Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

De populariteit van Tesla is in de loop der jaren gestaag gegroeid en het is een van de meest opvallende elektrische voertuigen op de markt. Toch hebben heel wat mensen die in koude klimaten wonen, klachten over de efficiëntie. Dit brengt ons bij de vraag – heeft koud weer invloed op een Tesla?

Absoluut, ja. Koud weer beïnvloedt Tesla batterijen en ook andere EV batterijen. Volgens de AAA, verliezen batterijen voor elektrische auto’s ongeveer 40% van hun bereik in extreem koude omgevingen. Als u dus in koud weer gaat rijden, verwacht dan dat de actieradius van uw auto drastisch afneemt.

Temperatuur beïnvloedt batterijbereik

Naast koude temperaturen kunnen ook extreem warme temperaturen de actieradius van uw accu’s beïnvloeden. De impact van warm weer op de actieradius van uw batterij is echter niet zo groot als koud weer.

AAA ontdekte dat rijden met een EV bij 20 graden F leidt tot een actieradiusverlies van 12% wanneer de cabineverwarming niet is ingeschakeld. Maar als je de cabineverwarming aanzet, daalt de actieradius snel van 12% tot 41%.

Terwijl bij 95 graden F, het bereik daalde met 4% wanneer de airco niet wordt gebruikt, maar het daalde verder tot 17% wanneer de airco wel wordt gebruikt. Verder vermeldde de studie dat Tesla’s actieradius bij volledig opgeladen auto 239 mijl bedroeg, maar dit daalde tot 91 mijl bij 20 graden F.
Tesla beweert daarentegen dat de actieradius slechts 1% afneemt bij koud weer, wat veel consumenten in koude gebieden hebben betwist. Alles bij elkaar genomen is het duidelijk dat Tesla’s actieradius vermindert bij koud weer omdat de efficiëntie van de batterij wordt aangetast.

Hoe maximaliseert u het bereik van uw Tesla EV bij extreme temperaturen?

Het goede nieuws is dat Tesla de strijd van EV auto’s in koud weer begrijpt en dat is waarom ze verschillende tips bieden om uw auto te maximaliseren in extreem weer. Enkele van hun koud-weer tips zijn:

  • Heb een gepland vertrek – Tesla adviseert bestuurders in koude gebieden om een gepland vertrek te hebben omdat het helpt om energie te besparen.
  • Voorverwarm uw auto – Dit helpt om uw auto voor te verwarmen wanneer u de voorverwarmings- of ontdooifunctie in de Tesla app activeert.
  • Bespaar energie op de weg – Het is begrijpelijk dat de cabine koud zal zijn bij koud weer, maar u moet uw best doen om energieverlies te beperken door het energieverbruik te beperken. U kunt dit doen door te voorkomen dat u vaak en snel optrekt of door stoelverwarming te gebruiken in plaats van de hele cabine te verwarmen.
  • Gebruik winterbanden en -accessoires – Om te voorkomen dat uw accu onder spanning komt te staan en energie verliest, moet u in de winter winter winterbanden gebruiken, want die bieden meer tractie en grip. Bovendien maken ze het besturen van uw auto gemakkelijk en veilig.
  Hoe vaak moeten Teslas worden onderhouden?

Welk Tesla Model is het beste voor koud weer?

Tesla Model Y

Niet alle Tesla modellen zullen uitstekend presteren bij koud weer. Dus als u in een regio woont waar het het grootste deel van het jaar koud is, bent u beter af met de Tesla Model Y. Dit is een elektrische crossover met een vanafprijs van ongeveer 53.000 dollar.

De Tesla Model Y maakt gebruik van het interieur, het chassis en de aandrijflijn van de kleinere Tesla Model 3. Hij is echter vrij ruim met een extra laadruimte. Hij heeft ook extra zitplaatsen op de derde rij en een SUV-styling, waardoor hij zich onderscheidt van de Model 3.

Bovendien is de kracht van de dubbele elektromotoren aan boord van de Model Y enorm, waardoor hij in slechts 3,5 seconden van 0 naar 60 kan versnellen. Kopers hebben de keuze uit verschillende aandrijflijnen, want het basismodel in de standaardreeks heeft een RWD, terwijl de modellen voor de lange afstand en de prestaties zijn uitgerust met een AWD-systeem.

Al deze luxe functies zijn terug te vinden in de meeste Tesla modellen. Maar wat de Tesla Model Y perfect maakt voor koude weersomstandigheden is de toevoeging van een warmtepomp. Deze pomp is een spel-wisselaar als het gaat om winters weer.

Aangezien de meeste Tesla modellen in de winter tot 40% van hun actieradius kunnen verliezen, helpt de warmtepomp dit probleem op te lossen. De meeste Tesla’s gebruiken resistieve verwarming, waarbij één eenheid warmte wordt gecreëerd voor elke eenheid energie die in de batterij wordt bewaard.

  Beste Tesla voor lange bestuurders

Met dit concept werkt de warmtepomp zo efficiënt mogelijk, omdat hij de warmte van buiten haalt en in uw auto pompt. Kortom, uw auto zal geen warmte genereren die de actieradius van de batterij zal verminderen, maar in plaats daarvan warmte verplaatsen.

Merk op dat de warmtepomp 2 tot 3 kW aan warmte kan produceren voor elke 1 kW energie die wordt gebruikt om het te pompen. Tesla Model Y zal dus niet zo veel warmte afgeven als andere Tesla modellen zonder deze functie.

FAQ

Wat beïnvloedt Tesla’s batterijefficiëntie bij koud weer?

Net als bij auto’s die op gas rijden, zijn verschillende factoren van invloed op de actieradius van Tesla. Deze omvatten het terrein, het gedrag van de bestuurder, passagiersbelasting, buitentemperatuur en snelheid. Dus als u van plan bent om in koud weer te rijden, moet u rekening houden met al deze factoren voordat u de actieradius van uw batterij berekent.

Als u van plan bent om in koud weer met uw auto te rijden, is het van cruciaal belang om een Tesla Model te hebben met een batterijpakket dat meer vermogen heeft. Hoe groter de actieradius, hoe beter. Een Tesla Model S met een actieradius van 412 mijl is bijvoorbeeld beter dan een Tesla Model 3 met een actieradius van 236 mijl.

Wat is de beste temperatuur om een Tesla batterij te krijgen?

Probeer uw Tesla batterij boven de 40 graden F te houden. Als ze onder deze temperatuur komen of boven de 115 graden F, dan gaan de batterijen niet optimaal presteren. Die meest effectieve temperatuur range ligt tussen de 60 en 80 graden F.

  Wat zijn de slechte dingen aan Tesla?

Kunt u met een Tesla in de regen rijden?

Ja, dat kan. U kunt met elk Tesla model in de regen of zelfs sneeuw rijden. Tesla presteert zelfs uitzonderlijk goed in de regen, in vergelijking met de meeste ICE-auto’s. Tesla’s zijn zelfs beter bestand tegen het weer dan de meeste auto’s op de markt. Verwacht niettemin dat de actieradius lichtjes zal dalen in slechte weersomstandigheden.

Voorkom dat uw motor te koud wordt

Uiteindelijk heeft koud weer invloed op de batterij van Tesla. Tesla batterijen presteren op hun best tussen 60 en 80 graden F. Dus, als de temperaturen dalen onder 40 graden F, wordt de batterij minder efficiënt en begint het bereik te verliezen. Hoe kouder de temperatuur, hoe slechter de actieradius. U kunt echter verschillende tips toepassen om te proberen het energieverlies van de batterij te beperken wanneer u in koud weer rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts