GMC Envoy Betrouwbaarheid

GMC is een onderdeel van General Motors dat zich richt op grotere voertuigen zoals pick-up trucks, SUV’s, enz. De Envoy is een middelgrote SUV, en het is een geweldige auto voor het vervoer van mensen en bagage. De auto werd echter in 2009 uit productie genomen.

Overzicht

De Envoy is een geweldige SUV met een mooi interieur en een solide carrosserie. De auto wordt geleverd met twee aandrijflijn opties van ofwel 4,3 L of 5,3 L motoren, die zeer krachtig zijn. De auto heeft ook 4×4 mogelijkheden, wat zijn off-road capaciteiten mogelijk maakt.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is cruciale informatie voordat je een auto koopt. General Motors maakt al eeuwen auto’s, en ze zijn ook betrouwbaar genoeg om te vertrouwen. GMC heeft een betrouwbaarheidsscore van 3.0 op 5.0 en staat op 22 van de 32 automerken, wat niet de grootste is. De Envoy is echter een uiterst betrouwbare auto met een 5 op 5 beoordeling van J.D Power.

Veiligheid

Veiligheid is tegenwoordig een grote zorg voor consumenten, en dat is een goede zaak. GMC trucks worden regelmatig crash-tests ondergaan door NHTSA en IIHS. De Envoy is door IIHS aan een crash-test onderworpen en heeft van IIHS een algemene beoordeling van Acceptable gekregen. De auto heeft veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, elektronische stabiliteitscontrole, kinderveiligheidssloten, enz.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage helpt ons ook bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een auto. GMC heeft een behoorlijke restwaarde, zelfs na 5 jaar. Hij is gemiddeld 50% afgeschreven na 5 jaar. De Envoy is een oud voertuig, dus het heeft het grootste deel van zijn waarde verloren.

  BMW 5 Serie Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

De kosten voor onderhoud en herstelling zijn niet de laagste bij GMC trucks. Deze trucks en SUV’s kosten gemiddeld ongeveer $744 per jaar, wat een beetje hoog is in vergelijking met andere concurrenten. De onderhoudskosten van de Envoy zijn bijna $500 door RepairPal, dat dekt al het preventieve onderhoud en niet tijdige bezoeken.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de GMC Envoy?

De GMC Envoy is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: 4-Wheel Drive

Wat zijn de pk’s in een GMC Envoy en heeft deze een turbo?

De GMC Envoy heeft 300 pk en 321 lb-ft koppel. De motor is een Gas V8 met een cilinderinhoud van 5.3L/ Het brandstofsysteem is: SFI.

Welk type wielen heeft hij?

GMC Envoy heeft 18 x 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 8 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft GMC Envoy een 3e rij?

GMC creëerde de Envoy XL door zijn Envoy SUV standaard te nemen en deze een extra 16 inch uit te rekken. Deze verlengde versie biedt ook derde-rij zitplaatsen.

Wat voor soort transmissie heeft een GMC Envoy?

Alle modellen hebben een automatische transmissie met 4 versnellingen. De Envoys worden geleverd met een achterwielaandrijving of een Autotrac vierwielaandrijving, die een twee-speed transfer case omvat.

Wat voor motor zit er in een GMC Envoy?

De standaardmotor van de Envoy is de Vortec 4.2L 24-kleppen dual-overhead cam zescilinder lijnmotor. Hij levert 285 pk (213 kW)* en 374 lb-ft (374 Nm*) koppel en biedt de gespierde, maar soepele prestaties van veel V-8 motoren met de brandstofefficiëntie en zuinigheid van een zescilinder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts