Hebben Mercedes AMG EQS olie nodig?

Elektrische auto’s lijken op het eerste gezicht misschien op gewone ICE-auto’s, maar de realiteit is dat ze onderhuids een wereld van verschil zijn. De hele ervaring van het bezit van een elektrische auto is enorm verschillend omdat u de auto regelmatig moet opladen en allerlei onderhoud moet uitvoeren dat specifiek is voor elektrische auto’s.

Elektrische auto’s gebruiken geen motorolie omdat een elektrische motor minder bewegende delen heeft en er dus geen behoefte is aan extra smering en warmtebeheersing. Een Mercedes EQS AMG heeft dus geen olie nodig en het is hetzelfde verhaal voor alle echte elektrische auto’s die er zijn.

Omdat de meeste elektrische auto’s niet afhankelijk zijn van een traditionele transmissie, hebben ze ook geen transmissieolie nodig. Sommige essentiële vloeistoffen zoals remvloeistof, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof zijn echter wel nodig in zowel elektrische auto’s als ICE auto’s.

Als u wilt weten wat de verschillen zijn tussen ICE auto’s en elektrische auto’s wat betreft regelmatig onderhoud, lees dan zeker dit artikel. Informatie zoals deze kan in de toekomst van pas komen als u ooit besluit over te stappen op een volledig elektrische auto.

Elektrische voertuigen – Onderhoud en algemene verzorgingsroutine

Het duidelijke verschil tussen een elektrische auto en een ICE-auto is het feit dat u uw elektrische auto voortdurend moet opladen. Dit betekent dat u moet investeren in een muurlader of betrouwbare en constante toegang moet hebben tot een goed ontwikkelde oplaadinfrastructuur.

U hoeft geen motorolie te vervangen omdat een elektrische auto geen traditionele motor heeft. Hetzelfde verhaal geldt in de meeste gevallen voor de transmissie. Alles wat te maken heeft met de aandrijflijn is anders, wat betekent dat je jezelf op tijd moet informeren over alle bijzonderheden van het bezit van een elektrische auto.

  Welke Mercedes GLK is beter, diesel of gas?

Accu’s van elektrische auto’s hoeven niet per se op temperatuur te zijn om maximaal vermogen te leveren, zoals dat bij een ICE-auto wel het geval is. Het is echter altijd het beste om uw batterijen voor te verwarmen als u ze veilig en snel wilt opladen.

Elektrische auto’s hebben niet zo vaak remonderhoud nodig als een ICE-auto, omdat elektrische auto’s profiteren van regeneratief remmen. Dit betekent dat u niet altijd op de remmen zelf vertrouwt om u tot stilstand te brengen, maar op het elektrische systeem zelf.

Verbrandingsauto’s – Onderhoud en algemene verzorgingsroutine

We weten allemaal wat er nodig is om een auto op gas of diesel te onderhouden, dus het is niet echt een geheim. Het is echter altijd goed voor u en uw auto om enkele onderhoudsgerelateerde artikelen en andere stukken informatie door te nemen om ervoor te zorgen dat uw auto optimaal functioneert.

Zoals eerder vermeld, moeten auto’s met ICE regelmatig motorolie verversen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Sommige motoren moeten regelmatiger olie verversen en andere niet, dus vertrouw nooit op iets anders dan de aanbevelingen van de fabrikant.

ICE auto’s moeten een optimale temperatuur bereiken voordat u ze begint te pushen, anders kunt u problemen veroorzaken aan zowel uw motor als de transmissie. Sommige auto’s beperken zelfs het toerental voordat de auto een bepaalde temperatuur bereikt, om vitale onderdelen van de aandrijflijn te sparen.

ICE auto’s hoeven hun banden niet zo vaak te vervangen als elektrische auto’s omdat ze lichter zijn, maar dit kan variëren afhankelijk van hoe u rijdt en het type banden dat u gebruikt.

Service – elektrische auto’s vs ICE auto’s

Service is ook waar deze twee soorten auto’s aanzienlijk verschillen, omdat ICE auto’s veel eerder service nodig hebben, maar elektrische auto’s zijn inderdaad moeilijker te repareren in de meeste gevallen. Dit alles betekent dat ICE auto’s nog steeds een tikkeltje gemakkelijker zijn om mee te leven omdat alle servicekanalen werkplaatsen zijn die bekend zijn met alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen.

  Kan Tesla Y parallel parkeren

Elektrische auto’s zijn nog vrij nieuw, wat betekent dat er niet zo veel opgeleide en ervaren monteurs zijn die zelfs maar in staat zijn om aan de nieuwste elektrische automodellen te werken. Natuurlijk kunt u altijd met uw auto naar de dealer gaan en klaar zijn, maar dat is nog steeds geen garantie dat de mensen die daar werken ook maar enige fatsoenlijke ervaring hebben.

Elektrische auto’s hebben inderdaad minder bewegende onderdelen, wat betekent dat de slijtage van onderdelen sterk wordt verminderd. Maar toch, als er toch iets misgaat, zal je een ICE-auto waarschijnlijk sneller en gemakkelijker kunnen herstellen omdat je veel sneller bij een ervaren monteur terecht kunt.

FAQ Sectie

Is de Mercedes EQS het geld waard?

Als u op zoek bent naar de meest luxueuze, comfortabele en statige elektrische auto en niet geïnteresseerd bent in recordprestaties van 0-100 km/u, dan is de EQS zeker het geld waard. Dat komt omdat de EQS even luxueus, zo niet luxueuzer is dan het vlaggenschip van de Mercedes S-Klasse in zijn top-uitvoering en als u niet wilt worden rondgereden.

Er is letterlijk geen enkele elektrische auto die kan tippen aan de EQS wat betreft binnenruimte, comfort, technologie en luxe. De nieuwe Lucid Air Dream zit er niet ver naast, maar we kunnen gerust stellen dat het niveau van raffinement een wereld van verschil is.

  Hoe lang gaat de batterij van Polestar mee?

Waarom zou ik een elektrische auto kopen?

Als u de middelen hebt om een elektrische auto te kopen, moet u er een kopen als u er zeker van bent dat u het elektrische autoplatform ten volle kunt benutten. Dit betekent dat u de auto regelmatig moet kunnen opladen en dat u gebruik moet kunnen maken van specifieke functies voor elektrische auto’s, zoals regeneratief remmen.

Als u denkt dat u niet bereid of in staat zult zijn om de auto aan te sluiten en uw langeafstandsritten van tevoren te plannen, kunt u de aankoop van een elektrische auto beter voorlopig overslaan.

Zijn elektrische auto’s beter dan hybrides?

Hybrides zijn de springplank tussen traditionele auto’s met verbrandingsmotor en elektrische auto’s omdat ze beide bieden. Dit betekent dat een plug-in hybride kan rijden in de modus alleen elektrische auto en met de verbrandingsmotor aan. Hybrides zijn dus beter als u de elektromotor niet volledig kunt benutten en als u altijd een verbrandingsmotor over u heen wilt hebben kijken.

Als u echter uw uitstoot wilt verminderen en uw totale gebruikskosten wilt verlagen, is een elektrische auto een betere optie. Elektrische auto’s lijken zeker de toekomst te hebben, maar alleen als de oplaadinfrastructuur zich overeenkomstig ontwikkelt en als de prijzen van elektrische auto’s niet blijven stijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts