Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

Er zijn vele manieren om een BMW sleutel te vervangen door een aftermarket sleutelcover of sleutelhanger te kopen.

Er zijn vele manieren, iemand kan zijn sleutels misplaatsen of ze overal verliezen. Er zijn kansen als uw sleutel is gestopt met werken als gevolg van het krijgen in water of vallen van een hoogte. BMW rekent ongeveer $400 tot $650 voor het vervangen van de sleutel. Echter, er zijn vele andere manieren om de sleutel te vervangen.

BMW sleutel vervangen

Het vervangen van een BMW sleutelhanger is zeker een moeilijk en duur ding om te doen. Als u uw sleutelhanger kwijt bent, dan zou u naar uw dealer moeten gaan en daar uw bestelling plaatsen. Ze zouden ongeveer $ 400 tot $ 650 om uw sleutelhanger te vervangen, die zou leveren aan uw plaats of uw dichtstbijzijnde dealership. In plaats van dit, zijn er andere methoden om uw sleutel te vervangen.

Oude sleutels

Allereerst, de oude sleutels waren beter in sommige dingen zoals ze hadden geen problemen met water of vallen van een hoogte. Deze oude sleutels hadden ook een afstandsbediening, waarmee u de auto kon ontgrendelen zonder de sleutel erin te steken. Het enige probleem met hen was echter het inbrengen van de sleutel in het contactpunt.

Als u een oude sleutel hebt, die een lemmet had en dat lemmet werd gebruikt om het contactpunt in te steken, dan is het vervangen daarvan niet zo’n groot probleem. Als u de sleutel kwijt bent, kunt u naar een slotenmaker gaan en die zal uw sleutel maken. Dit kost u ongeveer $50 tot $100.

Sleutelhangers

BMW introduceerde in de jaren 2000 sleutelhangerachtige sleutels. Deze sleutels hoeven niet in het contactslot te worden gestoken en u hoeft alleen maar op de start- en stopknop naast het stuurwiel te drukken. Ze worden ook wel “keyless entry” genoemd. Je hoeft de sleutel alleen maar in de buurt van de auto te leggen en je kunt de auto binnengaan zonder iets in te drukken.

  Welke vierwielaandrijving is beter - BMW of Mercedes-Benz?

Ze kunnen zoekraken of in de kleren wegspoelen, ze kunnen breken als ze van een hoog punt vallen, of hun batterij kan leeg zijn. Deze sleutels hebben een moederbord in zich, dat geprogrammeerd is en gekoppeld met de auto. Het vervangen ervan is erg duur en BMW rekent ongeveer $400 tot $650. Er zijn echter enkele manieren om de BMW sleutel goedkoop te vervangen.

Gebroken of afgewassen sleutelhanger

Als u de sleutelhanger hebt gebroken of op een of andere manier hebt afgewassen, dan zou u de sleutel moeten vervangen. Als dit is gebeurd, dan is er een grote kans dat het moederbord van uw sleutelhanger is gestopt met werken. In dit geval kunt u een aftermarket sleutelhanger kopen die dezelfde chip moet hebben als de originele sleutelhanger van uw auto.

Deze nieuwe sleutelhanger heeft een moederbord en moet aan uw auto worden gekoppeld. Deze zou ook een sleutelblad hebben, en je zou het moeten laten snijden door een slotenmaker. U kunt ook kiezen voor verschillende covers voor deze. Deze auto fobs zijn gemakkelijk verkrijgbaar op Amazon.

Ontgrendel je auto met het mesje van de oude sleutelhanger, en plaats de nieuwe aan de zijkant van het stuur. Dit zou de chipset detecteren en uw auto koppelen met de nieuwe goedkope sleutelhanger. Daarna kunt u ofwel het oude sleutelblad in deze nieuwe sleutelhanger plaatsen, of u kunt het nieuwe sleutelblad knippen en het in deze nieuwe sleutelhanger plaatsen.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Het vervangen van het deksel

Als je op een of andere manier de cover van je sleutelhanger hebt gebroken of je wilt de cover vervangen, dan kun je deze key fob covers gemakkelijk kopen op Amazon. Het vervangen van de cover is geen gemakkelijke taak en het vereist zorg. Deze covers zijn gemakkelijk verkrijgbaar voor ongeveer $ 15 tot $ 20.

Om ze te vervangen, ten eerste, zou je je originele sleutelhanger te openen en het moederbord te nemen met uiterste voorzichtigheid. Neem dan de sleutelblad. Neem daarna de batterij achter de sleutelhanger eruit. Plaats het moederbord op de nieuwe sleutelhanger en plaats vervolgens de batterij erachter. Sluit daarna het batterijklepje en plaats de sleutelhanger.

Conclusie

U kunt de officiële sleutelhanger kopen bij BMW dealers, maar het zou zeker kost je heel veel. Echter, deze aftermarket sleutelhanger zou u slechts ongeveer $ 25 tot $ 40 kosten. Dit is een goedkope vervanging voor een zeer dure sleutelhanger.

FAQ

Wat zijn de soorten van autosleutels?

Er zijn veel verschillende soorten autosleutels. Er zijn zeven soorten sleutels, waaronder:

  • Mechanische sleutels – de meest elementaire autosleutel, die men in oude auto’s aantreft. Deze sleutels moeten in het slot van de auto worden gestoken en handmatig worden ontgrendeld. Daarna moeten ze in het contactpunt worden gestoken om het voertuig te starten
  • Afstandsbedieningssleutels – kunnen de auto ontgrendelen zonder de sleutel in het slot te steken, maar moeten de sleutel in het contactslot steken om de auto te starten.
  • Transpondersleutel – hebben een chip in zich, die verbinding maakt met de auto. Als u daarna de sleutel in het contactslot steekt, herkent de auto die sleutel en start hij de auto. Als u een andere transponder sleutel, dan zal de auto niet starten.
  • Flip stijl afstandsbedieningen – gewoon een gewone sleutel en een afstandsbediening, maar het blad van de sleutel klapt in de afstandsbediening.
  • Smart keys – deze zijn ook bekend als “keyless entry keys” of “key fob”. Auto’s kunnen erop worden aangesloten en dan starten zonder de sleutel erin te steken.
  De slechtste BMW om tweedehands te kopen

Kan ik met mijn auto zonder sleutelhanger rijden als de auto met keyless entry blijft draaien?

De auto stopt niet als uw sleutelhanger niet in de auto zit. Dit is sterk afhankelijk van uw autobedrijf en sommige auto’s rijden gewoon een paar kilometer en stoppen dan. Dit is zo ontworpen zodat u uw auto kunt starten en dan kunt laten draaien zodat de motor warm wordt. Echter, als u de auto stopt en u hebt de sleutel niet, dan zal de auto dit keer niet starten.

Is keyless entry veilig?

Het keyless entry systeem is niet zo veilig als gewone sleutels. Deze auto’s kunnen zonder de sleutelbos in de auto rijden. De deur van de auto kan ook worden ontgrendeld door de deurkruk aan te raken, maar alleen als u in de buurt van de sleutelhanger bent. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zou dit echter geen groot probleem mogen zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts