie en de ophanging. Transmissieproblemen lagen gemiddeld rond de 37.000 mijl, en de reparatiekosten bedroegen rond de 700 dollar.

Wat is er mis met Dodge Darts?

Sommige bestuurders hebben melding gemaakt van een stijf stuur- en remprobleem dat uit het niets lijkt te verschijnen. Deze drivability problemen zijn gekoppeld aan monteurs ‘lage oliedruk, slecht functionerende sensoren, en defecte bedrading. Sommige getroffen voertuigen kregen ook een software-update van hun motorcomputer.

Hoeveel mijl kan een Dodge Dart meegaan?

Een Dodge Dart gaat gemiddeld tussen 140.000 en 170.000 mijl mee. De Dodge Dart moet ongeveer 0,29 keer per kalenderjaar voor ongeplande reparaties naar de garage worden gebracht. Er is een kans van 13% dat er een ernstig probleem optreedt.

Is een Dodge Dart een goede tweedehands auto?

De 2015 Dart is een goede keuze als tweedehands compacte auto. Het sportieve rijgedrag van de Dart maakt het een leuke auto om mee te rijden. Beide zitrijen bieden voldoende hoofd- en beenruimte.

Heeft de Dodge Dart transmissie problemen?

Er zijn transmissieproblemen gemeld bij de Dart. Eigenaren melden dat hun auto’s moeilijk van parkeren naar rijden gaan. Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de transmissie of de koppeling tussen de shifter en de transmissie.

  Aston Martin Virage Betrouwbaarheid

Welke Dodge Dart motor is het beste?

De topmotor van de Dart is een Tigershark 2,4 liter viercilinder. Deze levert 184 pk en 171 pondvet koppel. De 2.4-liter kan worden besteld met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische 6-versnellingsbak, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts