Een tweedehands Skoda Superb kopen – dingen om te controleren

Skoda Superb

De Skoda Superb biedt limo-achtige ruimte voor een betaalbare prijs. Hij is ook strak met meerdere motoropties. Maar is een tweedehands Skoda Superb het kopen waard? Wat zijn de dingen die je moet controleren bij een tweedehands Skoda Superb?

Enkele zaken waar je naar moet kijken bij een tweedehands Skoda Superb zijn de staat van de motor, versnellingsbak en koppeling, carrosserie, interieur, exterieur en wielen en banden. Verder moet je ook de autopapieren en de voertuighistorie controleren en een proefrit maken in de auto.

Dingen die je moet controleren voordat je een tweedehands Skoda Superb koopt

Motor

De motor is de hartslag van de auto. Dus als je op zoek bent naar een tweedehands Skoda Superb, is dit het eerste onderdeel dat je moet inspecteren. Merk op dat de Skoda Superb 1.8 TSI-motor de slechtste van allemaal is, omdat hij verschillende problemen heeft.

Verder is het ook van vitaal belang om de hogedruk brandstofleidingen te inspecteren als je van plan bent om het 2009 of 2011 gebruikte Skoda Superb model te kopen. Het probleem van lekkage is zeer ernstig in deze modeljaren, vooral bij modellen die op benzine rijden.

Carrosserie

Een ander punt dat je moet controleren bij een tweedehands Skoda Superb is de carrosserie. Dit is een van de gemakkelijkste dingen om op te letten bij een tweedehands auto. Aangezien de Skoda Superb een grote en ruime auto is, moet je goed kijken of er beschadigingen of krassen zijn. Dit kan erop wijzen of de auto betrokken is geweest bij een ongeluk of niet.

Zoek naar tekenen van overspuiten of vervangende panelen. Let op: Skoda Superb-onderdelen zijn vrij duur en dat geldt ook voor het onderhoud.

  Veel voorkomende problemen met Skoda Rapid

Versnellingsbak en koppeling

De DSG-versnellingsbak is een van de veelvoorkomende problemen waarmee Skoda Superb-gebruikers meestal te maken krijgen. U kunt het dus niet over het hoofd zien, want het kan leiden tot ernstige en dure reparaties als het beschadigd is of niet goed werkt. De meest getroffen modeljaren zijn die tussen 2008 en 2011. Bovendien komt het vaak voor bij de 3T Superb met de 7-traps DQ200 DSG.

In 2013 publiceerde Skoda een terugroepactie voor Skoda 3T Superb-modellen met de 7-traps DQ200 DSG. Controleer daarom voordat je een tweedehands Superb uit 2008 tot 2011 koopt of dit probleem is verholpen.

Exterieur

Zoals bij elke tweedehands auto, moet je ook de buitenkant van een gebruikte Skoda Superb controleren. Je moet de carrosserie, spiegels, panelen, kofferruimte, koplampen en zelfs het zonnedak inspecteren. Je moet echter meer aandacht besteden aan de panelen, achterklep en bumper.

Skoda-gebruikers hebben melding gemaakt van verkeerd uitgelijnde panelen, een beschadigde achterklep en een verroeste bumper. Controleer of deze onderdelen in goede staat zijn of zijn vervangen.

Interieur

Als je klaar bent met het inspecteren van de buitenkant, moet je het interieur grondig controleren. Kijk naar de stoelen, de elektronica, het dak en zelfs het tapijt. Zorg ervoor dat de zetels goed inklappen en dat het tapijt in de cabine en kofferruimte in goede staat is. Kijk bovendien of er vlekken op de stoelbekleding of het tapijt zitten. Controleer bovendien of alle elektronica in de auto werkt.

Wielen en banden

Wielen en banden zijn ook zeer belangrijke onderdelen om te controleren bij het kopen van een tweedehands auto. Je wilt niet de verkeerde wielen of versleten wielen op de auto hebben. Veel Skoda Superb-gebruikers hebben geklaagd over overmatige bandenslijtage. Je moet dus de profieldiepte van de band en de sporing van de wielen controleren. Controleer bovendien of de lichtmetalen velgen beschadigd zijn.

  Veel voorkomende problemen met de Skoda Kodiaq

Testrit

Nadat u de auto van binnen en buiten hebt geïnspecteerd, is het nu tijd om een proefrit te maken. Controleer of de motor soepel rijdt en of de auto goed stuurt. Het is belangrijk om een deskundig oordeel te hebben, dus laat een monteur met uw auto rijden voor een second opinion.

Voertuiginspectie en geschiedenis

Als de auto goed rijdt, moet u de geschiedenis van de auto controleren. U wilt niet investeren in een auto die in korte tijd van verschillende bestuurders is geweest. Bovendien is het belangrijk om te weten welke problemen de auto de voorbije jaren heeft gekend en of de auto al bij een ongeval betrokken is geweest.

Documenten

Het laatste dat je moet controleren bij een tweedehands Skoda Superb is de documentatie. Je wilt niet investeren in een gestolen auto of een auto met gerechtelijke problemen. Doe dus een achtergrondcheck en zoek uit of de auto verzekerd is.

FAQ

Is een gebruikte Skoda Superb betrouwbaar?

Dat hangt af van hoe de vorige gebruiker de auto heeft onderhouden. Maar als de auto goed onderhouden is, zou hij betrouwbaar moeten zijn. De Skoda Superb is namelijk een van de meest betrouwbare Skoda-modellen op de markt. En met de juiste verzorging en het juiste onderhoud zou deze auto meer dan 200.000 km moeten rijden.

Wat zijn de veiligheidskenmerken van de Skoda Superb?

Of hij nu nieuw of tweedehands is, de Skoda Superb is uitgerust met een aantal eersteklas veiligheidsvoorzieningen. Hij werd ook bekroond met een EURO NCAP-score van 5 sterren. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto is uitgerust zijn elektronische stabiliteitscontrole, Lane Keep Assist, aandachtsdetectie voor de bestuurder, automatische noodstop in de stad, airbags, achteruitrijcamera, dodehoekwaarschuwing en automatische noodstop voor kwetsbare weggebruikers.

  Skoda 7-traps DSG versnellingsbak problemen

Hoeveel kost een tweedehands Skoda Superb?

De Skoda Superb is een veelgebruikte auto in de taxibranche in Europa. Daarom zijn sommige van zijn tweedehandsauto’s zelfs duurder dan sommige nieuwere Skoda Superb-modellen. In het Verenigd Koninkrijk heeft een gebruikte Skoda Superb een prijsklasse tussen £1.500 en £52.999. De prijs van een gebruikte Skoda Superb hangt af van hoe goed de auto onderhouden is en van het model.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Superb?

De Skoda Superb mag dan een uitstekende middenklasser zijn, hij heeft ook een aantal problemen. Enkele van de problemen zijn motorproblemen, airbagproblemen, problemen met de gordelspanner, rolluiken van de achterwiellagers, elektrische problemen en problemen met de DSG-versnellingsbak.

Slotopmerkingen

Een tweedehands Skoda Superb kopen kan een hele klus zijn. Maar als je de auto goed inspecteert, kun je een goede, betrouwbare en duurzame auto kopen. Het eerste wat je moet controleren bij de Skoda Superb is de staat van de motor, gevolgd door de versnellingsbak. Vervolgens moet je het interieur van de auto controleren, met name de gordelspanners. En als je klaar bent, kun je een proefrit maken om het gevoel en comfort van de auto te ervaren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts