Hebben Volvo’s Apple CarPlay?

Alle recente Volvo’s hebben de Apple CarPlay-optie in hun infotainmentsystemen.
Het grote infotainmentsysteem van Volvo heeft een verticaal 9-inch display en is voorzien van Apple CarPlay, evenals Android Auto. Met het infotainmentsysteem kunnen bestuurders hun mobiele Apple-apparaten op de auto aansluiten via een USB-aansluitkabel, waarmee de telefoon ook tegelijkertijd wordt opgeladen.

Volvo’s infotainmentsysteem

Volvo biedt een groot display van 9 inch dat verticaal van vorm is. Volvo biedt ook ingebouwde Google-functies in sommige van zijn modellen, zoals de XC40 Pure electric. Andere opties zijn Apple CarPlay en Android Auto. Apple CarPlay kan worden gebruikt door een lightning-kabel aan te sluiten op je iPhone.
Het infotainmentsysteem heeft nog veel meer functies zoals een 360°-cameraweergave met andere individuele weergaven. Enkele van de andere functies zijn:

 • Statusbalk
 • FM-radio
 • Navigatie systeem
 • Media
 • Stoelverwarming
 • AC-bediening

Apple CarPlay in Volvo

Met de Apple CarPlay-optie in Volvo’s kunnen gebruikers muziekapps gebruiken, bellen, berichten ontvangen, navigeren, communiceren met Siri en vele andere apps op hun telefoon gebruiken via het infotainmentsysteem van de auto.
Het systeem stelt gebruikers in staat hun telefoon los te laten en alleen de belangrijkste apps te gebruiken tijdens het rijden. Gebruikers kunnen het infotainmentsysteem ook bedienen vanaf het stuur, zonder zelfs maar het display aan de voorkant aan te raken.
Apple CarPlay is alleen beschikbaar op iPhone 5 of hoger met ten minste iOS 8 of hogere software op het toestel. De verbinding wordt gemaakt via een snoer door de lightning-kabel met de iPhone te verbinden, wat stabieler is en minder batterij verbruikt dan Bluetooth. Ook wordt het toestel met Apple CarPlay opgeladen terwijl u in de auto rijdt.
Niet elke iPhone app werkt op Apple CarPlay omdat sommige natuurlijk veel te afleidend zouden zijn tijdens het rijden. Enkele van de compatibele apps zijn:

 • Apple Kaarten
 • Google Kaarten
 • Telefoon app
 • Berichten
 • WhatsApp
 • Apple Muziek
 • Spotify
 • Podcasts
 • Hoorbaar
 • Waze
 • iHeart Radio
  Met Apple CarPlay kunt u ook Siri gebruiken, wat erg handig is tijdens het rijden. Siri kan worden gebruikt om te bellen, navigeren of berichten te typen zonder zelfs maar uw toestel of andere knoppen aan te raken. Dit is maakt het rijden veel veiliger, maar natuurlijk, de juiste aandacht op de weg is altijd nodig.
  Kunnen Volvo's plat worden getrokken?

Apple CarPlay inschakelen

Apple CarPlay is een ingebouwde optie in het infotainmentsysteem van Volvo. Het systeem kan worden gebruikt via het aansluiten van de kabel met uw iPhone. De Bluetooth-optie is ook aanwezig, maar een bekabelde verbinding geeft een snellere ervaring, en het laadt het toestel tegelijkertijd op.
Om de Apple CarPlay te gebruiken, moet Siri zijn ingeschakeld. Als je Siri hebt uitgeschakeld, schakel het dan in om de Apple CarPlay te gebruiken. Zodra u dit hebt gedaan, sluit u de kabel aan en veegt u over het infotainmentscherm. Door het pictogram te selecteren en akkoord te gaan met de voorwaarden, zult u Apple CarPlay kunnen gebruiken.

Voordelen van Apple CarPlay in Volvos

Met het Apple CarPlay-systeem kunt u uw toestel aansluiten en de iPhone-interface ervaren via het display van Volvo. De apps zijn ontworpen om de beste ervaring te geven in het infotainmentsysteem. Apple CarPlay stelt u in staat om uw telefoon handsfree te gebruiken en heeft zelfs Siri om naar uw commando’s te luisteren.
Dit alles zorgt voor een uiterst veilige omgeving voor de bestuurders. Veel ongelukken gebeuren door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, dus Apple CarPlay helpt dit te elimineren. Omdat Volvo zich richt op veiligheid, past dit type programma bij hun behoeften en bewijst het nog meer hun inzet om veilige auto’s te maken.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de C30?

Apple CarPlay in oudere Volvo’s

Veel oudere Volvo’s hebben niet de mogelijkheid van Apple CarPlay. Apple CarPlay kan echter wel aan deze auto’s worden toegevoegd als de auto al een infotainmentsysteem heeft. U zult contact moeten opnemen met een Volvo-dealer om Apple CarPlay-ondersteuning toe te voegen. Als je een ouder model hebt zonder front display, dan zul je een aftermarket unit moeten kopen.
Alle nieuwere Volvo-modellen hebben Apple CarPlay-ondersteuning. Aftermarket units hebben meestal ook Apple CarPlay en Android Auto ondersteuning in hen. Niet alle aftermarket-producten zijn echter veilig, en u moet enkele deskundigen raadplegen voordat u ze koopt.

FAQ

Wat is Apple CarPlay?

Apple CarPlay is een functie die Apple iPhone of iPad apparaten kan verbinden met het infotainmentsysteem van een auto, zodat de bestuurder vele apps via de auto kan gebruiken. Veel nieuwe auto’s met infotainmentsystemen en andere aftermarket units hebben Apple CarPlay. Apple CarPlay biedt de mogelijkheid om te bellen, een bericht te typen of naar muziek te luisteren zonder de telefoon aan te hoeven raken.
Echter, niet elke app die aanwezig is in iPhones kan draaien op Apple CarPlay, slechts een aantal van Apple’s originele apps en een aantal andere apps van derden draaien op dit systeem, met inbegrip van functies zoals navigatie, messaging, het luisteren naar muziek en bellen.
Sommige autobedrijven zijn een samenwerking aangegaan met Apple om de ervaring van Apple CarPlay te verbeteren, waardoor dingen als het starten van de auto met je iPhone mogelijk worden.

Wat is het verschil tussen Apple CarPlay en Android Auto?

Zowel Apple CarPlay als Android Auto zijn functies voor smartphone-integratie waarmee smartphone-apps op het voorste display van een auto kunnen worden uitgevoerd. Deze apps lopen vloeiend via het infotainmentsysteem. Deze systemen, die beide via een kabel op het infotainmentsysteem worden aangesloten, maken het gemakkelijk om apps als WhatsApp, Google Maps of Spotify in je auto te gebruiken.
Er zijn echter enkele kleine verschillen tussen deze systemen omdat ze allebei hetzelfde doel dienen. Er zijn enkele interfaceverschillen en app-verschillen. Google Maps op Android-telefoons wordt meestal beschouwd als veel beter dan Apple Maps, maar je kunt Google Maps ook gebruiken via Android Auto. Android Auto is ook meer aanpasbaar dan Apple CarPlay.

  Zijn Volvo's betrouwbare tweedehands auto's?

Hebben Tesla wagens een Apple CarPlay functie?

Tesla wagens hebben niet de Apple CarPlay functie, maar je kan je toestel toch synchroniseren met Tesla’s eigen software. Hun eigen software is vergelijkbaar met Apple CarPlay, en het is ingebouwd. Het kan worden gebruikt via Bluetooth zonder een kabel aan te sluiten zoals bij Apple CarPlay. De Tesla synchronisatie geeft ook de mogelijkheid van gesprekken, contacten en muziek.
De Tesla app heeft zijn eigen voordelen ten opzichte van Apple CarPlay. Met de app kunt u uw auto veel beter bedienen dan met Apple CarPlay. De auto kan ontgrendeld worden met de telefoon. Je kunt zelfs zonder sleutel in je Tesla rijden. Informatie over je Tesla, zoals de batterijstatus, is ook via de app te zien.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts