Hebben BMW’s reservebanden?

BMW heeft geen reservebanden in zijn wagens. De reden hiervoor is dat BMW’s zijn uitgerust met runflat banden die tot 100 mijl en snelheden tot 50 mijl per uur kunnen meegaan, zelfs nadat ze lek zijn geweest. Dat stelt u in staat om de dichtstbijzijnde stad te bereiken om uw auto te laten onderhouden.

Wat zijn RunOnFlat-banden?

Omdat niet iedereen een lekke band kan verwisselen, zijn run-flat banden een uitkomst. Het duurt vaak meer dan 40 minuten voordat de wegenwacht langskomt, of in sommige gevallen zelfs uren.
De runflat banden worden in de meeste BMW modellen gebruikt en ondersteunen het gewicht van de wagen op de weg, zelfs na een lekke band. Ze kunnen tot 100 mijl meegaan en worden ook zelfdragend genoemd omdat ze niet afhankelijk zijn van luchtdruk.

De zijwanden van Run Flat banden zijn zeer sterk verstevigd en kunnen het voertuig ondersteunen met lage of geen druk. Dit is de belangrijkste reden waarom BMW geen reserveband bij hun auto’s levert: U hebt er niet noodzakelijk een nodig.

De runflat band is speciaal ontworpen om klapbanden te voorkomen. Desondanks gebeuren ze af en toe. Hoe dan ook, in de meeste gevallen kan de bestuurder de auto veilig naar de dichtstbijzijnde stad rijden binnen een straal van 100 mijl. De enige uitzondering is wanneer de band zijdelings beschadigd is.

Voordelen van RunOnFlat-banden

Platte banden bieden na een klapband meer stabiliteit, omdat ze het voertuig zonder luchtondersteuning kunnen dragen. Het grootste gevaar bij een klapband is het moment waarop de band drukloos wordt. Met runflat banden is uw veiligheid groter.
U kunt rijden met een lekke band. Dit is het belangrijkste voordeel van runflat banden en de reden waarom ze zo ontworpen zijn. Wanneer dit gebeurt, moet u zich alleen zorgen maken over het rijden onder de 50 mijl per uur. De besturing en wegligging blijven hetzelfde.
Run-flat banden verlagen het totale gewicht van een auto en geven u meer vrije ruimte in uw auto door het weglaten van het reservewiel en de reparatieset.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Nadelen van runflat banden, vergeleken met normale banden

Voertuigen met Run-Flat-banden hebben meestal geen reservebanden.
Het is moeilijk te zien of uw band te weinig spanning heeft of niet. Het is daarom aan te bevelen een bandenspanningscontrolesysteem bij u te hebben of er preventief een in uw auto te laten installeren.
Run-flats kosten veel meer dan normale banden en zijn niet in alle steden en winkels verkrijgbaar. Soms moet u online bestellen.

Wat is er zo bijzonder aan BMW runflat banden?

De meeste BMW banden zijn niet alleen runflats, ze zijn ook speciaal aangepast en ontworpen voor het automodel waarin u rijdt. Ze streven naar optimale prestaties, comfort, rolweerstand en veiligheid.
Ze spelen een vitale rol in de BMW Efficient Dynamic maatregelen. Voor de nieuwere modellen zal het geavanceerde BMW systeem u onmiddellijk verwittigen wanneer een van de wielen lek is of wanneer een band om een of andere reden lucht verliest.
Met deze banden kunt u niet alleen doorrijden na een lekke band of als de bandenspanning te laag is, maar ze presteren ook beter dan normale banden wanneer ze volledig functioneren.

Wat zijn de beste runflat banden voor een BMW?

Bridgestone – DriveGuard

Bridgestone, een van de door BMW aanbevolen bandenfabrikanten, biedt de zogenaamde “DriveGuard” aan. Het is een run flat band die speciaal ontworpen is met een zelfdragend systeem om het gewicht van uw BMW te helpen dragen.

  Bestaat er een 4-deurs BMW cabriolet?

Deze bandenkeuze is erg populair bij BMW eigenaars over de hele wereld, omdat ze all-season zijn. DriveGuard banden bieden een stabiele en comfortabele rit, net als elke andere band, terwijl ze ook zorgen voor extra veiligheid en betrouwbaarheid op de weg.

Ze hebben een traditioneel asymmetrisch loopvlakprofiel om het weggeluid te minimaliseren en alle geluidsfrequenties te elimineren die van onderaf komen en hinderlijk kunnen worden bij het rijden boven bepaalde snelheden.

Goodyear Eagle LS-2 RunOnFlat

De Eagle LS-2 RunOnFlat van Goodyear zijn ook een zeer populaire keuze onder BMW-fans. Uitgerust met een waterafvoerende technologie en een symmetrisch loopvlakontwerp, lopen deze banden niet alleen geweldig wanneer ze functioneel of plat zijn, ze zijn ook anti-leuk verbeterd met interne stalen riemen.

Net als de DriveGuard is de Eagle LS-2 ROF zelfdragend, en biedt superieure tractie in lichte sneeuw en op het wegdek. Ze zijn ontworpen voor Europese auto’s zoals BMW’s, Audi’s en Mercedes Benz.

Het symmetrische profielontwerp is speciaal gemaakt om het weggeluid bij hogere snelheden te minimaliseren. De speciale kanalen in het loopvlak van de banden zijn ontworpen om water van onder de auto af te voeren, zodat u te allen tijde een goede grip op de weg houdt, ondanks de klimaatomstandigheden.

Run-flats FAQ

Kan men in plaats van runflats gewone banden op een BMW monteren?

Ja, normaal gezien kunt u gewone banden in plaats van runflats op een BMW monteren, maar als de wagen geleased werd, is het in uw eigen belang om de banden te behouden waarmee hij werd geleverd. BMW raadt u als constructeur aan om bepaalde bandenmerken en -modellen te gebruiken om het rijplezier en de veiligheid nog meer te optimaliseren.

  Is een BMW een goede eerste auto?

Kunt u een runflat band door een normale band vervangen?

Als de situatie zich voordoet en u uw BMW van de ene plaats naar de andere moet vervoeren, kunt u theoretisch een runflat band tijdelijk door een normale band vervangen. Het is echter niet aan te raden om met een normale band en 3 runflats te rijden, omdat dit de stabiliteit en de grip op de weg aanzienlijk zal verminderen.

Voor wie zijn runflat banden goed?

Als u graag veel bergruimte hebt, of als u niet het type persoon bent dat midden in de rit wil gaan liggen om een reserveband te verwisselen, dan zijn runflats misschien de perfecte oplossing voor uw rijbehoeften.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts