Dodge Grand Caravan Betrouwbaarheid

De Dodge is onderdeel van Fiat Chrysler, dat veel ervaring heeft met het maken van minivans. De Grand Caravan is ook door Chrysler gemaakt voor Dodge, en het is een vrij goede minivan. De kwaliteit is goed, en hij kan zowel als gezinsauto of als personenbusje worden gebruikt.

Overzicht

De Grand Caravan minivan was in productie sinds 1984, en hij werd in 2020 uit productie genomen. De bestelwagen was verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus met verschillende motoren, van 2,8 l tot de grootste 4,0 l. De bestelwagen is geweldig qua voorzieningen en hij heeft ook niet te weinig vermogen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een minpunt voor minivans vanwege de hoge frequentie van het krijgen van reparaties. Dodge is een betrouwbaar merk en staat zelfs in de top 10 van betrouwbare merken in de VS. De Grand Caravan heeft een gemiddelde betrouwbaarheidsscore van 2,5 op 5,0 door J.D Power, en 4,0 op 5,0 door RepairPal.

Veiligheid

De veiligheid van Dodge auto’s is altijd goed geweest en ook de Grand Caravan heeft een prima veiligheidsscore van 4 van de 5 sterren door NHTSA. De auto scoort goed in de crashtests en heeft vele andere veiligheidsvoorzieningen zoals standaard airbags, ABS, elektronische stabiliteit en vele andere beschikbare veiligheidsvoorzieningen.

Afschrijvingspercentage

Doorgaans houden Dodge auto’s hun waarde en hebben ze een lager afschrijvingspercentage dan veel andere merken. Ook de Grand Caravan heeft een lager afschrijvingspercentage dan menig ander, namelijk 55% na 5 jaar. Dit is niet de beste, maar nog steeds beter dan velen.

  Dodge Challenger SRT Hellcat Betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

De Grand Caravan is door Dodge uit productie genomen, dus de onderhoudskosten zijn ook afhankelijk van de staat van de auto die u gaat kopen. Meestal hebben de Grand Caravans ongeveer $673 per jaar nodig voor al hun onderhoud en reparaties.

FAQ

Is de Dodge Grand Caravan een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Dodge Grand Caravan is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Dodge Grand Caravan?

De Dodge Grand Caravan is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Minivans 2WD

Wat zijn de pk’s in een Dodge Grand Caravan en heeft deze een turbo?

De Dodge Grand Caravan heeft 283 pk en 260 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.6 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Dodge Grand Caravan?

5,6 inch ( 14,22 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Dodge Grand Caravan heeft 17 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometer gaat een Dodge Grand Caravan mee?

De Dodge Grand Caravan, een stevige minivan, kan gemiddeld tussen de 200.000 en 250.000 mijl meegaan. Ze kunnen 13-17 jaar meegaan, afhankelijk van hoe ze rijden en hoe goed ze worden onderhouden. Dit is gebaseerd op 15.000 mijl per jaar.

  Ford Escape betrouwbaarheid

Hebben Dodge Grand Caravans transmissie problemen?

Er zijn transmissieproblemen gemeld bij Dodge Caravans vanaf 67.000 mijl. Als u op zoek bent naar een goedkope Dodge Grand Caravan, zijn de jaren 2002-2008 misschien niet de beste. Transmissieproblemen zijn een kenmerk van de Dodge Grand Caravan 2013.

Waarom zijn Dodge Caravans zo slecht?

De Grand Caravan werd voor het eerst geïntroduceerd in 2008 met de meest recente updates. Bestuurders uiten een verscheidenheid aan klachten. Remslijtage, motorstoring, afslaan van de motor, haperende transmissie en een defecte airco zijn enkele van de meest voorkomende klachten.

Welk jaar Dodge Caravans vermijden?

De Dodge Grand Caravan 2011 is het slechtste modeljaar. Dit komt vooral omdat de bestelwagen 50.000 tot 60.000 mijl heeft, en niet het model met de hogere kilometerstand. Maar ook al zijn de 2008 en 2005 modellen geen grote voorbeelden van betrouwbare voertuigen, het zijn nog steeds goede keuzes.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts