Hebben Mercedessen reservebanden?

Aangezien veel autobedrijven zich inspannen om de CO2-voetafdruk te verkleinen, hebben de meeste geen reservebanden meer, omdat deze de auto zwaarder maken en dus meer brandstof verbruiken en vervuilen. Maar heeft Mercedes wel reservebanden?

Sommige Mercedes modellen hebben reservebanden, terwijl andere dat niet hebben. Mercedes heeft er echter goed voor gezorgd dat haar klanten verschillende opties hebben om hen te helpen in geval van nood. Zo zijn de meeste auto’s van Mercedes-Benz uitgerust met runflatbanden, een reservewiel of een bandenplaksetje.

Bovendien zijn alle Mercedes-modellen uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem compleet met sensoren in elk wiel. Als u dus een lekke band krijgt, geeft het systeem een waarschuwing op het dashboard. Als dit gebeurt, moet u uw auto aan de kant van de weg zetten.

Kan ik nog rijden met een lekke band?

Ook al is de bandentechnologie in de loop der jaren verbeterd, een lekke band of zelfs een klapband komt nog steeds voor. Als u toevallig een lekke band hebt, is het raadzaam niet met uw Benz te rijden. U kunt echter nog steeds controleren of uw Mercedes beschikt over een reserveband, runflat banden of een bandenmobiliteitskit.

Een bandenmobiliteitskit kan u helpen om de lekke band te plakken en u naar het dichtstbijzijnde Mercedes servicecentrum te brengen voor reparatie of bandenwissel. Een andere optie is het verwijderen van de trage lekke band en deze te vervangen door een reservewiel. U kunt echter ook een runflatband gebruiken om uw Benz naar een servicecentrum te rijden.

In tegenstelling tot reservebanden kunt u met runflat-banden op lage spanning rijden, zodat u naar een Mercedes-servicecentrum kunt rijden. Let wel dat runflat banden een beperkte snelheid en actieradius hebben. Met deze banden kunt u tot 18 mijl per uur op de band met lage spanning rijden en maximaal 50 mijl afleggen.

  Welke Mercedes GLK is beter, diesel of gas?

Daarom, als u een paar mijl naar een servicecentrum bent, zullen run-flat banden u helpen, maar als dat niet het geval is, dan moet u misschien een sleepdienst bellen of contact opnemen met Mercedes wegenwacht. Dus als uw Mercedes-band lek raakt in een afgelegen gebied, zijn de runflat-banden misschien niet zo nuttig.

Hebben alle Mercedes-Benz modellen runflat-banden?

Nee, dat zijn ze niet. Wel zijn bijna alle nieuwste Mercedes-Benz modellen voorzien van runflat banden. Daarom kunt u bij een lekke of kapotte autoband toch naar het dichtstbijzijnde servicecentrum rijden zonder andere onderdelen van het wiel of de auto in gevaar te brengen.

Run-flat banden zijn niet alleen geavanceerder dan gewone banden, maar ze kunnen u ook redden. Als u in de middle of nowhere bent gestrand, kunt u met deze banden naar een veilige en handige plek rijden waar u gemakkelijk naar het dichtstbijzijnde Mercedes-servicepunt kunt worden gesleept.

Enkele van de Mercedes-Benz modellen die standaard met runflat banden worden geleverd zijn de Mercedes-Benz E-Klasse, Mercedes-Benz S-Klasse en Mercedes-Benz C-Klasse. Integendeel, een van de Mercedes modellen die bekend zijn met een reservewiel is de Mercedes GLC300.

Een van de grootste voordelen van runflat banden is dat ze uw auto niet opblazen of laten uitwijken zoals traditionele banden, waardoor uw rijgedrag onveiliger wordt. In plaats daarvan kunt u met deze banden veilig naar het dichtstbijzijnde Mercedes-Benz servicecentrum rijden.

Wat doet de pechhulp van Mercedes?

De pechhulp van Mercedes-Benz is bedoeld om Mercedes-gebruikers te helpen als ze in nood of in de problemen zijn. Als uw band lek is of een probleem ontwikkelt, kunt u altijd de wegenwacht bellen voor hulp. De wegenwacht van Mercedes dekt normale problemen zoals het vervangen van een lekke band, een jumpstart, brandstoflevering en een lockoutservice.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

Hoe lang duurt de pechhulp bij Mercedes-Benz?

De pechverhelping van Mercedes-Benz is geldig voor een periode van de 5 jaar garantie van Mercedes-Benz. Deze service wordt verleend aan elke nieuwe Mercedes-Benz eigenaar. Het komt samen met Mercedes-Benz wegenwacht. Niettemin kunnen eigenaars van een Mercedes-Benz nog steeds van deze service genieten door een jaarabonnement te kopen.

FAQ

Heeft een Mercedes-Benz speciale banden nodig?

Ja, dat klopt. Banden die niet specifiek door Mercedes-Benz zijn goedgekeurd, bieden namelijk mogelijk niet dezelfde veiligheid, hetzelfde comfort en dezelfde prestaties als een band met Mercedes-Benz-goedkeuring. De meeste Mercedes-Benz modellen hebben daarom all season-banden, andere modellen hebben performance-banden.

Na hoeveel tijd moet ik mijn Mercedes-banden vervangen?

Zoals bij de meeste auto’s moet u het loopvlak en de zijwanden van uw Mercedes-banden controleren. Bovendien is het belangrijk om uw banden om de 30.000 tot 50.000 kilometer te vervangen. Als u dagelijks met uw auto rijdt, moet u uw banden na 30.000 vervangen om te voorkomen dat u een ongeluk krijgt.

Waarom hebben nieuwe auto’s geen reservebanden?

De meeste autofabrikanten bouwen geen reservebanden meer in hun voertuigen. Dit komt omdat de bandentechnologie is geëvolueerd en de meeste banden niet meer zo snel lek raken of barsten. De belangrijkste reden om geen reserveband te monteren is echter om de koolstofvoetafdruk te verkleinen. De band voegt gewicht toe aan de auto, wat leidt tot een hoger brandstofverbruik.

  De Mercedes premiumpakketten uitgelegd

Is het goed om runflat banden te vervangen door gewone banden, Mercedes?

Als u een RunOnFlat-band door een andere RunOnFlat-band vervangt, is er niets aan de hand. Als u echter een runflat-band door een gewone band wilt vervangen, is dat zeer riskant. Als u dus een runflat band door een gewone band moet vervangen, moet u alle vier de banden vervangen en niet slechts één band.

Hoeveel kilometer gaan Mercedes-banden mee?

Gemiddeld gaan Mercedes-banden 50.000 kilometer mee. Dus als uw auto 50.000 mijl rijdt, moet u het loopvlak en de zijwanden van uw band inspecteren. Als ze versleten zijn, vervang ze dan onmiddellijk. Maar zelfs als dat niet het geval is, moet u toch uw Mercedes banden na elke 50.000 mijl vervangen voor uw veiligheid.

Conclusie

Een paar Mercedes modellen worden geleverd met reservebanden. Een van die modellen is de Mercedes-Benz GLC300. De nieuwste Mercedes-modellen zijn echter voorzien van run-flat banden, die geavanceerder zijn en u kunnen redden als u een lekke band krijgt. Enkele modellen van Mercedes met runflat banden zijn de E-Klasse en S-Klasse.

Bovendien heeft Mercedes een wegenwacht die u kan helpen in geval van een lekke band. Bovendien worden sommige Mercedes-modellen geleverd met een bandenplaksetje om u te helpen uw lekke band op te lappen en naar het servicecentrum te brengen voor reparatie of vervanging.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts