Ford start niet – oorzaken en hoe op te lossen

Ford start niet - oorzaken en hoe op te lossen

Ford is een van de meest succesvolle en langstlopende automakers in de VS, die elk jaar tot 6-7 miljoen auto’s verkoopt. Dergelijke verbazingwekkende aantallen worden mogelijk gemaakt doordat Ford altijd verder gaat en tientallen interessante modellen aanbiedt uit alle mogelijke categorieën, waaronder vrachtwagens, SUV’s, elektrische auto’s, hatchbacks en sinds kort ook sedans.

In dit artikel gaan we ons echter richten op waarom een Ford niet start – oorzaken en hoe het te verhelpen. We beginnen met de accu, meestal de belangrijkste reden waarom een auto niet start. De twee meest voorkomende problemen zijn ofwel gecorrodeerde accupolen of een lege/zwakke accu die niet genoeg stroom kan leveren om de auto te starten.

Het tweede probleem is een zwakke batterij van de sleutelhanger die niet door de auto wordt herkend en waarmee u de auto dus niet kunt starten. Het derde aandachtspunt is de dynamo en de startmotor, die samen met de accu werken en dus goed moeten functioneren om de auto te kunnen starten.

De volgende groep problemen betreft het brandstofsysteem en de bougies/zekeringkast. Deze komen niet zo vaak voor als de vorige drie redenen, maar ook zij kunnen er soms voor zorgen dat uw auto niet wil starten. Dus, als je meer wilt weten over waarom een Ford niet wil starten, lees dan zeker dit artikel!

Problemen met de batterij

Zoals vermeld in de inleiding, is de batterij meestal de meest voorkomende reden waarom een auto niet wil starten, omdat deze niet genoeg vermogen heeft om de startmotor van de auto aan te drijven die de motor aanzwengelt. Zoek daarom een multimeter om het vermogen van de accu te testen. Als de batterij tussen 12 en 13 volt aangeeft, is alles in orde met de batterij. Is dat minder, dan is de accu zwak of helemaal leeg.

  Alles over de 2023 Ford Edge

U moet ook uw aandacht richten op de accupolen, waarvan bekend is dat ze bij sommige auto’s corroderen. Als dat inderdaad gebeurt, kunt u de auto niet starten omdat de verbinding tussen de accu en de auto niet meer bestaat. Investeer dan in een hoogwaardige accureiniger en maak de accu schoon terwijl hij is losgekoppeld.

Problemen met dynamo en startmotor

De accu, de dynamo en de startmotor zijn de drie belangrijkste onderdelen die de auto moeten starten. Dit betekent dat als een van deze drie uitvalt, u de auto niet kunt starten. De dynamo is bedoeld om de accu op te laden terwijl de auto rijdt, dit betekent dat zelfs als u de auto start, de auto geen sap moet leveren omdat de accu niet wordt opgeladen.

De startmotor bevindt zich tussen de motor en de dynamo en is bedoeld om de motor aan te zwengelen. Als u dus genoeg stroom hebt, maar de motor niet aanslaat, is de kans groot dat de startmotor de schuldige is. Beide kunnen gerepareerd worden, maar het is een goed idee om ze te vervangen door nieuwe OEM Ford onderdelen.

Zwakke sleutelhanger batterij

Alle nieuwe Ford-modellen zijn uitgerust met sleutelhangers in plaats van gewone sleutels, wat betekent dat de sleutelhanger nu tot taak heeft de auto te starten en toegang te krijgen. Als de batterij van de sleutelhanger leeg is, zal de auto de sleutel niet kunnen herkennen en u de auto niet kunnen starten.

  Ford Taurus X Betrouwbaarheid

Om dit te verhelpen, moet u de batterij van de sleutelhanger vervangen. Als uw Ford ook met een sleutelhanger is geleverd, kunt u testen of het echt aan de batterij van uw sleutelhanger ligt, want u zou de auto moeten kunnen starten met uw sleutelhanger. Als dat het geval is, is dat voor 100% te wijten aan uw sleutelhangeraccu.

Bougies en zekeringkast

De bougies hebben tot taak het brandstof-luchtmengsel in de verbrandingskamer te ontsteken, wat betekent dat een verbrande of losgeraakte bougie niet kan ontbranden. Als dat gebeurt, slaat uw motor af, slaat hij verkeerd aan of weigert hij helemaal te starten als meer dan één bougie de schuldige is.

De zekeringkast is er om uw auto te beschermen tegen elektrische overbelasting, wat betekent dat een zekeringkast kan doorbranden om uw auto te redden, waardoor u de auto soms niet kunt starten voordat u de beschadigde zekering hebt vervangen. Als dat inderdaad het geval is, moet u de zekering vervangen door een zekering met het juiste ampèrage.

Problemen met het brandstoftoevoersysteem

Wat uw brandstoftoevoersysteem betreft, kunnen de brandstofpomp en de brandstoffilters ervoor zorgen dat uw auto niet wil starten. Luister of de brandstofpomp aanslaat wanneer u het contact omdraait. Als u de brandstofpomp niet hoort, zelfs niet met de motorkap omhoog, dan is hij waarschijnlijk kapot. Als uw brandstoffilters verstopt zijn, blokkeren ze de brandstofdoorgang en kunt u de auto niet starten.

  Veel voorkomende Ford 2.3 EcoBoost problemen

FAQ Sectie

Hoeveel kost een Ford accu?

Een nieuwe Ford accu kost in de meeste gevallen 100 tot 250 dollar zonder arbeidskosten. Deze variëren echter sterk omdat niet alle Ford-modellen hetzelfde zijn, en niet alle accu’s en accuformaten hetzelfde zijn. Zorg er altijd voor dat u de juiste accu voor uw Ford gebruikt en het zou een goed idee zijn om te zoeken naar speciale aanbiedingen en coupons om die prijs zoveel mogelijk te verlagen.

Hoe lang kan een Ford-accu meegaan?

Een Ford-accu moet minstens 5 jaar meegaan. Dat is meestal de levensduur van een normale accu. Als de accu eerder uitvalt, is er iets mis met uw auto of met de manier waarop u hem behandelt. Als u uw accu langer dan vijf jaar laat meegaan, is de kans groot dat hij ongemerkt doodgaat.

Maakt Ford betrouwbare auto’s?

Ford-modellen krijgen meestal een gemiddelde beoordeling als het om betrouwbaarheid gaat en dat is goed. Verschillende merken kunnen beide kanten op, wat betekent dat sommige Ford-modellen echt betrouwbaar zijn, terwijl andere op zijn minst twijfelachtig zijn. Al met al, als je er goed voor zorgt, zijn Fords gebouwd om lang mee te gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts