Hebben Mercedessen veel problemen?

Hebben Mercedessen veel problemen?

Als u nog nooit een automodel van Mercedes-Benz hebt gehad, vraagt u zich misschien af of ze problemen hebben. Mercedes is populair om zijn high-end en luxueuze voertuigen die over de hele wereld verkocht worden.

Zoals alle voertuigen heeft ook het automerk Mercedes-Benz zijn problemen. Hoe eerder u deze problemen kent, hoe beter u voorbereid zult zijn wanneer ze zich voordoen. Sommige problemen komen voor bij bijna alle Mercedes-Benz modellen, terwijl andere problemen zich voordoen bij bepaalde Mercedes modellen.

Enkele problemen die zich kunnen voordoen r wanneer uw Mercedes in mijlen begint te geraken zijn ophangingsproblemen, transmissieproblemen, olielekken, misfire van de motor, roest, schade aan de isolatie, slechte katalysator, en lage remdruk. Merk op dat sommige modellen hun eigen bijkomende problemen hebben.

In dit bericht belichten we veel voorkomende problemen die u kunt verwachten als u een Mercedes auto koopt. Ongeacht het probleem, zullen professionele monteurs uw auto zonder enige uitdaging diagnosticeren en repareren. Lees verder om te bepalen met welke Mercedes problemen u te maken kunt krijgen naarmate u meer kilometers maakt.

Problemen met de ophanging

Dit is een van de eerste problemen die u kunt verwachten wanneer u een Mercedes-Benz koopt. Het veersysteem in auto’s van Mercedes-Benz begint na 100.000 mijl problemen te ontwikkelen. Wanneer we het over ophanging hebben, bedoelen we banden, bandenspanning, schokdempers, veren en verbindingen die de auto met zijn wielen verbinden.

De ophanging onderdelen die snel problemen ontwikkelen zijn trekstangen, controle-arm bussen, kogelgewrichten, en sway bar links. Zij kunnen de bestuurder beginnen storen na ongeveer 60.000 mijl. Daarom, als je begint te scheefstand met de wielen of het stuur op te merken, moet u een monteur te bezoeken voor inspectie.

Afgezien van het veersysteem, is de luchtvering ook gemeld om problemen te hebben. Veel bestuurders hebben erop gewezen dat de luchtvering zakken en luchtvering relais niet effectief zijn en hebben de neiging om te falen vele malen.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Problemen met de transmissie

Een van de meest opvallende kenmerken van Mercedes-Benz is de automatische transmissie met 5 versnellingen. Deze transmissie is sterker dan de meeste voertuigen. Helaas bestaat hij uit onderdelen met een verscheidenheid aan problemen. De 13-pin connector en het klephuis hebben problemen waar u mee te maken krijgt wanneer u ongeveer 100.000 mijl aflegt.

Zonder enige verklaring, kan de 13-polige connector transmissievloeistof beginnen te lekken. Vervolgens kan de vloeistof in de kabelboom terechtkomen, wat schade aan de regelmodule veroorzaakt. Het klephuis kan ook de oorzaak zijn van slecht schakelen. Dus, wanneer uw Mercedes bijna 100.000 mijl heeft bereikt, moet u regelmatig naar de monteur gaan om de transmissie te inspecteren en te onderhouden.

Roest

Een ander veel voorkomend probleem dat Mercedes Benz eigenaren waarschijnlijk zullen tegenkomen is roest. Natuurlijk roesten de meeste auto’s als ze ouder worden of als ze niet in gebruik zijn. Maar in het geval van Mercedes-Benz automodellen roesten ze veel sneller dan de meeste voertuigen. Ze roesten ook op veel plaatsen.

Na een aantal kilometers gereden te hebben, kunt u tot uw verrassing roest op verschillende plaatsen van uw auto opmerken. Kijk met een zaklamp onder de bestuurders- en passagiersstoel, langs de vloer, op de bumpers, onder de wielkasten, achter de kentekenplaten, onder aan de portieren en zelfs op de voorspatborden.

Katalysatoren

Katalysatoren spelen een grote rol bij het verminderen van schadelijke emissies door bepaalde koolwaterstoffen uit het uitlaatsysteem van uw auto te verwijderen. Helaas kunnen de katalysatoren in Mercedes-Benz automodellen na 60.000 kilometer defect raken. Meestal raken ze verstopt of werken ze niet meer effectief. U kunt ook prestatieproblemen zoals misfire en aarzeling opmerken.

  Maakt Mercedes elektrische auto's?

Als uw katalysator slecht is, kunt u de emissietests niet doorstaan, wat van vitaal belang is. Een slechte katalysator zal ook de check engine lampje te komen op totdat u de diagnose van het probleem. Afhankelijk van uw Mercedes-model, moet u misschien dieper in uw zakken graven om het te laten vervangen.

Ontstekingsfout

Naarmate u meer kilometers maakt met uw Mercedes, zullen de prestaties van uw motor ook afnemen. Dit geldt voor alle auto’s en niet alleen Mercedes-Benzes. De auto kan beginnen te misfire, onderpresteren, of zelfs motor geluiden te maken. Dit probleem doet zich bij Mercedes-Benz modellen eerder voor dan bij andere auto’s.

Eigenlijk raadt de fabrikant aan om de bougies en de bobines na elke 100.000 mijl te vervangen. Maar bij sommige Mercedes modellen gebeurt het al voor deze periode. Vandaar, als uw auto bijna 100.000 mijl bereikt, moet u uw bougies en bobines laten vervangen.

FAQs over Mercedes

Wat voor problemen kan ik met een Mercedes Benz verwachten?

Of u nu een nieuwe of een oude Mercedes Benz koopt, er zijn enkele problemen die u kunt verwachten. Deze zijn onder andere verkeerde ontsteking van de motor, olielekkage, schade aan de isolatie, problemen met de ophanging, slechte katalysator, roest en lage remdruk. Merk op dat sommige modellen hun eigen bijkomende problemen hebben.

Na hoeveel kilometer krijgt u problemen met uw Mercedes?

Dat hangt van het Mercedes-model af. Sommige modellen krijgen al na 60.000 mijl problemen, terwijl andere vanaf 100.000 mijl kleine problemen hebben. Het is echter van cruciaal belang op te merken dat de meeste Mercedes modellen ophangingsproblemen ontwikkelen na 100.000 mijl. Ook beginnen veel modellen ontstekingsfouten te vertonen na 75.000 mijlen.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Welke Mercedes Benz modellen hebben de meeste problemen?

Alle Mercedes Benz voertuigen hebben problemen, maar sommige zijn betrouwbaarder dan andere. Voordat u de Mercedes Benz van uw keuze koopt, moet u nagaan met welke problemen deze te kampen heeft. Hier zijn enkele Mercedes modellen en de problemen waar ze bekend om staan.

  • 2002 Mercedes-Benz C320 – dit Mercedes-model staat erom bekend dat het een defecte elektrisch verstelbare stoelmodule ontwikkelt die de accu leegzuigt. Dit gebeurt wanneer de auto een aantal kilometers rijdt.
  • 2007 Mercedes-Benz S550 – wanneer u dit model koopt, moet u rekening houden met een slechte automatische versnellingsbak met 7 versnellingen, na ongeveer 59.000 mijl te hebben afgelegd.
  • 2011 Mercedes-Benz C300 – dit model heeft misschien wel de meeste problemen. Bestuurders klagen over overmatig lawaai tijdens het rijden. Daarnaast werd de auto in 2019 teruggeroepen vanwege airbagproblemen.

Luxe ondanks problemen

De meeste problemen met Mercedes Benz auto’s beginnen na het afleggen van ongeveer 100, 000 mijl. Sommige Mercedes-modellen hebben echter meer problemen dan andere. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het kiezen van uw droom Mercedes auto, zodat u kunt eindigen met een betrouwbaar en duurzaam model.

Als u al eigenaar bent van een van de modellen met meerdere problemen, hoeft u niet in paniek te raken! Bezoek een professionele monteur of een gespecialiseerde Mercedes dealer wanneer u een van de uitgelichte Mercedes problemen tegenkomt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts