Een tweedehands Kia EV6 kopen – dingen die je moet controleren

De Kia EV6 is een van de best presterende, efficiënte, ruime en praktische auto’s in zijn klasse. Ondanks het feit dat hij zijn concurrenten in deze categorie evenaart, is deze EV veel goedkoper dan de meeste van zijn concurrenten. Maar welke dingen moet je controleren bij het kopen van een gebruikte Kia EV6?

Dingen die je moet controleren voordat je een tweedehands Kia EV6 koopt zijn het modeljaar, de staat van het interieur en exterieur, de kilometerstand, de veiligheidsvoorzieningen, de keuring door een monteur en de geschiedenis van het voertuig. Door deze dingen te controleren weet de koper of de auto het kopen waard is of niet.

Wat moet je controleren voor je een tweedehands Kia EV6 koopt?

Modeljaar

Meest betrouwbare modeljaar

Hoewel de Kia EV6 nog maar twee jaar in productie is, zijn niet alle modeljaren even betrouwbaar. Het meest betrouwbare modeljaar van de Kia EV6 is modeljaar 2023. Deze auto is zeer betrouwbaar met een paar problemen. De fabrikant heeft veel verbeteringen aangebracht ten opzichte van het basismodeljaar, waardoor deze auto betrouwbaarder is dan zijn voorganger.

Minst betrouwbare modeljaar

Met slechts twee modeljaren op de markt is het makkelijker om te zeggen welk modeljaar betrouwbaarder is dan het andere. Zoals de meeste eerste auto’s heeft de Kia EV6 uit 2022 iets meer problemen. Dit betekent echter niet dat deze auto niet betrouwbaar is. De 2022 Kia EV6 is nog steeds betrouwbaarder dan de meeste auto’s, hoewel hij meer problemen heeft dan zijn broers en zussen.

Staat van het exterieur

Als je klaar bent met het kijken naar modeljaren, is het ook belangrijk om naar de buitenkant van de auto te kijken. Enkele dingen waar je op moet letten zijn frameproblemen, lakschade, roest, de staat van de banden en de staat van de accu van de auto. Zo weet je of de auto goed is onderhouden of niet. Als er onderdelen beschadigd of in slechte staat zijn, moet de eigenaar ze vervangen of repareren voordat hij de auto krijgt.

  Kia Cadenza Betrouwbaarheid

Staat van het interieur

Hoewel het een goed idee is om de buitenkant van de auto te bekijken, moet je ook het interieur van de auto goed bekijken. Controleer de bekleding en zorg ervoor dat die in goede staat is. Controleer bovendien of alle infotainmentfuncties en knoppen in de auto goed werken. Controleer ook of de elektronica in het interieur goed werkt.

Veiligheid

Nog iets dat je moet controleren als je een tweedehands Kia EV6 koopt, zijn de veiligheidsvoorzieningen waarmee de auto is uitgerust. Alle modellen zijn bijvoorbeeld uitgerust met automatische noodstopfunctie, rijstrookassistent en intelligente snelheidsbegrenzer. Als je echter meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen wilt, zoals dodehoekbotsingvermijding en waarschuwing voor kruisend verkeer achter, moet je misschien kiezen voor geavanceerdere uitvoeringen.

Kilometerstand

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een tweedehands Kia EV6 is de kilometerstand. De kilometerstand van de auto is belangrijk omdat je dan weet wanneer je bepaalde problemen kunt verwachten. Bovendien, hoe meer kilometers, hoe goedkoper de auto zal zijn. EV’s met een hogere kilometerstand hebben vaak zwakkere batterijen omdat ze meer laadcycli hebben.

Inspectie door een monteur

Als je denkt dat je de auto van je dromen hebt, moet je een professionele monteur bezoeken voor een controle. Dit is belangrijk omdat ze eventuele onderliggende problemen of gebieden kunnen vinden die in de toekomst problemen kunnen opleveren.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Geschiedenis van het voertuig

Tot slot is het cruciaal om de geschiedenis van de auto te bekijken, omdat je dan weet of de auto grote reparaties heeft gehad of betrokken is geweest bij een ernstig ongeluk. Vermijd altijd auto’s die een ongeval hebben gehad omdat ze onderliggende problemen kunnen hebben die kunnen opduiken wanneer u ze het minst verwacht.

FAQ

Is de Kia EV6 het kopen waard?

Dat hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, moderne, ruime en leuk rijdende auto, dan zal de Kia EV6 je zeker bevallen. Maar als je op zoek bent naar een luxueuze, snellere en krachtige auto, dan kun je beter ergens anders kijken.

Hoe betrouwbaar is de Kia EV6?

De Kia EV6 behoort tot de vijf meest betrouwbare compacte crossover SUV EV’s op de markt volgens de meeste betrouwbaarheidsinstanties. Consumer Reports heeft de Kia EV6 uit 2022 bijvoorbeeld een hoge score van 84 van de 100 punten gegeven. Dit betekent dat deze auto zeer betrouwbaar is en een van de beste in zijn klasse.

Hoeveel kilometer gaat de Kia EV6 mee?

Net als andere Kia-auto’s wordt ook van de Kia EV6 verwacht dat hij lang meegaat, omdat hij gemaakt is van hoogwaardige materialen en onderdelen. Net als alle Kia EV’s heeft de EV6 een batterijgarantie van 10 jaar of 100.000 kilometer. Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud zou de Kia EV6 dus tussen de 300 en 500 kilometer meegaan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia EV6?

De Kia EV6 mag dan wel een moderne, stijlvolle, betrouwbare en verfijnde crossover SUV zijn, maar hij heeft ook meerdere problemen. Enkele van de meest voorkomende problemen met de Kia EV6 zijn problemen met brandstof, remmen, opladen, verwarming, airconditioner, elektrisch systeem en buitenverlichting.

  Veel voorkomende problemen met de Kia Rio

Is onderhoud van de Kia EV6 duur?

Nee, het onderhouden van de Kia EV6 is niet duur. Gemiddeld kost het ongeveer $474 per jaar om de Kia EV6 te onderhouden. Dit is lager dan het gemiddelde in de industrie, waardoor deze auto goedkoper is in onderhoud. Bovendien hebben veel betrouwbaarheidsinstanties deze auto een hoge rating gegeven, omdat hij de minste problemen registreert.

Conclusie

Nu je een aantal dingen weet die je moet controleren bij een gebruikte Kia EV6, moet het uitzoeken van een betrouwbare en duurzame Kia EV6 modeljaar geen probleem zijn. Enkele dingen die je moet controleren zijn de betrouwbaarheid van het modeljaar, de staat waarin het interieur en exterieur van de auto verkeren, de kilometerstand, de veiligheidsvoorzieningen, de geschiedenis en de inspectie.

Over het algemeen is de Kia EV6 nog steeds een nieuw model op de markt met weinig occasions. Desondanks is het nog steeds een van de beste en meest betrouwbare compacte crossover SUV’s op de markt. De 2023 Kia EV6 is het meest betrouwbare modeljaar, terwijl de 2022 Kia EV6 het minst betrouwbare modeljaar is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts