Heeft de BMW X5 een derde rij?

BMW X5 is een van de grootste auto’s in zijn klasse. Hij is groter dan de Audi Q7, Porsche Cayenne, Volvo XC90 en Range Rover Sport. Audi Q7 en Volvo XC90 hebben echter standaard een derde rij. Maar heeft de BMW X5 ook een derde rij?

Ja, de BMW X5 heeft een derde rij. Het derde rij pakket is echter alleen voor het BMW X5 xDrive40i basis model. Andere BMW X5 modellen beschikken niet over een derde rij en bieden slechts plaats aan vijf personen. Bovendien zullen geïnteresseerde gebruikers extra moeten betalen om het derde rij pakket te krijgen.

Is het derde-rij-pakket geschikt voor alle BMW X5 modellen?

Nee, het derde rij pakket is alleen beschikbaar voor de BMW X5 xDrive40i trim. Dit betekent dat andere BMW X5 modellen, zoals de xDrive45e Hybrid en M50i niet kunnen worden uitgerust met een derde rij. Dit zijn gewoon 5-zitters zoals de BMW X3. Met het derde-rijpakket dat beschikbaar is voor de xDrive40i kan de koper de auto upgraden tot een zevenzitter.

Welke BMW zitplaats op de derde rij is comfortabeler – BMW X5 of BMW X7?

Hoewel zowel de BMW X5 als de BMW X7 een derde rij zitplaatsen aanbieden, is de derde rij in de X7 comfortabeler en ruimer dan de derde rij in de X5. Dat komt omdat de BMW X7 een ruimere cabine heeft dan de BMW X5. Hier zijn hun afmetingen:

BMW X5 afmetingen:

Plaats voor vijf of zeven passagiers met een optionele derde rij
Voor/achter/derde-rij beenruimte: 39.8-inches/37.4-inches/NA
Schouderruimte voor/achter/derde rij: 60-inches/58.1-inches/NA
Laadruimte: 33,9 kubieke meter of 72,3 kubieke meter met alle achterstoelen neergeklapt.

  2022 BMW X5 VS Volvo XC90 - Wat is beter?

BMW X7 afmetingen:

Zeven zitplaatsen of zes met kapiteinsstoel op de tweede rij
Beenruimte voor/achter/derde rij: 39.8-inches/37.6-inches/NA
Schouderruimte voor/achter/derde rij: 60-inches/58.1-inches/47.9-inches
Laadruimte: 12,8 kubieke meter achter de derde rij, 48,6 kubieke meter achter de tweede rij, en 90,4 kubieke meter met alle achterstoelen neergeklapt.

Kenmerken van de BMW X5

Uiterlijk

De BMW X5 komt met een traditioneel SUV design dat er ook luxueus en knap uitziet. Hij heeft een grote grille, een panoramisch schuifdak, 19-inch lichtmetalen velgen met een BMW badge, en mooie LED adaptieve koplampen. Over het geheel genomen ziet hij er stijlvol en aantrekkelijk uit.

Prestaties

De Porsche Cayenne mag dan de best presterende middelgrote luxe SUV zijn, de BMW X5 zit er niet ver naast. Dankzij zijn krachtige motor die uitstekend vermogen levert. BMW X5 heeft drie motoropties: een 3,0-liter turbo inline-6 benzinemotor, een 3,0-liter turbo inline-6 hybride, en een 4,4-liter twin-turbo V8 benzinemotor.

De basis BMW X5 is niet erg krachtig, maar hij is beter dan de meeste auto’s in zijn klasse. De BMW X5 M50i is een van de best presterende auto’s in zijn klasse, want hij levert maximaal 523 pk en 553 lb-ft koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 mph en accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 3,8 seconden.

Comfort

Zoals hierboven vermeld, is de BMW X5 een van de ruimste auto’s in zijn klasse. Hij heeft een grote cabine met grote en comfortabele zetels. Bovendien heeft hij ook een grote laadruimte waar u veel bagage kwijt kunt, waardoor hij een van de beste auto’s is voor off-road rijden of buitenshuis.

  Beste tweedehands BMW SUV

Brandstofefficiëntie

BMW X5 is een van de best presterende wagens in zijn klasse. Verrassend genoeg is het ook een van de meest brandstofefficiënte middelgrote luxe SUV’s. Deze auto heeft een EPA score van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 23 mpg. Hij is zuiniger dan de Porsche Cayenne, Audi Q7, Mercedes GLE, en Range Rover Sport.

Veiligheid

BMW X5 is een van de veiligste auto’s in zijn klasse. Hij is veiliger dan de Porsche Cayenne, Audi Q7, en Volvo XC90. Alleen de Mercedes-Benz GLE-Klasse is veiliger dan de X5. Hij beschikt over verschillende top veiligheidsvoorzieningen zoals dode hoek bewaking, lane departure warning, adaptieve remlichten, dynamische cruise control, en nog veel meer.

Prijs

In vergelijking met de meeste van zijn concurrenten is de BMW X5 vrij duur. Niettemin krijgen kopers een krachtige, krachtige, ruime en veilige middelgrote luxe SUV. De basis BMW X5, de xDrive40i kost ongeveer $ 60.300, terwijl het prestatiemodel, de M50i, rond de $ 82.600 kost.

FAQ

Is de BMW X5 duur in onderhoud?

Ja, de BMW X5 is een van de duurste middelgrote luxe SUV’s om te onderhouden. Dit komt omdat deze auto meer problemen meldt dan de meeste middelgrote SUV’s, afgezien van de Range Rover Sport. Daar komt nog bij dat BMW onderdelen vrij duur zijn in vergelijking met andere merken zoals Mercedes en Audi.

Wat is een hoge kilometerstand voor BMW X5?

De hoge kilometerstand voor de BMW X5 bedraagt 100.000 tot 150.000 mijl. Dus, als u overweegt een tweedehands BMW X5 aan te schaffen, kies er dan een met 100.000 of minder mijlen. Wanneer de BMW X5 meer dan 100.000 mijl rijdt, begint de auto ernstige problemen te ontwikkelen, wat de eigendomskosten kan opdrijven.

  Polestar vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Is er een BMW model met standaard derde rij zitplaatsen?

Ja, de BMW X7 heeft standaard een derde rij zitplaats. De derde rij in de BMW X7 is ruimer dan de derde rij in de BMW X5. En wat meer is, in tegenstelling tot de BMW X5 waar u moet betalen voor het derde-rij pakket, hoeft u geen dubbeltje extra te betalen om de BMW X7 met derde-rij te krijgen.

Heeft de BMW X6 een derde rij?

Helaas, de BMW X6 heeft geen derde rij. Dat komt omdat hij erg compact is en op dit moment geen plaats biedt aan een derde rij. Bovendien zijn de achterzetels vrij krap, omdat hij een schuine daklijn heeft. Als u een middelgrote BMW SUV met 7 zitplaatsen wilt, kunt u overwegen om de BMW X5 te kopen.

Slotgedachten

Nu u weet dat de BMW X5 wordt geleverd met een derde-rij pakket optie, kunt u het toevoegen aan uw auto, zodat uw kinderen, hun honden, en vrienden kunnen allemaal worden vervoerd in een auto. Het is echter belangrijk om te weten dat het derde-rij-pakket van BMW alleen voor het basismodel BMW X5 xDrive40i is en niet voor de xDrive45e plug-in hybride of M50i.

Bovendien is het derde-rij-pakket niet gratis, maar een meerprijs. Bovendien is het niet geschikt voor volwassenen omdat het nogal krap is. Over het geheel genomen is de optie voor de derde rij een uitstekend idee voor mensen die wat extra zitplaatsen willen voor hun hond of kinderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts