Ford Escape hybride problemen

Ford Escape hybride problemen

De Ford Escape is een compacte familie crossover die sinds het jaar 2000 door Ford wordt gemaakt. Het allernieuwste Escape-model is ontworpen in samenwerking met Mazda, wat betekent dat het veel van zijn onderdelen deelt met de Mazda Tribute en de Mazda Mariner. De Escape is nu aan zijn vierde generatie toe en is een vrij populaire auto bij veel gezinnen in de VS.

De Ford Escape wordt geleverd met een paar verschillende motorconfiguraties en degene waar we het nu over zullen hebben is de hybride motor optie. Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de Escape hybride vrij behoorlijk te zijn, maar er zijn enkele problemen die de moeite waard zijn om over te praten. De auto was ook onderdeel van een paar terugroepacties toen de laatste generatie uitkwam, maar de huidige auto’s zijn veel beter.

De meest voorkomende Ford Escape hybride problemen hebben te maken met de remmen, de stuurbekrachtiging en de motorkoeling. We moeten ook melding maken van problemen met de hoogspanningsbatterijen, die kunnen leiden tot een plotseling verlies van motorvermogen. Tenslotte moeten we ook de problemen met de krukas vermelden, omdat dit het probleem was dat Ford ertoe aanzette om een aantal Escape hybride modellen terug te roepen.

Al met al is de Escape hybride een degelijke auto, maar je moet hem wel goed onderhouden als je wilt dat hij lang meegaat. Hybrides zijn erg complex en dat betekent dat er veel dingen mis kunnen gaan. Als je echter je best doet, zou je lang van de auto moeten kunnen genieten.

  Is de Ford EcoSport een goede auto?

Ford Escape Hybrid – Problemen met de remmen

Problemen met de remmen lijken de meest voorkomende problemen te zijn die gemeld worden voor de Escape Hybrid. Veel eigenaren klagen over het feit dat de auto waarschuwingslampjes “Service Brake System” en “ABS”-waarschuwingen geeft. Er kunnen vele redenen zijn waarom deze problemen zich voordoen, dus breng uw auto naar een dealer om het te laten repareren.

Volgens een Ford specialist is de oplossing waarschijnlijk het vervangen van de remvacuümpomp, de hoofdremcilinder of de ABS-module. Het is echter niet altijd 100% zeker dat deze uw problemen zullen oplossen, vooral als u een auto bezit met meer kilometers op de klok. Wat u ook besluit te doen, een grondige dealercontrole is op zijn plaats.

Ford Escape Hybrid – Problemen met de stuurbekrachtiging

De stuurinrichting van een auto is een van de belangrijkste onderdelen. Zonder een volledig functionerende stuurbekrachtiging is de kans groot dat u de auto niet 100% onder controle heeft. Dit is duidelijk een enorm probleem dat onmiddellijk moet worden aangepakt. Ook de Ford Escape lijkt last te hebben van problemen met de stuurbekrachtiging.

Veel eigenaren hebben geklaagd over de auto wordt echt moeilijk om te draaien als gevolg van de stuurbekrachtiging gewoon ophouden te bestaan. Op korte termijn kan het probleem worden opgelost door de auto opnieuw te starten, maar het is bekend dat een stuurbekrachtigingsstoring zich opnieuw kan voordoen. De stuurbekrachtigingssensor, de stuurmodule of een compleet stuurhuis moet worden vervangen.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Bronco Raptor

Ford Escape Hybrid – Problemen met motorkoeling

Het motorsysteem in de Escape Hybrid is echt complex, want het heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Deze kunnen om verschillende redenen uitvallen, maar de meeste zijn gerelateerd aan defecte sensoren. Veel eigenaren hebben gemeld dat ze plotseling vermogen verliezen en dat er een waarschuwingslampje “Stop nu veilig” op het dashboard verschijnt.

Het lijkt erop dat dit probleem wordt veroorzaakt door een oververhit elektrisch systeem en een oververhitte accu. Als uw auto in de limp-modus gaat, is de kans groot dat dit de oorzaak is. Al met al moet u onmiddellijk stoppen, want u wilt beslist niet in een auto rijden met een oververhitte hoogspanningsaccu.

Ford Escape Hybrid – Batterijprobleem

Volgens een paar gerenommeerde online bronnen kan de hoogspanningsaccu in de Ford Escape Hybrid ook defect raken, waardoor de auto plotseling geen vermogen meer heeft. Ford heeft zelfs een aantal Escape Hybrid modellen teruggeroepen omdat dit tot een ongeval kan leiden.

Dit probleem kan ook worden waargenomen in de Ford Corsair hybride, die precies hetzelfde hybride systeem gebruikt als in de Ford Escape.

Ford Escape – Problemen met de krukas

Een van de allernieuwste Ford terugroepacties wordt veroorzaakt door een probleem met de krukas dat mogelijk niet goed is vastgezet. In een rapport van de NHTSA staat dat dit veel motorschade kan veroorzaken die zelfs tot motorbrand kan leiden. Volgens het rapport zijn er tot nu toe ongeveer 100-200 exemplaren teruggeroepen.
Het probleem is zo ernstig dat Ford zelfs heeft beloofd de hele motor te vervangen als ze dit probleem bij uw Escape-model tegenkomen.

  Ford Fiesta betrouwbaarheid

FAQ Sectie

Is de Ford Escape een goede auto?

De Ford Escape is inderdaad een goede auto omdat hij in een van de populairste, zo niet het populairste marktsegment zit. De Escape is nu ook een echt mooie auto, wat niet noodzakelijk het geval was met de vorige Ford Escape modellen.

Al met al, als u geïnteresseerd bent in een compacte crossover hybride die niet gaat breken uw bank, de Ford Escape zou gewoon de perfecte auto voor jou zijn.

Hoe laad je de batterij in de Ford Escape Hybrid op?

De Ford Escape hybride is een conventionele hybride, wat betekent dat hij niet kan worden aangesloten op het stopcontact. Om de batterij van de Escape op te laden, moet u de auto 10-15 minuten stationair laten draaien en vervolgens 10-15 minuten rondrijden.

Dit zou voldoende moeten zijn om de accu op te laden. Ford biedt ook een plug-in versie van de Escape Hybrid die kan worden opgeladen zoals bij elke andere elektrische auto. Steek de stekker in het stopcontact en laat hem opladen tot hij klaar is.

Kan de Ford Escape Hybrid alleen in EV-stand rijden?

De Ford Escape Hybrid is niet ontworpen om alleen in EV-modus te rijden, wat betekent dat hij alleen in EV-modus rijdt wanneer u bij een stoplicht staat of langzaam door een drive-through rijdt. De plug-in versie van de Ford Escape daarentegen kan alleen in EV-stand worden gebruikt.

Recent Posts