Hebben Porsches goede motoren?

De motor is een van de meest vitale onderdelen van een auto, maar hij wordt ook vaak over het hoofd gezien. Porsche heeft in de loop der jaren verschillende krachtige motoren gehad, die hebben geleid tot de creatie van enkele van de snelste en krachtigste sportwagens ter wereld. Maar heeft Porsche goede motoren?

Ja, Porsche heeft een aantal van de beste motoren op de markt. Een van de beste Porsche motoren aller tijden is de Porsche M97.74 motor. Deze motor is te vinden in een van de meest populaire en krachtige Porsche modellen, de 997-generatie Porsche 911, gemaakt tussen 2005 en 2012.

Naast deze motor heeft Porsche nog andere goede motoren, zoals de Porsche MDH.NA motor, Porsche TTE P01 motor, Porsche 980/01 motor, Porsche 911/83 motor, en Porsche dual permanent magnetische synchrone ac-motoren motor. Al deze motoren zijn krachtig en betrouwbaar.

Beste Porsche motoren aller tijden?

Porsche M97.74 motor

De eerste op onze lijst is de Porsche M97.74 motor. Dit is een van de meest krachtige motoren ooit geproduceerd door Porsche. De motor werd voor het eerst geïnstalleerd in de 997.2 GT3 RS, 4.0 model. Bovendien maakte hij de 2005 tot 2012 Porsche 911 modellen populair en geliefd omwille van hun pure kracht en prestaties.

Om de GT3 sportwagen nog beter te maken, werd deze motor geüpgraded van een 3.0-liter naar een 4.0-liter atmosferische motor. Bovendien was deze motor zeer betrouwbaar, dankzij de verschillende technologische veiligheidsvoorzieningen waarmee deze motor was uitgerust.

Porsche MDH.NA motor

De Porsche MDH.NA motor werd gemonteerd in de 991 GT2 RS wagen. Ook deze motor is krachtig en is uitgerust met de meest geavanceerde functies. Hij heeft een watersproeisysteem, grote intercoolers, grotere primaries in het uitlaatspruitstuk en opnieuw ontworpen zuigers die hand in hand met de andere onderdelen werken om een uitstekend vermogen te leveren.

  Waarom zijn Porsches zo onbetrouwbaar?

Deze motor levert een verbluffend hoog vermogen van 700 pk en een koppel van 553 lb-ft. Het is dus een van de krachtigste motoren ooit door Porsche geproduceerd.

Porsche TTE P01 motor

Formule 1 legendes als Niki Lauda, Keke Rosberg, en Alain Prost raceten in McLarens die werden aangedreven door de Porsche TTE P01 motor. Ze versloegen niet alleen de concurrentie, maar wonnen ook 3 rijderskampioenschappen en 2 constructeurstitels.

Deze motor, ook wel TAG Turbo genoemd, werd ontwikkeld en gefinancierd door TAG. Het was een 1,5-liter V6-motor met dubbele turbo die tussen 750 en 1.000 pk leverde (afhankelijk van de gekozen afstelling).

Verrassend genoeg werd deze motor nooit in een echte Porsche gebruikt, hoewel hij wel in een Porsche 930 turbo werd ingebouwd. Deze auto diende echter alleen als testexemplaar en is daarna nooit meer gebruikt, afgezien van de McLaren MP4/2 en MP4/3 racewagens.

Porsche 980/01 motor

De Porsche 980/01 motor is technisch gezien een raceauto motor. Deze motor is te vinden in de Porsche Carrera GT, die tussen 2004 en 2007 werd geproduceerd. De motor bevindt zich in het midden van de auto, waardoor hij vrij compact is en niet geschikt voor langere mensen dan 1.90 m.

Alvorens deze motor in de Porsche Carrera GT te plaatsen, besloot Porsche hem te verfijnen om aan de productieprotocollen te voldoen. Toen kwam men op de proppen met een 5,7-liter atmosferische V10-motor. De motor levert een maximum van 612 pk en 435 lb-ft aan koppel.

  Ruf vs Porsche - Wat is het verschil?

Met dat vermogen kan de Carrera GT in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, met een topsnelheid tot 205 km/u.

Porsche dubbele permanent magnetische synchrone ac-motormotor

Dit is de nieuwste motor van Porsche. De Porsche dual permanent magnetische synchrone ac-motoren motor is te vinden in Porsche Taycan EV. Deze motor is krachtig maar heeft niet de meeste problemen waar andere traditionele motoren mee komen.

De Porsche motor met dubbele permanent magnetische synchrone wisselstroommotor levert tot 750 pk en 774 lb-ft koppel. Daardoor kan de Porsche Taycan in slechts 2,6 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat adembenemend is.

FAQ

Hoe lang gaan Porsche motoren mee?

De meeste Porsche motoren gaan meer dan 100.000 mijl mee. Maar als de auto goed wordt onderhouden, kan hij meer dan 150.000 mijl meegaan. De Porsche 911 is bijvoorbeeld uitgerust met een van de beste motoren en daarom hebben de meeste Porsche 911 modellen meer dan 150.000 mijl geklokt.

Van welke Porsche motor moet u afblijven?

Ook al heeft Porsche verschillende goede motoren, er zijn ook verschillende motoren die niet goed zijn. Een van die motoren is de Porsche 997.1-generatie Flat-6 4,0-liter atmosferische motor. Deze motor had problemen met het IMS lager en cilinder scoring.

Wat is de betrouwbaarste Porsche motor?

De titel van meest betrouwbare Porsche motor gaat naar de Porsche M97.74 motor. Deze motor werd gebruikt in de iconische 911, een van de best verkochte Porsche modellen aller tijden. Hij produceerde een maximum van 500 pk en 339 lb-ft koppel.

Zijn Porsches echt betrouwbaar?

Ja, Porsches zijn zeer betrouwbaar. Het is de meest betrouwbare Duitse luxewagen op de markt. Onlangs kreeg Porsche van J.D. Power een topclassificatie en werd daarmee naast Lexus het betrouwbaarste merk van luxeauto’s. Bovendien ondervindt hij minder problemen dan de meeste luxewagens.

  Beste Porsche Boxster winddeflector

Is Porsche goedkoop of duur in onderhoud?

Porsche is vrij duur in onderhoud. Dat is ook te verwachten, want Porsche is een luxe auto. Wanneer de wagen stuk gaat, zal dit dus hoge reparatie- en onderhoudskosten met zich meebrengen. Bovendien zijn de reserveonderdelen van Porsche duur in aanschaf.

Samenvatting

Over het geheel genomen heeft Porsche een aantal van de beste motoren geproduceerd en de meeste daarvan zijn tot op heden nog steeds in gebruik. Enkele van de beste Porsche motoren zijn de Porsche M97.74 motor, Porsche MDH.NA motor, Porsche 980/01 motor, en Porsche dual permanent magnetische synchrone ac-motoren motor.

Ondanks het feit dat Porsche door de jaren heen een aantal uitzonderlijke motoren heeft gehad, heeft deze auto ook een aantal motoren die je koste wat kost moet vermijden. Een goed voorbeeld van zo’n motor is de Porsche 997.1-generatie Flat-6 4.0-liter motor met natuurlijke aanzuiging. Deze motor had het probleem met het IMS-lager en de cilinderuitslag.

Het goede nieuws is dat de meeste Porsche motoren uitstekend zijn en door de jaren heen uitstekend hebben gepresteerd. Zorg er alleen voor dat je een auto kiest met een betrouwbare en krachtige motor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts