Ford Edge te vermijden jaren – De beste en slechtste jaren

Ford Edge

De Ford Edge is op de markt van 2006 tot op heden. De Ford Edge is een uitzonderlijke midsize crossover SUV met high-end functies en een ruime cabine. Hij is ook praktisch, waardoor het een goede keuze onder gezinnen. Niet alle Ford Edge modeljaren zijn echter goed, want sommige zijn betrouwbaar, terwijl andere dat niet zijn. Dus, welke Ford Edge jaren moet je vermijden?

Als u van plan bent om te investeren in een Ford Edge, moet u weten dat sommige modeljaren de moeite waard zijn om in te investeren, terwijl andere dat niet zijn. De beste Ford Edge jaren om in te investeren zijn 2014, 2018, 2019, 2021, en 2022 modeljaren. Integendeel, je moet wegblijven van 2011, 2012, 2013, 2015, en 2016 Ford Edge modeljaren.

De beste Ford Edge modeljaren

2014

Het Ford Edge modeljaar 2014 maakt deel uit van de tweede generatie Ford Edge. Deze auto is verfijnder dan de Ford Edge-modellen van de eerste generatie. Hij is opnieuw ontworpen met een explorer-achtige grille, LED-combinatiekoplampen en nieuwe koplampen.

Net als de meeste auto’s op deze lijst, meldt de 2014 Ford Edge een paar problemen, waardoor het een van de meest betrouwbare Ford Edge-modellen op de markt is. Enkele van de veel voorkomende problemen waarmee de 2014 Ford Edge wordt geleverd zijn transmissieproblemen, likkende geluiden uit het wielgebied terwijl de auto rijdt, en slechte pasvorm van de hemelbekleding.

2018

De Ford Edge is een ander uitzonderlijk en goed gebouwd Ford Edge-model. Het wordt geleverd met superieure rijeigenschappen en expansieve laadruimte. Ondanks dat hij betrouwbaar is, ondervindt dit modeljaar ook problemen, zoals gevaarlijke elektrische systemen, schemerige buitenverlichting en een defecte transmissie.

2019

De 2019 Ford Edge staat bekend om zijn veelzijdige ontwerp en uitstekende infotainmentsysteem. Hij wordt ook geleverd met een zuinige basismotor en hij is comfortabel. Ondanks dat het een betrouwbare auto is, was er in dit modeljaar een terugroepactie omdat de gordelspanner van de bestuurdersgordel niet goed was geïnstalleerd.

  Ford Maverick Betrouwbaarheid

2021

Als u een soepele, prestatiegerichte en comfortabele rit voor uw gezin wilt, is de 2021 Ford Edge de perfecte auto. Hij werd echter ook teruggeroepen omdat een onvoldoende hoeveelheid smeermiddel in de achteraandrijving tot het vastlopen van de achteras kan leiden.

2022

De 2022 Ford Edge is niet alleen geavanceerd, maar ook een plezier om in te rijden. Hij beschikt over functies zoals automatische noodstop, dodehoekbewaking, lane keep assist, en nog veel meer. In tegenstelling tot de meeste auto’s op deze lijst, hebben de gebruikers van de 2022 Ford Edge slechts een handvol problemen gemeld die verband houden met de motor.

De slechtste Ford Edge model jaren

2011

De 2011 Ford Edge maakt deel uit van de eerste generatie Ford Edge. De meeste Ford Edge modellen met problemen zijn van de eerste generatie. Bovendien is het modeljaar 2011 een van de slechtste, omdat er meer dan 400 klachten werden geregistreerd. Het belangrijkste probleem met dit modeljaar is het blijven branden van het deur-ajar lampje.

2012

Net als zijn voorganger heeft ook de Ford Edge 2012 verschillende problemen, met meer dan 200 geregistreerde problemen. De meest voorkomende zijn echter problemen met de bekrachtiger, klikkende geluiden van het wiel terwijl de auto rijdt. Hij heeft ook problemen met de transmissie.

2013

Dit is het meest problematische Ford Edge model op de markt. Gebruikers hebben meer dan 500 problemen geregistreerd, waardoor dit het slechtste Ford Edge modeljaar is. Enkele veel voorkomende problemen met de 2013 Ford Edge zijn klikkend geluid, transmissieproblemen, problemen met de deurvergrendeling, transmissieproblemen en problemen met de bekrachtiger.

  Ford Ranger betrouwbaarheid

2015 & 2016

De 2015 en 2016 Ford Edge modellen zijn ook onbetrouwbaar omdat ze met veel problemen komen. Ze zijn echter niet zo slecht als de 2011 en 2013 modeljaren. Maar toch zijn ze vrij kostbaar om te hebben omdat je met meer problemen te maken krijgt dan de gemiddelde Ford Edge problemen.

FAQ

Heeft de Ford Edge veel problemen?

In tegenstelling tot veel Ford modellen, registreert de Ford Edge niet veel problemen. Het is betrouwbaarder dan Ford Kuga en andere Ford SUV’s. Een van de meest voorkomende problemen die de Ford Edge registreert zijn elektrische problemen. Het heeft ook transmissie problemen, motorproblemen, en nog veel meer.

Wat is een hoge kilometerstand voor de Ford Edge?

Wanneer een Ford Edge meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd, wordt dit beschouwd als een hoge kilometerstand. Dit komt omdat de meeste Ford Edge modellen serieuze problemen beginnen te krijgen na 100k mijl. Maar als de auto goed onderhouden is, kunnen er serieuze problemen optreden na 150k mijl.

In welk jaar had de Ford Edge problemen met de transmissie?

Ford Edge modellen gemaakt tussen 2011 en 2013 hadden veel transmissie problemen. De fabrikant moest verschillende auto’s terugroepen en het probleem verhelpen. Niettemin, het 2018 Ford Edge modeljaar meldde ook verschillende transmissieproblemen, zoals knarsen tijdens acceleratie, schakelvertragingen en de auto schudde op de weg.

Is de Ford Edge het kopen waard?

De Ford Edge is het kopen waard als u een ruime, betrouwbare, comfortabele en praktische midsize crossover SUV wilt. Maar als u een luxueuze, stijlvolle, en high-performance auto wilt, dan is dit niet de auto voor u. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een ondermaatse interieur kwaliteit en het niet zo goed presteert als de meeste van zijn concurrenten.

  Ford Super Duty betrouwbaarheid

Houdt de Ford Edge zijn waarde in de loop der jaren?

De meeste Ford modellen houden hun waarde niet omdat ze niet erg betrouwbaar of praktisch zijn. Dat is echter niet het geval met de Ford Edge, want die houdt zijn waarde goed vast. Het is een van de Ford modellen met de beste restwaarde. Zo wordt deze auto verkocht voor 79% van de prijs van een nieuwe Ford Edge.

In vijf jaar tijd zou de Ford Edge met ongeveer 51% zijn afgeschreven, wat niet zo geweldig is, maar oké. Dus, de restwaarde van de Ford Edge zou rond de 18.000 dollar moeten liggen. Maar als de auto goed onderhouden is en in goede staat verkeert, kan dat zelfs nog meer zijn.

Conclusie

Voordat je investeert in een Ford Edge SUV, is het belangrijk om enkele van de meest en minst betrouwbare modeljaren te kennen. Dit zal u helpen om een auto te kiezen met minder problemen en minder uitgaven op de lange termijn. Terwijl sommige modeljaren zoals 2013, 2011, en 2012 veel klachten hebben, melden modeljaren zoals 2009, 2017, en 2021 minder problemen.

Ondanks dat sommige Ford Edge modeljaren minder problemen hebben dan andere, hangt de algehele duurzaamheid van deze SUV af van hoe goed u hem onderhoudt en uw rijgewoonten. Als u uw auto regelmatig onderhoudt en goede rijgewoonten aanleert, zou hij een zeer lange tijd mee moeten gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts