Ford Ranger jaren om te vermijden – De beste en slechtste jaren

Ford Ranger

Ford Motor Company is een van de grootste automerken ter wereld. Sinds de oprichting in 1903 heeft Ford een aantal van de meest betrouwbare en duurzame auto’s op de markt gemaakt. Het bedrijf biedt ook een verscheidenheid aan automerken en modellen, zodat kopers de auto van hun keuze kunnen kiezen.

Een van de meest opmerkelijke Ford modellen op de markt is de Ford Ranger. De Ford Ranger is sinds 1982 tot op heden in productie geweest. Sommige Ford Ranger modellen zijn bekroond, terwijl andere een teleurstelling zijn geweest. Maar wat zijn de beste en slechtste Ford Ranger modeljaren?

De beste Ford Ranger modeljaren zijn de modeljaren 1986, 2010, 2011, en 2020. Aan de andere kant, de slechtste Ford Ranger modeljaren zijn de 1999, 2002, 2004, en 2019 modeljaren. Daarom, als je in de markt bent voor een oude of gebruikte Ford Ranger, is het belangrijk om de juiste auto te kiezen om te voorkomen dat je meer tijd in de garage doorbrengt dan op de weg.

De beste Ford Ranger modeljaren

1986

De Ford Ranger van 1986 is een van de meest betrouwbare Ford Ranger modellen aller tijden. Het is moeilijk om klachten over deze auto te vinden, want hij had een betrouwbare motor en hij was goed gebouwd. Bovendien is deze auto zeer betrouwbaar en is hij voorzien van een krachtige motor.

2010

Een andere betrouwbare en duurzame Ford Ranger modeljaar is de 2010 Ford Ranger. Net als het modeljaar 1986 heeft deze auto geen klachten en is het een klassieker geworden. Bovendien is hij uitgerust met veel moderne technologie die hem boven de meeste van zijn rivalen plaatst.

2011

Betrouwbaarheidssites zoals J.D. Power en Consumer Reports gaven de Ford Ranger 2011 een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore. Deze wagen registreerde bijna nul klachten en hij is zeer goedkoop in onderhoud. Dus, als u op zoek bent naar een kwaliteit gebruikte Ford Ranger, is dit een geweldige optie.

  Is de Ford Kuga plug-in hybride een goede auto

2020

Ook al heeft de 2020 Ford Ranger een paar klachten, het is nog steeds een van de meest betrouwbare en betrouwbare midsize trucks op de markt. Bovendien beschikt hij over veel geavanceerde functies en is hij zeer efficiënt. Bovendien is het een veilige auto, waardoor het een perfecte auto is voor een gezin.

De slechtste Ford Ranger modeljaren

1999

De 1999 Ford Ranger is een van de slechtste midsize trucks in de VS. Deze auto heeft meer dan 1.000 klachten, wat veel is. Enkele veel voorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers mee te maken moeten krijgen zijn een onregelmatige motormeter, problemen met schakelen, defecte ruitenwissers en defecte deurvergrendeling.

2002

De 2002 Ford Ranger doet de 1999 Ford Ranger er beter uitzien. Dat komt omdat hij problematischer en gevaarlijker is. Van de banden tot de motor, veiligheidsgordel, transmissie, en zelfs airbags, deze auto is zeer problematisch. Andere veel voorkomende problemen zijn elektrische problemen, afslaan van de motor, defecte koelsystemen, en nog veel meer. Vermijd deze auto zo veel mogelijk.

2004

De 2004 Ford Ranger is misschien niet zo slecht als de 2002 Ford Ranger, maar hij komt ook met een ton van problemen. Enkele van de meest voorkomende hebben te maken met de veiligheidsgordel, de remmen, de ligbank en de banden. Ook, de motor misfires en u kunt ook opmerken overmatige frame roest.

2019

Last but not least, de 2019 Ford Ranger komt ook met verschillende problemen. Deze omvatten geblazen luidsprekers op deuren, defecte achterklep, storing in de aandrijflijn, problemen met de rem, luid windgeruis, en nog veel meer.

  Ford Edge te vermijden jaren - De beste en slechtste jaren

FAQ

Zijn oude Ford Ranger modellen betrouwbaar?

Ja, de meeste oude Ford Ranger modellen zijn betrouwbaar. Dit kan echter per eigenaar verschillen, omdat ook de mate van onderhoud en de rijgewoonten verschillen. Maar met de juiste zorg en onderhoud kunnen Ford Rangers meer dan 250.000 mijl meegaan.

Naast het aanschaffen van een gebruikte of oude Ford Ranger die goed is onderhouden, is het ook van vitaal belang om een oud modeljaar te kiezen dat niet veel problemen heeft, zoals de modeljaren 2004 of 2019.

Is Ford Ranger duur in onderhoud?

Met alle factoren in overweging genomen, is de Ford Ranger goedkoop om te onderhouden. Dit komt omdat zijn onderdelen goedkoper zijn en de onderhoudskosten ook. Gemiddeld kost het u ongeveer 615 dollar per jaar om de Ford Ranger te onderhouden. Dit is misschien iets meer dan de gemiddelde ($ 548) kosten voor het onderhoud van een middelgrote vrachtwagen, maar het is goedkoper dan de meeste auto’s en hun rivalen.

Wat is het verschil tussen de 2.2 en 3.2 Ford Ranger motoren?

Het belangrijkste verschil tussen de 2,2-liter motor en de 3,2-liter motor is dat de eerste zuiniger is dan de laatste. Integendeel, de laatste is beter voor bestuurders die op zoek zijn naar een krachtige auto met een beter trekvermogen. De 2.2-liter motor zorgt echter ook voor een vlotte wegligging en reageert sneller.

Wat is de hoge kilometerstand voor Ford Ranger?

De meeste vrachtwagens beginnen al vanaf 80.000 mijl problemen te krijgen. Niettemin, als u uw Ford Ranger goed onderhoudt, kunt u te maken krijgen met problemen nadat de auto meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd. Maar het is ook van cruciaal belang om te weten dat serieuze problemen beginnen op te duiken wanneer je meer dan 200k mijl raakt. Dus, 200k mijl is hoge kilometerstand op een Ford Ranger.

  Ford Explorer Betrouwbaarheid

Als u van plan bent om een gebruikte Ford Ranger te kopen, blijf uit de buurt van een slecht onderhouden auto of een met meer dan 200.000 mijl. Dit kan duur in onderhoud blijken te zijn.

Waarom zijn Ford Rangers populair in de VS?

Ford Ranger is een van de meest veelzijdige, krachtige, betrouwbare en performante pick-up trucks in Amerika. Deze midsize truck is populair vanwege zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, betaalbare prijsstelling, betrouwbaarheid en lage brandstofverbruik. Ondanks dat het een midsize truck is, is de Ranger groot genoeg om te functioneren als een full-size truck.

Bottom line

Het kopen van een gebruikte of oude Ford Ranger is goedkoper dan het kopen van het nieuwste model, maar het komt ook met een aantal risico’s. En een van de beste manieren om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt en eindigt met een slechte of problematische Ford Ranger is weten welke modeljaren goed zijn en welke niet.

De 2011 en 2020 Ford Ranger modeljaren zijn de beste modeljaren, terwijl de 2002 en 2019 Ford Ranger modeljaren zijn enkele van de slechtste. Het is dus van vitaal belang om verstandig te kiezen om toekomstige kosten te vermijden en rustig in uw auto te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts