Heeft de Mercedes EQS een kofferbak?

De gloednieuwe 2022 Mercedes EQS is een hypermoderne elektrische auto van Mercedes en velen beschouwen hem als de meest luxueuze EV ter wereld. De EQS is enorm omdat hij een enorme voetafdruk achterlaat en omdat hij weegt als een middelgrote berg, maar Mercedes heeft de EQS nooit bedoeld als iets anders dan een luxueus fort op wielen.

Wat luxe betreft, kan geen enkele andere auto op de markt concurreren met de EQS, zelfs niet de Porsche Taycan of de Audi e-Tron GT. Met zo’n groot chassis biedt de EQS een enorme kofferbak met meer dan 22 kubieke meter ruimte die zelfs de machtige S-Klasse ruimschoots overtreft.

Daarom is het nauwelijks nodig dat de EQS ook een koffer aan de voorzijde heeft, en daarom is de EQS niet leverbaar met een koffer aan de voorzijde. Toch is dit geen geval van een klassieke gemiste kans, want Mercedes heeft in de EQS een futuristisch luchtzuiveringssysteem ingebouwd dat de luchtkwaliteit in het interieur voortdurend zuivert.

Mercedes positioneerde de EQS als een luxewagen zonder te proberen om hem sportief te maken. De AMG EQS is de sportiefste van het stel, maar zelfs de EQS AMG is zwaar en is vooral afgestemd op ongebreideld comfort, stilte en gebruiksgemak.

Mercedes EQS – Praktisch

Zoals in het begin al gezegd, heeft de EQS geen koffer vooraan, want die plaats is gereserveerd voor het Mercedes Air Balance-systeem dat de luchtkwaliteit in het interieur voortdurend verbetert. De EQS biedt veel hoofd- en beenruimte, zowel voor de voor- als de achterpassagiers. U kunt met gemak tot vijf personen in de EQS vervoeren, zelfs voor langere ritten.

Dat doet niet te veel afbreuk aan de praktische bruikbaarheid van de EQS, want hij biedt al 22 kubieke meter bagageruimte. Ter vergelijking: de S-Klasse biedt maximaal 14 kubieke meter kofferruimte, maar sommige modellen bieden zelfs nog minder dan dat. De Tesla Model biedt 28 kubieke meter opbergruimte zonder rekening te houden met de voorste kofferbak.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

U kunt de tweede zetelrij in de EQS neerlaten als u de laadruimte van de EQS wilt maximaliseren tot een verbazingwekkende 68 kubieke meter, terwijl het maximum dat de Model S biedt met neergeklapte achterbank 58 kubieke meter is. De Model S biedt echter ook een kofferruimte van 5,3 kubieke meter vooraan.

Al met al biedt de EQS voldoende bagageruimte voor 99% van de mensen en de meeste mensen die een auto als de EQS kopen, zijn toch niet zo geïnteresseerd in bagageruimte. De EQS biedt ook veel ruimte voor alle passagiers, maar het is niet op hetzelfde niveau als de S-Klasse.

Mercedes Air Balance – Een futuristisch luchtzuiveringssysteem in de voorste kofferruimte van de EQS

Dat de EQS geen koffer vooraan heeft, is niet perfect, maar een geavanceerd luchtzuiveringssysteem is aantoonbaar een stuk beter, zeker als je bedenkt dat de EQS om te beginnen al heel veel ruimte biedt. Het Air Balance-systeem maakt gebruik van een combinatie van houtskool en ionisator om het interieur te bevrijden van slechte luchtkwaliteit.

Dit systeem zendt ook voortdurend een elektrische lading uit die slechte geuren elimineert. Dit systeem werkt het beste als u het koppelt aan het Mercedes luchtverfrissingssysteem, dat constant door Mercedes geproduceerde geuren afgeeft om de ambiance in het interieur van de EQS nog verder te verbeteren.

Dit systeem bevindt zich op de plaats waar anders de voorste kofferruimte zou zijn en is groot genoeg voor Mercedes om helemaal af te zien van het idee om een voorste kofferruimte in de EQS te bouwen. Maar aangezien de EQS achterin al meer dan genoeg ruimte biedt, zal een kofferbak voorin niet worden gemist.

  Is een Mercedes SUV duur in onderhoud?

Mercedes EQS – De meest luxueuze EV op de planeet

De premium EV-markt zit boordevol geweldige opties, zoals de Porsche Taycan, het nieuwe Model S, de Audi e-Tron GT, de nieuwe Lucid Air en alle andere opkomende luxe EV’s. Hoewel deze allemaal indrukwekkend zijn, kunnen ze gewoon niet tippen aan de EQS als het gaat om luxe.

De EQS kan bogen op voorzieningen zoals het verbluffend mooie Hyperscreen, dat gebruik maakt van een 56″ inch glazen paneel met daarin een aantal verschillende schermen die in principe alles in de auto regelen. De gebruikte materialen in de EQS zijn ongeëvenaard en de ophanging is in staat om het enorme gewicht te controleren.

Waarschijnlijk het meest luxueuze aspect van de EQS is de kalibratie van het elektrische aandrijfsysteem, want dat is zo goed gekalibreerd dat het soepeler aanvoelt dan zelfs de soepelste V12. Bijna elke denkbare functie is terug te vinden in de EQS en er is hier echt geen concurrentie.

FAQ Sectie

Wat is de meest praktische elektrische auto ter wereld?

De meest praktische EV ter wereld is de gloednieuwe Rivian R1T omdat hij meer kofferruimte biedt dan alle andere EV’s op de markt. Dat komt omdat de Rivian een echt vrachtwagenbed heeft dat op slot kan, hij heeft ook een koffer aan de voorkant en biedt ook een speciale opbergruimte achter de tweede zetelrij.

  Welke vierwielaandrijving is beter - BMW of Mercedes-Benz?

De nieuwe Ford F150 Lightning is ook een vrij praktische auto en dat geldt ook voor de Tesla Model X. Wat passagiersruimte betreft, spant de Model X de kroon, maar de EQS blijft niet ver achter, althans wat de eerste twee rijen betreft.

Is de Mercedes EQS de moeite waard?

De Mercedes Benz EQS is inderdaad de moeite waard als u in de markt bent voor een EV waarmee u comfortabel langer kunt rijden dan met welke andere EV dan ook. De EQS kon meer dan 400 mijl afleggen op één enkele lading en was daarmee de EV die op dat moment het record vestigde.

De EQS biedt superieur comfort, superieure technologie en zelfs superieure aantrekkelijkheid. De EQS 350 is de beste keuze van het stel, omdat hij minder kost dan zijn grote broer, de EQS 580, terwijl hij toch overvloedig krachtig is.

Waarom hebben elektrische auto’s zoveel bergruimte?

Elektrische auto’s zijn uitgerust met minder bewegende onderdelen van de krachtbron, waardoor er meer ruimte is voor uw bagage. EV’s maken geen gebruik van grote en zware motoren omdat de elektrische motoren veel kleiner zijn en meestal direct op of naast de wielen geplaatst worden.

Dit maakt EV’s perfect voor wie veel ruimte nodig heeft, want de meeste EV’s hebben veel meer bergruimte dan een vergelijkbare ICE-autovariant.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts