Hebben Volvo’s een startsysteem op afstand?

Alle Volvo’s zijn uitgerust met een startfunctie op afstand die werkt met de Volvo Cars app. De start op afstand kan eenvoudig worden gebruikt door het aanraken van de knop in de app op de telefoon.

Deze start op afstand is alleen voor de klimaatregeling en niet voor het rijden, wat betekent dat u uw sleutel in de auto moet hebben om de auto te kunnen besturen.

Wat is starten op afstand?

Met de startfunctie op afstand kunnen autobezitters hun auto starten zonder zelfs maar in de auto te zijn. Dit is een relatief nieuwe technologie, die wordt gebruikt om de auto te laten afkoelen of opwarmen voordat u ermee gaat rijden. Er zijn ook auto’s die kunnen worden bestuurd door de auto alleen maar te starten met de afstandsstartfunctie.

Aanvankelijk was de technologie te vinden in de autosleutels of sleutelhanger, waar de eigenaars op een knop voor starten op afstand moesten drukken. Nu hebben veel autofabrikanten echter hun eigen apps geïntroduceerd, waarbij gebruikers gewoon een knop op de telefoon kunnen aanraken om de auto te starten.

Volvo’s start op afstand

Volvo biedt zijn klanten een app om de auto op afstand te starten. Volvo’s app heette vroeger Volvo On Call, maar heet nu “Volvo Cars”. Volvo’s remote start functie is alleen voor de climate control, en je kunt de auto niet besturen met remote start. Ook zijn er bepaalde voorwaarden voor het starten van de auto met de app, onder andere dat de auto maar 2 keer achter elkaar gestart kan worden met de app.

Uw start op afstand gebruiken

Eerst moet u de Volvo Cars app op uw telefoon geïnstalleerd hebben en verbonden zijn met uw auto. U moet een beveiligingswachtwoord op uw telefoon hebben om de functie te kunnen gebruiken. U moet uw wachtwoord ook in uw auto invoeren voordat u start, of uw biometrische of gezichtsherkenning gebruiken.

  Zijn Polestar en Volvo hetzelfde?

Om de auto te starten, moet de auto in de parkeerstand staan en moeten alle deuren vergrendeld zijn. Om de functie te gebruiken, begint u met het openen van de app. Selecteer het tabblad Home en raak Start op afstand aan. U kunt de duur wijzigen van hoe lang u wilt dat de motor draait.
Daarna moet u uw identiteit verifiëren met de beveiligingsmethode op uw telefoon (wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsherkenning). Uw Volvo zal de lichten laten knipperen voor een lange flits. Hierna zal de motor zichzelf starten, en zal de motor afkoelen of opwarmen. U kunt echter pas met de auto rijden als u in de auto stapt en op start drukt of de sleutel erin steekt.

U kunt de Volvo Remote Start-functie ook gebruiken met uw Apple Watch als de app is geïnstalleerd. U hoeft uzelf dan niet te verifiëren met de Apple Watch.

Dingen om te onthouden

Om deze functie te gebruiken, moet aan een aantal belangrijke voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet de auto in de parkeerstand staan en moeten de deuren vergrendeld zijn. Enkele andere dingen om te onthouden zijn:

 • De sleutel mag zich niet in het voertuig bevinden.
 • U mag niet ver van de auto verwijderd zijn.
 • De motorkap van de auto moet op slot zijn.
 • De auto moet buiten geparkeerd staan en niet in een afgesloten garage of kamer.
 • De auto moet meer dan 8 liter brandstof in de tank hebben.
 • Er mag niemand in de auto zitten om met uw app te beginnen.
  Heeft een Volvo superbenzine nodig?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van de startfunctie op afstand is dat u de motor al kunt laten draaien voordat u de auto instapt, waardoor u tijd bespaart bij het opwarmen of afkoelen van de auto, en waardoor het veel comfortabeler is als u toch instapt.

Nadelen

Er zijn enkele nadelen aan het gebruik van de afstandsstart, zoals overmatige slijtage van de motor. Met de afstandsstart wordt ook brandstof verspild. De afstandsstart veroorzaakt ook meer koolstofuitstoot omdat de brandstof nog steeds in de auto wordt verbrand. De afstandsstart kan ook nadelige gevolgen hebben voor uw elektrische auto.

Volvo geeft u zeker de mogelijkheid van starten op afstand, maar mist de mogelijkheid van starten op afstand via de sleutel. Niet iedereen vindt het prettig om zijn telefoon te gebruiken om zijn auto te starten. Toch is het een zeer nuttige functie die kan helpen de motor op te warmen op ijskoude dagen of af te koelen op warme dagen.

FAQ

Wat is een start op afstand?

Met een afstandsstart kunt u de motor starten zonder in de auto te stappen. Hij kan de auto voorverwarmen of afkoelen voordat u de auto betreedt. De functie is verbonden met de auto, en hij wordt bediend via een sleutelhanger of een specifieke app. Autobedrijven hebben hun apps speciaal voor dit doel gelanceerd.

Starten op afstand bespaart tijd op ijskoude dagen. De motor zal zichzelf voorverwarmen en zo tijd en energie besparen. De motor draait een bepaalde tijd en schakelt dan vanzelf weer uit als u nog niet in de auto bent gestapt.

  Welke Volvo heeft 3 rijen?

Waarom wordt de afstandsstart gebruikt?

Op ijskoude of warme dagen heeft de motor enige tijd nodig om op gang te komen. Vooral in de winter, als er sneeuw op de auto ligt, is het erg moeilijk om de auto op te warmen en dat kost tijd. Met de afstandsstart kan de motor gemakkelijk worden voorverwarmd, en dan kunt u in een auto stappen die is opgewarmd en klaar is om te rijden. Dat is echt een handige functie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een afstandsstart?

Voordelen

 • Het gemak van de start met afstandsbediening is heel nuttig in de winter.
 • U bespaart tijd en energie door de motor op te warmen en de sneeuw van de voorruit te vegen.
 • U krijgt de perfecte temperatuur voordat u uw auto bereikt.
 • Dit kan veiligheid bieden, want als de motor met de afstandsstart wordt gestart, worden de deuren automatisch vergrendeld.
 • U kunt pronken met deze functie, want het is best cool.
  Nadelen
 • Starten op afstand verbruikt meer brandstof, wat leidt tot brandstofverspilling.
 • Het kan de motor nadelig beïnvloeden omdat de brandstof niet volledig wordt verbrand.
 • Ook de batterijen kunnen door deze functie worden aangetast.
 • Het resulteert in meer koolstofuitstoot omdat het meer brandstof verbruikt dan normaal door het starten van de motor voordat er echt gereden wordt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts