Een tweedehands Ford Kuga kopen – dingen die je moet controleren

Ford Kuga

Als je overweegt om een tweedehands Ford Kuga te kopen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een aankoopbeslissing neemt. Hoewel de Kuga bekend staat om zijn betrouwbaarheid en indrukwekkende prestaties, kan het kopen van een gebruikte auto ook risico’s met zich meebrengen. Het is essentieel om de staat, geschiedenis en prestaties van de auto te beoordelen om een probleemloze eigendomservaring te garanderen.

Sinds zijn introductie in 2008 is de Ford Kuga uitgegroeid tot een van de populairste compacte crossover SUV’s van Ford en ergens in 2023 komt er een nieuwe, bijgewerkte Kuga. De Kuga is in de VS ook verkrijgbaar onder de naam Ford Escape, want deze twee zijn losjes gebaseerd op hetzelfde platform, wat betekent dat ze veel onderdelen met elkaar delen.

In dit artikel vertellen we je wat je moet doen bij het kopen van een tweedehands Ford Kuga – Dingen die je moet controleren! Het eerste dat je moet controleren is de onderhoudshistorie van de auto, want die vertelt je hoe goed de auto is en is geweest tijdens zijn levensduur. De kilometerstand is ook heel belangrijk, want veel auto’s krijgen problemen als ze veel kilometers maken.

De mechanische staat van de auto moet ook worden gecontroleerd, dus controleer het elektrische systeem en de aandrijflijn, want deze twee zijn meestal het meest problematisch. Controleer ook de kwaliteit van de lak en de algehele afwerking om te zien hoe goed de vorige eigenaar de auto heeft behandeld.

Onderhoudshistorie

De onderhoudshistorie (voertuighistorie) is een waardevol inzicht in hoe goed de auto is onderhouden en laat zien of er belangrijke reparaties of onderhoudstaken zijn uitgevoerd. Een grondige onderhoudshistorie moet regelmatig onderhoud, door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurten, verslagen van reparaties of vervangingen en documentatie van eventuele terugroepacties bevatten.

  Wat is het Ford Tremor Pakket

Door de onderhoudshistorie te bekijken, kun je vertrouwen krijgen in de algehele staat van de auto en nagaan of er goed voor is gezorgd. Het is aan te raden om een professionele monteur te raadplegen voor een uitgebreide evaluatie van de auto die verder gaat dan alleen de onderhoudsgegevens.

Kilometerstand

De kilometerstand is ook een van de belangrijkste aspecten bij het kopen van een tweedehands auto, omdat algemeen wordt aangenomen dat een auto met meer kilometers meer problemen zal hebben. Hoewel dat over het algemeen juist is, geeft alleen de kilometerstand je niet alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoopbeslissing te nemen.

Hoe dan ook, je moet uitkijken voor exemplaren met een verdacht lage kilometerstand op de kilometerteller, want er zijn in Europa veel gevallen gemeld waarbij de kilometerstand is teruggedraaid. Neem je auto daarom mee naar een monteur die je vertrouwt of rechtstreeks naar Ford en zij kunnen je hier meer over vertellen. Overweeg ook om apps van derden te gebruiken, zoals Car Vertical.

Mechanische staat

Controleer de motor op tekenen van lekkage, zoals vlekken van olie of koelvloeistof. Kijk naar versleten riemen, losse verbindingen, turbogat of zichtbare schade. Start de motor en luister naar ongewone geluiden, overmatige trillingen of rook. Kijk ook naar de transmissie, want je wilt er zeker van zijn dat er geen schokken, vertragingen of harde schakelingen zijn.

De ophanging en stuurinrichting zijn ook belangrijk, dus let op vreemde verschijnselen of onregelmatigheden op ruwer terrein. Elektrische systemen zijn vaak de systemen waarover het meest geklaagd wordt in de Ford Kuga, dus test de auto op het leeglopen van de accu, de stroomvoorziening van de accessoires, de stroomvoorziening van de stuurbekrachtiging en al het andere dat je kunt vinden tijdens het testen van de auto.

  Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

Verf- en afwerkingskwaliteit

Inspecteer de buitenlak zorgvuldig op krassen, deuken en roest. Verkeerde kleuren of verfbubbels kunnen duiden op eerdere slordige reparaties. Controleer de uitlijning en gaten van de carrosseriepanelen op tekenen van ongelukken of reparaties. Let op roest of corrosie op de auto, vooral rond de wielkasten en aan de onderkant. Controleer het glas, de ruiten en de bekleding aan de buitenkant op schade of slechte staat.

Vooral bij nieuwere modellen met niet al te veel kilometers op de teller zou je je zorgen moeten maken over noemenswaardige lakproblemen of een slechte bouwkwaliteit. Roest is geen opvallend probleem voor de Ford Kuga omdat het een auto uit de 21e eeuw is, maar als je roest tegenkomt, moet je daarom extra voorzichtig zijn.

FAQ

Nieuwe vs Gebruikte Ford Kuga?

Als je moet kiezen tussen een nieuwe of een gebruikte Ford Kuga, moet je met een aantal belangrijke factoren rekening houden. Kiezen voor een nieuwe Ford Kuga biedt de nieuwste functies, technologie en garantiedekking, samen met de mogelijkheid om de auto aan te passen aan uw voorkeuren.

Een gebruikte Ford Kuga biedt echter kostenbesparingen dankzij de lagere aankoopprijs en lagere afschrijving. Ook de verzekerings- en registratiekosten kunnen lager zijn. Door onderzoek te doen naar de geschiedenis van het voertuig en te zorgen voor een grondige inspectie, kan een gebruikte Ford Kuga een goede waarde en betrouwbaarheid bieden. Uiteindelijk hangt de keuze af van je budget en prioriteiten en hoe geïnteresseerd je bent in 2023 nieuwe autoprijzen.

Welke Ford Kuga-motor is het beste?

De Ford Kuga is verkrijgbaar met benzinemotoren, dieselmotoren en plug-in hybride motoren, wat betekent dat er heel wat keuzes te maken zijn. De EcoBoost benzinemotoren bieden een balans van vermogen, efficiëntie en responsieve prestaties. De EcoBlue-dieselmotoren bieden een hoog koppel, een laag brandstofverbruik en zijn geschikt voor lange afstanden en slepen.

  Alles over 2023 Ford F-350

De hybride-opties combineren verbrandingsmotoren met elektromotoren voor een lager brandstofverbruik en minder uitstoot. De keuze van de beste motor voor een Ford Kuga hangt af van factoren zoals het gewenste vermogen, brandstofefficiëntie en milieuoverwegingen. Dieselmotoren zijn het beste voor op de snelweg, benzinemotoren zijn beter voor in de stad en hybrides zijn het beste in het algemeen, maar alleen als ze als hybride worden gebruikt!

Is de Ford Kuga ruim?

Ja, de Ford Kuga biedt een ruim interieur dat plaats biedt aan zowel passagiers als vracht. Als compacte SUV biedt hij voldoende ruimte voor inzittenden op zowel de voor- als de achterbank. De zitpositie is verhoogd, wat een indrukwekkend zicht op de weg biedt en het gevoel van ruimte in het interieur versterkt.

De Kuga biedt ook verstelbare zitconfiguraties en voldoende beenruimte, zodat passagiers tijdens lange reizen comfortabel zitten. Op het gebied van laadruimte biedt de Ford Kuga een royale hoeveelheid opslagcapaciteit. De achterbank kan neergeklapt worden om een grotere laadruimte te creëren, zodat grotere voorwerpen vervoerd kunnen worden, terwijl de kofferbak meer dan goed genoeg is voor het formaat van de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts