Hebben Volvos veel problemen?

Er zijn wel wat problemen met Volvo’s, maar niet zo veel in vergelijking met andere autobedrijven. Volvo staat bekend om zijn veiligheid en het maken van betrouwbare auto’s. Naarmate de auto ouder wordt, kunnen er echter problemen optreden, vooral als er niet goed voor wordt gezorgd.

In totaal zijn er slechts 503 klachten over Volvo’s binnengekomen, wat aanzienlijk lager is dan bij andere autofabrikanten. Over sommige grote automerken zijn meer dan 200.000 klachten ingediend.

Volvo’s hebben een gemiddelde betrouwbaarheid

Auto’s gemaakt door Volvo zijn zeker veilig en luxe, maar ze hebben ook een aantal problemen op te lossen. Ze zijn beter dan hun concurrenten, maar ze moeten nog steeds bepaalde dingen repareren. Het is normaal om oude Volvo’s in het straatbeeld te zien, en dat komt door hun betrouwbare auto’s.

Toch scoren ze niet goed op betrouwbaarheid, vanwege een aantal problemen die ze tegenkomen. In totaal kreeg Volvo een score van 127 voor betrouwbaarheid, goed voor de 23e plaats op een lijst van 40 automerken. Dit is slechts gemiddeld, en daarom moet Volvo werken aan zijn problemen.

De veelvoorkomende problemen waar Volvo-eigenaren mee te maken kunnen krijgen, variëren enigszins, afhankelijk van het automodel.

Problemen met de Volvo XC90

De XC90 is de grote SUV van Volvo die luxe en comfort biedt, maar het is ook een van de onbetrouwbaardere auto’s die op de markt zijn. De XC90 heeft veel problemen. Consumer Reports rangschikte hem als een van de minst betrouwbare auto’s.

Dit is te wijten aan bepaalde problemen die in de XC90 zijn aangetroffen. Immers, de XC90 is de meest gebrekkige Volvo auto. De 2016 XC90 kreeg het grootste aantal klachten over het algemeen, maar het 2004-model kreeg de meeste klachten over één bepaald probleem, namelijk het plotselinge verlies van vermogen. Het 2003-model had de meeste elektrische problemen.

  Wat is veiliger, Tesla of Volvo?

Een specifiek probleem dat veel voorkomt in de XC90’s is het automatische remsysteem. Bestuurders hebben geklaagd dat de automatische rem van de auto wordt ingeschakeld, zelfs als de auto rijdt. Normaal gesproken treedt dit probleem pas op na 12.000 mijl, maar sommigen hebben het zelfs al eerder gemeld. Onlangs heeft Volvo de XC90’s teruggeroepen en dit probleem verholpen, met de bewering dat het een softwareprobleem was.

Een ander groot probleem was de storing in het transmissiesysteem, dat volgens veel klanten rond de 100.000 mijl optrad. In dit geval zou het transmissiesysteem moeten worden vervangen, wat een vrij dure reparatie is die ongeveer $3.500 kost. Volvo heeft echter nog geen terugroepactie ondernomen.

Voortijdige bandenslijtage is ook een probleem bij Volvo XC90’s. Vroegtijdige bandenslijtage kan leiden tot een lager brandstofverbruik. Sommige bestuurders kregen met dit probleem te maken bij ongeveer 12.000 mijl. De vervanging van banden is vrij duur omdat de auto zelf een luxe voertuig is. Probeer daarom nieuwere modellen te kopen om een aantal van deze problemen in de XC90 te voorkomen.

Problemen met de Volvo XC60

Elke auto heeft wel wat mankementen, en in het geval van de XC60 heeft hij wat problemen gehad met de airconditioning. Dit was te wijten aan een softwarefout in de motorventilatorregelmodule, waardoor de airconditioning van de auto stopte en in sommige extreme gevallen zelfs de motor afsloeg.

Enkele andere problemen met de XC60 zijn lekkage van de stuurbekrachtigingsvloeistof en brandstoflekkage. De lekkage van de stuurbekrachtigingsvloeistof was te wijten aan een verbindingsprobleem tussen de hogedrukleiding van de stuurbekrachtiging en de stuurinrichting. Dit was een montagefout die daarna eenvoudig en goedkoop kon worden gerepareerd. Volvo heeft echter wel een aantal terugroepacties uitgevoerd. De XC60 had ook enkele problemen met de transmissie.

  Is Volvo of Audi beter?

Problemen met de Volvo V70

De Volvo V70 was een wagen die in 1996 werd geïntroduceerd en in 2016 uit productie werd genomen. Het was de op één na meest beklaagde auto van Volvo ooit, alleen na de XC90. Het meest beklaagde model was de V70 uit 2001. Dat model had een aantal dure problemen met de motor en transmissie.

Problemen met de Volvo S60

Sinds de lancering heeft de S60 in totaal 66 klachten gehad. Het 2012-model van de auto had grote problemen met de motor. De 2001 S60 was het meest geklaagde model van de auto. De meest voorkomende problemen waren motorstoringen en transmissieproblemen. De auto kreeg met deze problemen te maken bij ongeveer 74.000 mijl.

Problemen met de Volvo XC40

Dezelfde transmissie problemen waren ook aanwezig in de XC40. Volgens Consumer Reports is het rijgedrag stug en luid, terwijl ook het veersysteem niet aan de eisen voldoet. Het infotainmentsysteem is naar verluidt ook vrij moeilijk te bedienen.

De 2021 XC40 Recharge model had een aantal problemen gemeld met het elektrische systeem, en het is in afwachting van een terugroepactie door Volvo.

Consumer Reports beveelt de XC40 echter nog steeds aan, vanwege de vele goede eigenschappen, die zeker opwegen tegen de nadelen. De veiligheidsvoorzieningen zijn daar een belangrijke reden voor. Verder is het interieur en de vormgeving een groot pluspunt.

Volvo-problemen zijn te verhelpen

De auto’s van Volvo hebben wat problemen, maar die zijn allemaal te verhelpen. Er is een groot probleem met de transmissie dat in bijna elk model voorkomt. Dit is serieus iets waar Volvo naar moet kijken. Volvo betrekt zijn transmissiesysteem van het Japanse bedrijf Aisin technology. Afgezien daarvan kunnen andere problemen worden gerepareerd als de auto onder de garantie valt.

  Welk model verving de Volvo XC70?

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende autoproblemen?

Auto’s zijn machines met mechanische en bewegende onderdelen die vatbaar kunnen zijn voor bepaalde problemen. Alle auto’s hebben onderhoud en regelmatige olieverversing nodig. Toch kunnen auto’s nog steeds problemen hebben, zelfs met de juiste zorg en onderhoud. Veel voorkomende problemen zijn onder meer:

 • Slecht brandstofverbruik
 • Batterij die leeg raakt
 • Platte banden
 • Een sputterende motor
 • Defecte dynamo
 • Schudden van het stuur
 • Oververhitting

Wat zijn de meest beklaagde auto’s?

Gewoonlijk heeft elke auto na verloop van tijd problemen. Sommige auto’s hebben echter meer problemen dan andere. De meest beklaagde auto’s worden gemeten aan de hand van het aantal klachten per 10.000 verkochte auto’s. Dit zijn de auto’s waarover het meest geklaagd wordt:

 1. Chrysler 300 – 66,7 klachten
 2. Jeep Grand Cherokee – 63,6 klachten
 3. Chrysler Town & Country – 63,3 klachten
 4. Jeep Wrangler – 60.9 klachten
 5. Toyota Prius – 51.4 klachten

Voorkomt regelmatig olie verversen grote reparaties?

Regelmatig olie verversen en onderhoud kan grote problemen zoals motorproblemen en een verhoogd brandstofverbruik voorkomen. De motorolie zorgt voor smering, waardoor wrijving in de motor wordt voorkomen. Deze vermindering van wrijving voorkomt dat de bewegende delen snel slijten. Sla dus nooit een olie- of filterverversing over.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts