Ford Explorer Transmissie Problemen

2023 Ford Explorer

De Ford Explorer is een van de meer populaire SUV’s uit het hele gamma van Ford, want het is meer dan groot genoeg voor de meeste mensen, maar is niet zo gigantisch als de top-specificatie Expedition. De eerste Explorer werd geïntroduceerd in 1990 en werd vaak beschouwd als de beste SUV in zijn klasse. Ford is er ook in geslaagd om een ton van deze door de jaren heen te verkopen, wat betekent dat de Explorer waarschijnlijk hier is om te blijven.

Wat de mechanica betreft, de Explorer heeft de neiging om een voldoende betrouwbare SUV, maar in dit artikel gaan we ons richten op de meest voorkomende Ford Explorer transmissie problemen. Het eerste probleem dat we gaan praten over is versnelling slippen en de algemene moeilijkheid van het schakelen op een comfortabele manier.

De Explorer is ook bekend om een beetje schokkerig, vooral tijdens dingen zoals drie-punts bochten of parkeren. Stalling kan ook gebeuren, vooral met oudere koppelomvormer eenheden. Ten slotte gaan we ook noemen mogelijke volledige transmissie storingen die zeker zorgwekkend omdat ze kunnen meerdere duizenden dollars te repareren of te vervangen kosten.

Al met al is de nieuwe 10-versnellingsbak op de Explorer ingesteld om te blijven voor een tijdje te komen, wat betekent dat Ford is waarschijnlijk om het beter en beter als de tijd gaat. Deze zijn ook beschikbaar voor Ford’s F-serie van vrachtwagens die een ongelooflijk populaire lijn van vrachtwagens, wat betekent dat Ford moet deze transmissie zo betrouwbaar mogelijk te zijn.

Versnellingsslippen en moeilijk schakelen

Versnelling slippen, vertragingen, en onregelmatige schakelen lijken een vrij gemeenschappelijk optreden met deze 10-speed unit. Dit wordt meestal veroorzaakt door vastzittende kleppen en solenoïde problemen die soms kunnen worden opgelost door eenvoudige systeemresets. De koppelingsplaten kunnen ook slijten, terwijl ook een gebrek aan transmissieolie tot deze problemen kan leiden.

  Veel voorkomende Ford Fiesta EcoBoost motorproblemen

Vul indien nodig de vloeistof bij, zo niet, dan is een volledige inspectie van de transmissie inderdaad een goede zaak. Als het probleem te wijten is aan koppelingsproblemen, meer bepaald de koppelingsplaat, is het gewoon het beste om die te vervangen, want dat is de enige goede manier om dit probleem op te lossen.

Schokkerige lage snelheid transmissie

Schokkerige lage snelheid transmissie prestaties is meestal een probleem met dubbele koppeling eenheden, maar sommige koppelomvormer transmissies zijn ook schuldig aan dit probleem. De 10-versnellingsbak van de Explorer lijkt ook tot die groep te behoren. Het goede is dat de meeste van deze problemen verband houden met onjuist onderhoud van de transmissie, meer bepaald met verstopte transmissievloeistoffen.

Defecte massa-luchtstroomsensoren en vervuilde transmissievloeistof kunnen deze problemen ook veroorzaken. Als de vloeistof en de filters in orde zijn, kunt u het beste eerst de transmissiemodule opnieuw programmeren, zo niet, vervangt u ze allebei en programmeert u de module opnieuw. Soms kan de solenoïde assemblage deze problemen veroorzaken en de enige manier om dit te herstellen is de assemblage te vervangen.

Afslaan

Van oudere Ford Explorer modellen is bekend dat ze afslaan zonder duidelijke reden. Het afslaan wordt meestal veroorzaakt door een hardnekkig probleem met de transmissie en omdat de transmissie te allen tijde gekoppeld is, stopt de as met draaien en slaat de auto dus af. Dit kan echt stressvol zijn, vooral als het vaak gebeurt, wat meestal het geval is als u dit probleem negeert.

  Alles over 2023 Ford Explorer

Als het gaat om het repareren van dit probleem, controleer dan de brandstofpomp, want die kan er soms voor zorgen dat de auto afslaat door gebrek aan brandstof. Sommige problemen met het luchtfilter en de uitlaat kunnen er ook toe leiden dat de auto afslaat. Tenslotte kunnen de elektronica en de modules van de transmissie gedurende enkele seconden losraken en dit probleem veroorzaken.

Storing in de transmissie

Een storing in de transmissie is het ergste probleem dat u kunt tegenkomen, omdat u dan een volledige revisie/vervanging van de transmissie nodig hebt. Gelukkig, deze problemen zijn meestal een ding voor oudere pre-2010 Explorer modellen, maar het slechte ding is dat ze zijn vrij algemeen. Een ander slecht ding is dat deze kunnen gebeuren in slechts een paar tienduizenden mijlen op de klok.

Eigenaren hebben gemeld dat de auto echt hoge toerentallen moet bereiken om te kunnen schakelen. Wanneer dit aanhoudt en je er niet onmiddellijk iets aan doet, dreigt een complete storing. Probeer onmiddellijk de solenoïde of de koppeling te inspecteren, want het repareren van deze twee kan voorkomen dat de transmissie kapot gaat.

FAQ Sectie

Is de Ford 10-versnellingsbak goed?

Als u online op zoek gaat naar informatie over de Ford 10-versnellingsbak, vindt u vaak veel eigenaren en juridische adviseurs die klagen dat de 10-versnellingsbak defect is en veel problemen geeft. Het eerste is vaak steekhoudend omdat er verschillende problemen zijn met de 10-versnellingsbak, terwijl het tweede vooral bedoeld is om aan te zetten tot shakedowns en grote class action lawsuits.

  Veel voorkomende problemen met Ford Ranger

De realiteit is dat de 10-speed meer dan goed genoeg is als je er goed voor zorgt. Natuurlijk zijn er problemen, maar dat geldt voor vrijwel alle versnellingsbakken. Deze mechanische eenheden zijn delicaat en vereisen tijdig en goed onderhoud, anders gaan ze allemaal stuk.

Is de Ford Explorer een goede SUV?

De Ford Explorer is inderdaad een echt goede familie SUV die de truc doet voor mensen op zoek naar veiligheid, comfort, ruimte, en relatief lage lopende kosten voor een familie SUV. De Explorer is niet een luxe SUV als het niet probeert te zijn, het is een familie SUV die alles doet wat je wilt van een familie SUV zonder de kosten van een ton geld.

Het is niet de meest comfortabele of de meest betrouwbare SUV in zijn klasse, maar hij maakt het goed door een zeer goede basisuitrusting, goede en sterke motoren en veel standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen.

Welke SUV’s concurreren met de Ford Explorer?

De Ford Explorer verblijft in de mid-size familie SUV segment dat is verpakt met tal van geweldige opties als dit segment is echt concurrerend. De meest populaire Explorer rivalen zijn de Kia Sorento, de Ford Bronco, de Hyundai Santa Fe, de Jeep Grand Cherokee, en de Honda Pilot.

Omdat de Explorer kan bieden drie rijen zitplaatsen, sommige altijd vergelijken met fysiek grotere en duurdere SUV’s zoals de Kia Telluride en de Hyundai Palisade.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts